به گزارش ایرنا، «هوشنگ حیدرنژادیان» روز شنبه همزمان با هشتاد و هشتمین سالروز تاسیس بانک کشاورزی در جمع خبرنگاران بیان کرد: به ازای هر ۲۵۰ میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده از سوی این بانک یک فرصت شغلی پایدار برای هم استانی ها ایجاد شده است.
وی اظهار داشت: یک هزار و ۵۳۶ میلیارد ریال تسهیلات به ۳۱۸ طرح غیر حمایتی و ۹۶۴ فقره تسهیلات به میزان ۴۰۹ میلیارد ریال به نهاد حمایتی نظیر بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان پرداخت شده است.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان همدان ادامه داد: در مجموع ۳۲ هزار و ۹۹۵ فقره تسهیلات به مبلغ ۳۳ هزار میلیارد ریال در بخش های مختلف سال گذشته پرداخت شده است که مهمترین آنها در بخش اشتغال پایدار روستایی، مکانیزاسیون است.
حیدرنژادیان اضافه کرد: از حدود ۳۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی یک هزار و ۵۰۵ فقره تسهیلات به میزان یک هزار و ۵۱۴ میلیارد ریال در بخش مکانیزاسیون شامل تراکتور، کُمباین، ادوات کشاورزی و دنباله بند آنها پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه چهار هزار و ۴۵۵ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه سال گذشته به ۳۶۴ نفر پرداخت شده است، اظهار داشت: هیچ واحد تولیدی سال ۹۹ به تملک بانک کشاورزی درنیامده و تعداد محدود واحدی تملک شده مربوط به پنج سال پیش است.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان همدان بیان کرد: میزان مطالبات غیرجاری بانک مسکن از مشتریان ۲ هزار و ۴۸۰ میلیارد ریال است که ۳۵ درصد مجموع مطالبات ۱۸ بانک موجود در استان را شامل می شود و در این باره رتبه نخست را در بین بانک های استان همدان دارد.
حیدرنژادیان اظهار داشت: بانک کشاورزی سال گذشته۱۴۴ فقره تسهیلات به مبلغ ۱۲۷ میلیارد ریال و امسال تاکنون ۱۵۵ فقره به ۱۳۲ میلیارد ریال تسهیلات ازدواج پرداخت کرده که در این باره رتبه بالایی را به خود اختصاص داده است.
وی علت رتبه بالای بانک کشاورزی در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را پراکندگی وجود بانک در اقصی نقاط استان دانست و توضیح داد: در صورت نگاه کاسب کارانه می توان دریافت که وجود شماری از شعب بانک کشاورزی توجیه اقتصادی ندارد اما به منظور تسهیل دسترسی مردم به خدمات این بانک، جمع آوری نشدند.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان همدان افزود: آمار چک های برگشتی بانک کشاورزی کاهشی بوده که عوامل آن را می توان قوی شدن بُعد نظارتی بانک در پرداخت ها، فرهنگسازی از سوی همکاران، خوش قولی مشتریان و متعهد بودن آنها به بانک عنوان کرد.
حیدرنژادیان گفت: بانک کشاورزی در طرح های اجتماع محور نیز فعالیت هایی داشته که نمونه آن ساخت مدرسه ۲ کلاسه در روستای شمس آباد، ساخت پارک شهید نفیسی با کمک شهرداری همدان، توزیع نوشت افزار بین روستاییان محروم و مشارکت در ساخت سد گرین با سرمایه گذاری ۶۹۰ میلیارد ریال معادل ۴۰ درصد طرح است.
وی گفت: نقش بانک کشاورزی در تامین و فراهم کردن امنیت غذایی بی بدیل و غیر قابل انکار است چرا که اگر غذا نبود تمدنی به وجود نمی آمد.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان همدان اضافه کرد: غذا ضرورت اولیه استقلال یک کشور محسوب می شود و در تعیین مناسبت های مختلف سیاسی، امنیتی و اجتماعی نقش و سهم بسیار زیادی دارد بنابراین بانک کشاورزی به عنوان بازوی قوی دولت در بخش کشاورزی تلاش های موثری داشته است.
معاون اعتباری و بانکداری شرکتی مدیریت بانک کشاورزی استان همدان نیز گفت: این بانک تامین کننده منابع مورد نیاز بخش کشاورزی است به همین دلیل مکلف و موظف به پرداخت ۹۰ درصد منابع خود در بخش کشاورزی و ۱۰ درصد آن برای تسهیلات خارج از بخش کشاورزی است.
علی اشرف کرمی افزود: برای ۹۰ درصد اعتبارات در نظر گرفته شده مختص بخش کشاورزی اولویت هایی نیز پیش بینی شده است که با توجه به مواجهه همدان با بحران کم آبی و نبودن شرایط و امکان همه نوع کشت به واسطه شرایط اقلیمی همدان، احداث گلخانه در اولویت اصلی این بانک قرار دارد.
وی یادآوری کرد: سال گذشته ۶۶ فقره تسهیلات به میزان ۹۹۴ میلیارد و ۵۱۷ میلیون ریال برای احداث ۳۳ هکتار گلخانه در استان همدان پرداخت شد که همدان در زمینه احداث گلخانه بین چهار استان اول کشور قرار گرفت.
وی خاطر نشان کرد: از سال ۹۷ تاکنون میزان اعتبار پرداختی به طرح ها از محل منابع در اختیار ۲ هزار و ۷۴ میلیارد ریال به ۱۶۰ طرح با اشتغال ۱۹۰ نفر بوده است که بیشترین رقم پرداختی مربوط به بخش گلخانه، گوسفند داری ، بسته بندی سبزیحات، صنایع تبدیلی و ایجاد گاوداری شیری، احداث کشتارگاه، مرغداری بوده است.
بانک کشاورزی در سال ۱۳۱۲ پس از بانک سپه و ملی تاسیس شد.
نظر شما