بهرام سرمست روز شنبه در پایان جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که بهصورت ویدیو کنفرانس در آن شرکت کرده بود در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: ما در قم از همان ابتدای شیوع بیماری کرونا از نظر توسعه زیرساختها تلاش کردیم که در تکمیل و تجهیز بیمارستانها و راه اندازی مراکز درمانی پیگیری جدی داشته باشیم و خوشبختانه بیمارستان امیرالمومنین (ع) را بهمرحله بهرهبرداری رساندیم.
وی افزود: در هفته جاری نیز بیمارستان مادر را توسط رییس جمهوری بهبهره برداری خواهیم رساند.
بیمارستان مادر قم واقع در شهرک پردیسان با ۳۷ هزارمتر زیربنا بزرگترین بیمارستان خصوصی این استان بهشمار میآید که کلنگ احداث این طرح در سال ۹۱ توسط استاندار وقت بهزمین زده شد، اما با توجه بهتحقق نیافتن وعده های دولت دهم برای اختصاص بودجه، عملیات اجرای آن تا سال ۹۳ بهتعویق افتاد، اما از پانزدهم بهمن آن سال بار دیگر آغاز شد.
سرمست در پاسخ بهسوالی در خصوص ظرفیت تختهای بیمارستانی استان در مقایسه با روزهای آغازین کرونا نیز گفت: در ایام کرونا ۴۵۰ تخت بهظرفیت تختهای بیمارستانی استان اضافه شد و بیمارستانهای موجود را نیز از نظر پشتیبانی تاسیساتی بهلحاظ اعتبارات مورد پشتیبانی قرار دادیم.
استاندار قم در ادامه با بیان اینکه در جلسه امروز ستاد ملی گزارشی از آخرین وضعیت کرونا و همچنین گسترش امکانات درمانی در کشور ارائه شد افزود: هم اکنون درحال کنترل موج چهارم بیماری کرونا در کشور هستیم، البته در سطح استان قم چه در موضوع بستریها و همچنین بحث فوتیها شرایط بهخوبی پیش می رود، و برغم آنکه در وضعیت نارنجی قرار داریم، امیدواریم با ادامه این شیب نزولی بهوضعیت زرد برسیم.
سرمست برخی از مصوبههای جلسه ستاد کرونا از جمله تمدید شرایط حمایتی از مسکن و اجاره بهای مسکن را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: با توجه بهاینکه سال گذشته سقف افزایش اجاره بهای مسکن در تهران ۲۵ درصد و همچنین در کلانشهرها و سایر شهرها هم ۲۰ و ۱۵ درصد در نظر گرفته شده بود، این نرخ تا پایان سال جاری تمدید شد.
استاندار قم در ادامه تمدید شرایط پرداخت وام ودیعه مسکن تا پایان نیمه نخست امسال را از دیگر مصوبهها ذکر کرد و گفت: بستههایی که دولت در رابطه با گروههای پرخطر و مشاغلی که بهشدت از کرونا آسیب دیدند، ارائه میدهد نیز از رئوس مصوبههای این جلسه بود.
وی افزود: یک مقایسه ای نیز از نظر زیرساختهای درمانی صورت گرفت که نشان می دهد در سطح کشور با وجودی که در اوایل شروع بیماری از نظر تخت بیمارستانی و تجهیزات بهشدت کمبود داشتیم ولی الان پشتیبانی بسیار خوبی صورت گرفته و هیچ بیماری از نظر بستری مشکل پیدا نکرده که جز توفیق های نظام سلامت میباشد.
استان قم که از ۱۸ فروردینماه امسال در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته بود، از ۱۴ اردیبهشتماه جاری وارد شرایط نارنجی شد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. «کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند به منظور تعیین زمانبندی و نوبتدهی تزریق واکسن کووید-۱۹ بر اساس سند ملی واکسیناسیون برای گروه های سنی اعلام شده، بهسامانه ثبت نام واکسیناسیون کرونا بهنشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند./
نظر شما