۲۳ خرداد ۱۴۰۰، ۱۷:۴۱
کد خبرنگار: 5213
کد خبر: 84365099
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نماینده مجلس: اقتصاد کشاورزی در شرایط تحریم بازدهی دارد

کاشان - ایرنا - رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: اقتصاد کشاورزی سه برابر درآمد نفت است و حتی در تحریم بازدهی دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدجواد ساداتی‌نژاد روز یکشنبه در جمع کارکنان اداره جهاد کشاورزی کاشان با تبریک هفته کشاورزی (۲۱ تا ۲۷ خرداد) اظهار داشت: در اهمیت جهاد همین بس که امام راحل در جهاد سازندگی دیروز و رهبر معظم انقلاب اسلامی در جهاد کشاورزی امروز نماینده خود را در وزارت کشاورزی از بین دیگر وزارتخانه‌ها قرار دادند؛ هر چند مسوولان به این مهم توجه ندارند.

وی با تاکید بر اقتدار و امنیت غذایی که حتی قدرت نظامی را به زانو در می‌آورد، افزود: امروز قدرت غذا در دنیا بالاتر از اقتدار نظامی برای کشورها محسوب می‌شود.

نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر وجود ظرفیت‌های زیاد در ایران با اقلیم‌ها و محصول‌های متنوع کشاورزی گفت: ۸۰۰ میلیون جمعیت با ۱۵ کشور در اطراف ایران هستند که نتوانسته‌ایم با تامین غذایی در این کشورها ایجاد وابستگی غذایی کنیم.

ساداتی‌نژاد با بیان اینکه حتی مرجع تصمیم‌گیری حرکت هر کشوری در سازمان ملل مقابل یک کشور دیگر با بررسی‌ وضعیت امنیت غذایی و وابستگی کشورش به آن کشور است، ادامه داد: این موضوع گواه محکمی بر وجود امنیت و اقتدار غذایی یک کشور در مقابل اقتدار نظامی است.

وی با یادآوری سهم پایین ایران در تامین مواد غذایی کشورهای همسایه، اضافه کرد: اکنون سهم حوزه کشاورزی ایران در روسیه ۳۵۰ میلیون دلار است، در حالی که سهم ترکیه ۲۰ میلیارد دلار است یا حتی صادرات گل از ایران به روسیه فقط ۲۰ هزار دلار و به اندازه یک دسته گل عروس است.

نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بالاترین سهم ایران در تامین مواد غذایی کشورهای همسایه چهار درصد است.

ساداتی‌نژاد با بیان اینکه  کشاورز در ایران فقیر، مظلوم و محروم شده است در حالی که باید ثروتمند، عزیز و دارای جایگاه  باشد، اضافه کرد: ایالت کالیفرنیا در آمریکا که اقلیم مشابه ایران را دارد فقط با چهار محصول پسته (که از ایران برده است)، گردو، بادام و خرما هفت درصد اقتصاد جهان را به لحاظ درآمد کشاورزی دارد، چرا که مزیت نسبی کشاورزی را درک کرده است.

وی با تاکید بر اینکه کشاورز یک تولیدکننده است و جایگاهش با تولید در کارخانه فرش تفاوت ندارد، گفت: اما کشاورز در ایران فقیر و محروم و نحوه احترام مسوولان به یک مدیر کارخانه فرش دارای دستگاه و کارگر با کشاورزی که ۲۰ هکتار زمین و تولید دارد بسیار متفاوت است، به طوری که مدیر کارخانه را با عزت و احترام به عنوان تولیدکننده موثر در ایجاد اشتغال در صدر مجلس جای می‌دهیم اما به کشاورز با وجود اینکه تولیدکننده غذا و موثر در اشتغالزایی است احترام نمی‌گذاریم.

نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی با تبیین وضعیت قیمت محصولات کشاورزی با وجود زحمات طاقت‌فرسای آنان در تولید آن گفت: با گران شدن الیاف، قیمت فرش از ۲ میلیون به هفت میلیون تومان افزایش می‌یابد اما با وجود افزایش قیمت کود فسفات از ۸۰ به ۵۰۰ هزار تومان، گندم کشاورز فقط از ۲ هزار و ۵۰۰ به ۲ هزار و ۷۰۰ تومان افزایش می‌یابد، چرا که نان و غذای مردم را تامین می‌کند؛ آیا وقتی کشاورز نان مردم را تامین می‌کند باید حق و حقوقش ضایع شود و خفت و خواری بکشد؟

ساداتی‌نژاد با بیان اینکه باید کشاورز را خیر دانست و از او به عنوان فرد محروم و فقیر یاد نشود، تاکید کرد: کشاورزی در ایران امروز یک بنگاه خیریه است، چرا به نوعی به مردم یارانه می‌دهد، از این رو باید به آنان خیران کشاورز گفته شود و دست‌کم مدال خیری برگردن آنان بیاندازیم.

وی با یادآوری ایجاد تحول در بخش کشاورزی و تبیین اقدام‌های انجام شده در کمسیون کشاورزی در مجلس ادامه داد: این کمیسیون در حال ریل‌گذاری قدرت به وزرات کشاورزی و بازگشت جایگاه و اعتبار حیاتی آن در سطح ملی و بین‌المللی است.

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: این کمیسیون اکنون جزو کمیسیون‌های اصلی مجلس شورای اسلامی با قدرت پیگیری قاطع برای رسیدگی به مشکلات عرصه مهم و موثر کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور تلاش می‌کند.

ساداتی‌نژاد تلاش کمیسیون کشاورزی را در تصویب نخستین قانون مجلس یازدهم در خصوص کشاورزی یادآور شد و افزود: امروز کمیسیون کشاورزی با ۲۵ عضو حتی ۲ عضو اضافه‌تر از سایر کمیسیون‌های مجلس در تلاش است با شناسایی مشکل‌ها و ارایه راهکارها ریل امنیت غذایی کشور را تثبیت و شکوفا کند.

وی تاکید کرد: کشاورزی و امنیت غذایی تنها درآمد و حوزه موثر کشور است که حتی در شرایط تحریم می‌تواند به فعالیت خود ادامه بدهد، به طوری که در همین شرایط اقتصاد تحریمی که همه عرصه‌ها تراز منفی داشتند، عرصه کشاورزی مثبت چهار درصد رشد صادرات و هشت و هشت دهم درصد رشد ارزش افزوده داشت.

به گفته وی، عرصه کشاورزی بخش قدرتمندی است اما ۴۰ سال کاری برای آن صورت نگرفته است، در حالی که اگر دولت‌ها ۳۰ درصد ۷۰۰ میلیارد دلاری که برای بخش صنعت سرمایه‌گذاری کردند در بخش کشاورزی هزینه شده بود نمی‌توانستند ما را تحریم کنند، چرا که قوت و غذای آنها از سوی ایران تامین می‌شد و وابسته به کشورمان بودند.

کاشان دارای ۶ هزار و ۳۰۰ هکتار زمین زراعی و ۹ هزار هکتار باغ و گلخانه است و بیش از ۱۰ هزار خانوار در بخش کشاورزی این شهرستان فعالیت می‌کنند.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۸ هزار نفر در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha