خبر فوری: رفع فیلترینگ

همتی : نگاه اقتصادی باید در جامعه حاکم شود

بجنورد- ایرنا- نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: در شرایط فعلی کشور ما بیشتر سیاست زده است و برای برون رفت از مشکلات فعلی باید نگاه اقتصادی در جامعه حاکم شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالناصر همتی عصر دوشنبه در گفت و گو تلویزیونی با مردم خراسان شمالی اظهار داشت: شرایط اقتصادی کشور ما مطلوب نیست و من فکر می کنم ، اگر بخواهیم این روش ادامه  داشته باشد ممکن است نتایج بدتری داشته باشد و افراد زیادی را گرفتار بیکاری خواهد کرد و رفاه و آسایش نیز از میان خواهد رفت.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهارداشت : مشکل کشور ما این است که سیاست بیش از حد بر اقتصاد حاکم شده است و در خصوص استان ها نتوانستیم از پتانسیل آنها استفاده کنیم و ارتباط منطقی بین استان ها ایجاد نشده است.

وی افزود: نگاهها به مسایل اقتصادی کم است در حالی که در دنیا سیاست را در خدمت اقتصاد قرار دارد و سیاست برای بهبود زندگی مردم و جیب مردم در نظر گرفته می شود، اگر غیر از این باشد سیاست های نهایی به فقر مردم منجر می شود و همان مردمی که رای دادند از نظر سیاسی نیز محدود می شوند.

همتی اظهارداشت : من تمام مسایل اقتصادی را زیر نظر داشتم و به مسایل  بین المللی نیز اشراف دارم و  گیرهای کشور را می دانم و  فقط برای یک دوره چهار ساله بعد از این که کشور در یل توسعه قرار گرفت ، در مسند رییس جمهوری باقی می مانم 
وی دلیل یک دوره ای اعلام کردن ریاست جمهوری خود را جلوگیری از محافظه کاری در تصمیم گیری بیان کرد و افزود : تمام روسای جمهوری قبلی به دلیل این که به دنبال رییس جمهوری دو دوره ای بودند، تصمیمات محافظه کارانه ای در تمام حوزه ها داشتند، و من صرفا برای یک دوره چهارساله آمدم تا بتوانم با تصمیمات خود کشور را در ریل توسعه قرار دهم. 
هدفمند کردن یارانه 
نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان این که استانهای مرزی به دلیل دوری از مرکز از توسعه عقب ماندند افزود: وقتی در استانها افراد توانمند وجود دارند چه دلیلی دارد که از مرکز مدیریت شوند و با آمایش سرزمین باید این دیدگاه اصلاح شود.
وی با اشاره به این که سیاست جذب توریست به دلیل افزایش نرخ ارز در کشور ما از بین رفته است تصریح کرد: گردشگری استانها باید مورد توجه قرار گیرد و باید گردشگری در اولویت مدیریت استانها قرار گیرد و هر گردشگری که وارد استان می شود اشتغال و توسعه را با خود به همراه می آورد و سیاست ساده انگاری توریسم را باید از بین برود و از این سرمایه در جهت اشتغال استفاده کرد.
همتی افزود: امروزه بومگردی باید در استانها تقویت شود و خراسان شمالی ویژگی های خاصی را دارد و در این زمینه می تواند پیشقدم باشد.
 این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری  بیکاری رادرد مشترک تمام استانها عنوان کرد و گفت: به دلیل نگاه سیاسی در استانها، اشتغالزایی خوبی انجام نشد و نگاه را به تمرکزدایی تغییر دهیم تا استانها توسعه یابند.
همتی گفت : در طول یک دهه گذشته با کاهش رشد اقتصادی به خاطر تحریم های ظالمانه و کمبود منابع مواجه هستیم و در 10 سال گذشته ثروت ما به خوبی رشد نکرده و با وجود پتانسیل های لازم در مقایسه با کشورهای همسایه رشد خوبی نداشته ایم.
نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان این که یارانه ها باید مجدد هدفمند شود گفت: دهک های یک و دو به اندازه ثروتمندان یارانه دریافت می کنند که باید اصلاح شود  ضمن اینکه دولت حداقل دستمزد را نیز باید افزایش دهد چرا که قدرت مردم کاهش یافته و با اهدای کارت خرید  می توانیم تا حدی این مشکلات مردم ضعیف را حل کنیم.
 همتی خاطرنشان کرد : به خاطر شرایط نامناسب اقتصادی ناشی از تحریم و کاهش ارزش پول ملی، قدرت خرید مردم کاهش یافته و با هدفمندی یارانه ها و افزایش حداقل دستمزد می توانیم این مشکلات را برطرف کنیم.
وی  افزود: همه مردم  با وجود این که اختلافات قومی بخشی از ملت ایران هستند و در اهدای مسوولیت ها باید با همه اقشار و قومیت ها با یک نگاه توجه کرد  و ما اگر بتوانیم به درستی از جاده ابریشم بهره برداری کنیم و استانها را به یکدیگر متصل کنیم می توانیم شاهد رشد اقتصادی خوبی در مناطق دوردست از پایتخت باشیم.
نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با اشاره به مشکلات خراسان شمالی گفت: این استان با محوریت کشاورزی دارای مشکلات اساسی است و باید قیمت خرید تضمینی محصولات استراتژیک در این استان به روز تعیین شوند و  نظام توزیع و جمع آوری محصولات کشاورزی باید اصلاح شود  و  نهاده های دامی در استانها طوری ساماندهی شود تا دست دلالان از این بازار کوتاه شود.
نبود راهبرد ملی برای توسعه استان ها
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: در خصوص استان ها مشکل جدی این است که راهبرد ملی بر ای توسعه وجود ندارد، درحالی که هراستانی از نظر قومی، مذهبی و منابع طبیعی ویژگی به خصوصی دارد.
وی با بیان این که به دلیل نگاه متمرکز، مجموعه ای از مشکلات بر استان ها حاکم شده است، خاطرنشان کرد: وقتی ما در تهران متمرکز می شویم ، عملا شهرهای دیگر به حاشیه تبدیل می شوند و این شهرها خالی از سکنه  می شوند و مردم به کلانشهرها روی می آورند.
همتی اولویت خود را حاکم شدن تصمیمات اقتصادی بر تصمیمات سیاسی خواند و گفت: ما باید نگاه سیاسی به استانها را برداریم ، چون وقتی از مرکز به مسایل سیاسی و امنیتی نگاه می کنیم راه حل ها نیز امنیتی است، در حالی که برای توسعه هر استان باید ویژگی های آن را مورد توجه قرار دهیم و هر سه ماه یکبار باید نشست هایی با نخبگان هر منطقه گذاشته شود و به تدریج روند توسعه آن منطقه را زیر نظر داشت.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: بسیاری از استان ها و استان خراسان شمالی، ظرفیت ویژه ای دارد و باید دید مشکل بیکاری این استان چیست و من می دانم این استان چه ویژگی دارد و چه کسانی جلوی پیشرفت آن را می گیرند.
همتی اضافه کرد: بنده معتقدم استانها باید توسط خود مردم و نخبگان بر مبنای شایسته سالاری و بدون توجه مسایل قومی و مذهبی اداره شود.
وی با بیان این که آزادی های اجتماعی از مسایل مورد توجه دولت سیزدهم است، تصریح کرد: چرا باید جوانان هیچ زمینه ای برای اوقات فراغت نداشته باشند؟ به گونه ای که اگر دانشگاه نروند چه تفریحی می توانند داشته باشند؟ و در واقع ما زمینه ای ایجاد نکرده ایم و احساس می کنم رفاه کم شده است و جوان ها از زندگی روزمره احساس رضایت ندارند و دولت برای این امر برنامه دارد به گونه ای که مسوولان نباید اینقدر در زندگی اجتماعی مردم دخالت کنند.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: این در حالی است که در دنیا زنان و جوانان احترام ویژه ای دارند و زنان هویت مستقل دارند به گونه ای که وابسته نیستند و به خاطر شوهر خود شناخته نمی شوند.
همتی با بیان این که همه باید برای زندگی بهتر و بهتر شدن تلاش کنیم، افزود: انشاالله همه مردم حضوری پرشور در پای صندوق های رای خواهند داشت.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و عشایری به همراه میاندوره ای پنجمین دوره خبرگان رهبری و یازدهمین دوره ریاست جمهوری به طور همزمان 28 خردادماه سال جاری برگزار می شود و در استان خراسان شمالی 672 هزار نفر واجد شرایط اخذ رای هستند و 25 هزار نفر کار برگزاری انتخابات را بر عهده دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha