۹۰ درصد کود شیمیایی مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌‎شود

بیرجند - ایرنا - عضو هیات مدیره و معاون امور بازرگانی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: در حال حاضر ۹۰ درصد کود شیمیایی مورد نیاز بخش کشاورزی تولید داخل است در حالی که چهار سال قبل قسمت عمده نیاز کشور به کود از طریق واردات تامین می‌شد.

علی علیزاده روز شنبه در نشست خبری در بیرجند افزود: برنامه‌ریزی این است که تا سه سال آینده درخصوص کود شیمیایی به خودکفایی برسیم و بی نیاز از واردات خواهیم بود.

وی بیان کرد: با توجه به ابلاغی که به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی شده است این شرکت به عنوان مجری طرح خودکفایی کودهای کشاورزی انتخاب شد و با همکاری اعضای شرکت تا سه سال آینده کل نیاز کشور به واردات کودهای مختلف برطرف خواهد شد و تولید داخل خواهیم داشت.

عضو هیات مدیره و معاون امور بازرگانی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: اکنون در سطح کشور هیچ تولیدکننده کود یارانه‌ای نداریم که ظرفیت خالی داشته باشد یا تولید آن را خریداری نکرده باشیم.

وی افزود: ۳۶ مورد مناقصه داخلی با تولیدکنندگان کودهای یارانه‌ای کشور برگزار و قرارداد خرید منعقد شد تا از ظرفیت آنها بهره‌مند شویم لذا تولیدات داخل برای مصارف کشاورزی در اختیار استان‌ها قرار می‌گیرد.

علیزاده اظهار داشت: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به عنوان مباشر دولت و بازوی کمکی در اجرای سیاست‌های بخش کشاورزی در تلاش است قداماتی که در جهت حمایت از بخش کشاورزی می‌توان انجام داد را براساس اساسنامه خود اعم از تهیه، تدارک و توزیع کودهای شیمیایی و ماشین‌آلات کشاورزی با همکاری سایر اعضا انجام دهد.

وی گفت: برنامه‌ای که وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری برای خدمات حمایتی کشاورزی ابلاغ کرد تدارک و تامین حدود سه میلیون تن کودهای شیمیایی ازته، فسفاته و پتاسه است.

عضو هیات مدیره و معاون امور بازرگانی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی افزود: امروز اعلام می‌کنیم علیرغم اینکه هنوز سه ماه اول سال تمام نشده اما حدود ۴۰ درصد از برنامه تکلیفی وزارتخانه در حوزه نهاده‌های کشاورزی محقق شده است.

وی با بیان اینکه ذخایر خوب و مطمئنی در همه استان‌ها از حیث کودهای یارانه‌ای داریم گفت: این اطمینان را به کشاورزان و مردم استان خراسان جنوبی می‌دهیم نه تنها در این استان که در تمام کشور در هیچ نوع کودی کمبود نداریم و ذخیره استراتژیکی بسیار کافی و خوبی داریم.

علیزاده با تاکید بر اینکه ترکیبات و تنوع کودی را با توجه به نیاز مختلف کشور بالا برده‌ایم گفت: امسال نسبت به سال قبل تنوع کود کشاورزی بیشتر شده است و با توجه به نیاز استان‌ها در اختیار استان قرار می‌گیرد.

وی افزود: در کنار تامین کودهای یارنه‌ای، برای اینکه کمکی از طریق شبکه بزرگ کارگزاری به تولیدکنندگان کودهای غیریارانه‌ای داشته باشیم با بیش از ۳۵ شرکت کودهای غیریارانه‌ای در بیش از ۳۰۰ نوع کود تفاهم‌نامه داریم که در کارگزاری‌های شرکت خدمات حمایتی سراسر کشور محصولات خود را عرضه می‌کنند.

معاون امور بازرگانی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: این مهم کمک قابل توجهی هم به افزایش تولید و هم بکارگیری ظرفیت‌های خالی تولیدکنندگان بخش خصوصی، منتفع شدن کشاورزان و خرید کود کیفی، با استاندارد و با قیمت مناسب داشته است.

وی با بیان اینکه هیچ دغدغه و مشکلی برای تامین کود مورد نیاز کشت پاییزه نداریم گفت: حتی قسمت عمده‌ای از کود بهار آینده را تامین کرده‌ایم و امید است سال زراعی خوبی در ادامه و در کشت پاییزه داشته باشیم.

علیزاده اظهار داشت: نیاز کود بخش کشاورزی کشور به طور میانگین چهار میلیون تُن است البته با توجه به نوع بارندگی و وضعیت آب و هوایی کشور این میزان قابل تغییر است.

وی با بیان اینکه کود اوره تولید داخل است و در این زمینه مشکلی نداریم افزود: درخصوص کودهای فسفاته و پتاسه که وارداتی است با تامین مواد اولیه خاک فسفات موفق شدیم بیش از ۲۶۰ هزار تُن با تولیدکنندگان داخلی قرارداد ببندیم به این معنا که بخشی از کود فسفاته داخل تولید می‌شود.

عضو هیات مدیره و معاون امور بازرگانی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: اگر چنانچه بشود معادن جدیدی که وزارت صمت کار می‌کند در یکی دو سال آینده به بهره برداری برسد حداکثر در سه سال آینده در همه کودهای شیمایی بی نیاز از واردات خواهیم شد.

وی با تاکید بر اینکه اولویت تامین کودهای شیمیایی با تولید داخل است افزود: پنج پتروشیمی از قبل و دو پتروشیمی به زودی نسبت به تامین کودهای شیمیایی اقدام خواهند کرد.

علیزاده گفت: چنانچه تولیدکنندگان داخلی نتوانند نسبت به تامین کودهای شیمیای اقدام کنند اقدام به واردات می‌کنیم که البته میزان واردات نسبت به سال‌های قبل بسیار کاهش یافته است به نحوی که هنوز در سال جدید که نیاز بالا هم بود واردات نداشته‌ایم.

وی از افزایش خدمات حمل و نقل برای کودهای شیمیایی خبر داد و گفت: شرکت خدمات کشاورزی بابت بابت حمل و نقل ریالی از کشاورز دریافت نمی‌کند.

عضو هیات مدیره و معاون امور بازرگانی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با بیان اینکه قیمت کودهای شیمیایی از سال گذشته افزایش نیافته است افزود: تعیین‌کنندگان قیمت حمل و نقل سازمان راهداری و وزارت راه و شهرسازی هستند که به ازای هر کیلومتر مبلغی تعیین می‌شود اما همه هزینه‌ها برعهده شرکت خدمات حمایتی کشاورزی است.

وی اظهار داشت: در هیچ استانی نگرانی برای تامین و توزیع سهمیه کود شیمیایی کشاورزی نداریم و در هر استانی احساس نیاز شود نسبت به تخصیص سهمیه و توزیع اقدام خواهیم کرد.

وی گفت: خراسان جنوبی تاکنون بیش از ۴۱ درصد سهمیه کود خود را جذب کرده که پیگیری و فعالیت استان قابل تقدیر است و هرقدر استان نیاز داشته باشد تحویل خواهیم داد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان جنوبی هم در این نشست خبری گفت: کود یارانه‌ای اوره، فسفاته و پتاسه مانند سایر استان‌ها براساس سهیمه در اختیار استان قرار می‌گیرد.

محمدمهدی سعیدی افزود: سال قبل از سهمیه ۱۵ هزار و ۳۰۰ تنی کود اوره سهمیه استان، ۱۶ هزار و ۴۰۰ تن معادل هزار و ۱۰۰ تن مازاد به استان تعلق گرفت.

وی بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون حدود چهار هزار و ۲۰۰ تن کود اوره در شهرستان‌ها توزیع شده که به نسبت سال گذشته که ۲ هزار و ۸۰۰ تن بوده و افزایش ۱۵۰ درصدی داشته است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تصویب ارز ۱۸ هزار و ۳۰۰ تومانی، مقداری مبلغ کودهای پتاس افزایش یافت و با قراردادی که با شرکت‌های داخلی منعقد شد، کود فسفات ۱۳ درصد به ازای هر کیسه ۵۰ کیلویی ۱۹۰ هزار تومان برای استان تامین شده است.

وی اظهار داشت: اکنون ۱۰۰ درصد ظرفیت انبارهای استان تکمیل است و هیچ نگرانی بابت تامین و توزیع کودهای شیمیایی کشاورزی در استان نداریم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha