به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «ابوالفضل روغنی گلپایگانی» امروز (شنبه) در نشستی خبری در پاسخ به ایرنا افزود: اگر برجام اجرایی شود، منفعت عمومی برای جامعه به دنبال دارد، اما اگر منجر به باز شدن درهای کشور به روی واردات شود، آسیبزا خواهد بود.
وی بیانداشت: به عنوان رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران، در جلسات متعدد ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و جلسه با مسوولان مختلف، نگرانی خود را از این مساله عنوان کردیم و خواستار اندیشیدن تمهیدات مناسب شدیم.
روغنی خاطرنشانکرد: اکنون ۱۲۰ کارخانه در زمینه تولید کاغذ در کشور فعالیت دارند که بهجز تامین ماده اولیه آخال، با مشکل خاصی مواجه نیستند.
وی ادامهداد: درخصوص تامین و تخصیص ارز، هر چند تا چهار ماه پیش مشکلات جدی برای همه صنایع وجود داشت، اما اکنون ارزهای نیمایی و آزاد برای تامین مواد اولیه وجود دارد.
روغنی، نیاز سالیانه کشور به کاغذ بستهبندی را ۸۵۰ هزار تن عنوان کرد، اما گفت: سالیانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن تولید داریم که مازاد تولید به کشورهای مختلف از جمله اروپا، آسیا و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
وی، دلیل توفیق در این زمینه را تامین فناوریهای خوب و ماشین آلات روز جهان در کشور عنوان کرد که موجب شده کارخانهای نظیر چوب و کاغذ مازندران در سالهای گذشته به آلمان، فنلاند و انگلستان صادرات داشته باشد.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا خاطرنشانکرد: در زمینه کاغذ تحریر، نیاز سالیانه نزدیک به ۳۸۰ هزار تن است که فقط ۱۸۰ هزار تن ظرفیت برای آن ایجاد شده است.
وی، حمایت نکردن دولتهای گذشته در این زمینه را دلیل میزان کم تولید نسبت به نیاز کشور عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده از کاغذهای وارداتی اخذ نمیشود، اما از تولیدات داخلی گرفته میشود، همچنین تخصیص ارز ارزانقیمت سبب رونق گرفتن واردات در سالهای گذشته شده بود.
روغنیگلپایگانی اظهار داشت: اکنون سرانه مصرف انواع کاغذ در کشورمان ۲۲ کیلوگرم، در اروپا ۵۵ کیلوگرم و در آمریکا ۱۶۰ کیلوگرم است.
وی، همچنین مصرف سالیانه کاغذ کتاب درسی را ۴۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: سالیانه ۱۲۰ هزار تن کاغذ بهداشتی در کشور مصرف میشود، اما تولید در این عرصه بیش از ۲۰۰ هزار تن است.
عضو کمیسیون صنایع اتاق ایران درخصوص ماشینآلات وابسته به این صنعت نیز گفت: در ماشینآلات مورد نیاز برای صنایع متوسط و بزرگ فعال در این صنعت، هیچ مزیتی برای بومیسازی در داخل نداریم و ۱۰۰ درصد ماشینآلات وارداتی هستند، با این حال در صنایع کوچک بهویژه صنایع سلولزی امکان ساخت و داخلیسازی ماشینآلات وجود دارد.
تولید کاغذ از محصولات مختلف
وی یادآور شد: در کشورمان تولید کاغذ از سنگ، چوب، کاه و کلش، ساقه نیشکر و مواد بازیافتی انجام میشود، اما اقبال عمومی در جهان حرکت به سمت تولید کاغذ از مواد بازیافتی (OCC) است.
روغنی در عین حال یادآور شد: قوانین سختگیرانه زیستمحیطی سبب شده تا برای واردات آخال (ضایعات کارتن و کاغذ) با مشکل مواجه باشد، اکنون سالیانه ۹۰۰ هزار تن آخال داخلی مورد استفاده قرار میگیرد و حدود یک میلیون تن باید وارد شود که عمده آن از عراق، همچنین از افغانستان، ترکیه و حتی اروپا وارد میشود.
در ادامه، «رضا امیدی» به برگزاری چهارمین نمایشگاه بینالمللی کاغذ، مقوا، فرآوردههای سلولزی و ماشینآلات وابسته اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه از ۳۱ خرداد تا سوم تیرماه امسال در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار خواهد شد.
رییس ستاد برگزاری این نمایشگاه بیانداشت: نمایشگاه یاد شده به وسعت ۱۰ هزار متر مربع در سه سالن برگزار میشود که در مقایسه با نمایشگاه پارسال رشد ۱۰۰ درصدی داشته است و یک شرکت ماشینساز هندی نیز در آن حضور خواهد یافت.
برپایه این گزارش، همزمان با برگزاری نمایشگاه کاغذ و مقوا، نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست، انرژیهای تجدیدپذیر، بهرهوری و صرفهجویی انرژی با هدف بیان دستاوردهای زیست محیطی کشور و با حضور شرکت های داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.
نظر شما