آیتالله « قربانعلی دری نجفآبادی» روز دوشنبه در آئین بیست ونهمین پویش ره سلامت و افتتاح طرحهای بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی اراک که با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سالن غدیر استانداری مرکزی در اراک برگزار شد، افزود: نظام جمهوری اسلامی سرمایه و هدیه گرانسنگ امام راحل است و نباید خدمات صورت گرفته در سالهای بعد از پیروزی انقلاب با هیچ توجیه سیاسی و غیرسیاسی پذیرفتنی نیست.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در چهار دهه اخیر با پشتوانه قوی مردمی و روحیه جهادی مسئولان و با وجود توطئههای متعدد بدخواهان و دشمنان همواره خوش درخشیده و با اقتدار حرکت کرده است.
امام جمعه اراک خاطرنشان کرد: ایران اسلامی در زمینه مبارزه با ویروس کرونا تلاشهای ارزندهای داشته و با وجود تحریمها و تنگناهای اقتصادی توانسته مدیریت خوبی را اعمال کند و اگرچه هنوز شیوع این ویروس مهار نشده اما بحرانها پشت سرگذاشته شده و تلاش متعهدانه کادر درمان جای تقدیر دارد.
آیتالله درینجفآبادی افزود: جان باختگان کووید ۱۹ در ایران در مقایسه با بسیاری کشورهای مدعی در حوزه بهداشت و درمان قابل دفاع است اگرچه همه تلاش بر این است که جان هموطنان حفظ شود.
وی توضیح داد: زیرساختهای بهداشتی و درمانی در استان مرکزی در سطح قابل قبولی است و میطلبد که دانشکده داروسازی نیز در این استان ایجاد شود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی طرح توسعه بیمارستان ولیعصر ( عج) اراکبه عنوان مرکز مادر تخصصی درمان این استان به درازا کشیده و درحالیکه بیماران استانها و شهرهای همجوار نیز از خدمات تخصصی و فوق تخصصی آن بهرهمند میشوند نیاز است که وزارت بهداشت و درمان نگاه ویژه در تکمیل آن داشته باشد.
آیتالله دری نجف آبادی عنوان کرد: استان مرکزی در قلب کشور به پایتخت صنعت کشور شهرت یافته و جمعیت قبل توجه کارکری دارد و باید در زمینه درمانهای تخصصی و گسترش خدمات رواندرمانی بیشتر به آن توجه شود.
آیتالله درینجف آبادی تصریح کرد: اقدامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مبارزه با ویروس کرونا جای تقدیر دارد و انتظار است این وزارتخانه تا هر زمان که مسئولیت دارد ذرهای از خدمات خود کوتاهی نکند و با برخی مطالب و مناظرهها دچار سستی و ضعف نشود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی هم در این آئین گفت: فرایند واکسیناسیون کرونا در این استان به خوبی کلید خورد اما مدتی است که با کندی مواجه شده و با توجه به شرایط خاص این استان باید بازنگری اصولی برای سرعت بخشی به واکسیناسیون در اولویت قرار گیرد.
« محمد حسن آصفری» افزود: نیاز است زمان تزریق واکسن صنوف، کارگران ونیروهای نظامی و انتظامی با دقت طراحی و اجرا شود و با سرعت بخشی به واکسیناسیون در کنار رعایت پروتکلهای بهداشتی از موج پنجم کووید ۱۹ جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه تمام نشدن عملیات اجرایی طرح توسعه بیمارستان ولیعصر (عج) اراک جای سئوال دارد، گفت: عملیات اجرایی این طرح مهم درمانی در فاصله خدمت سه دولت به طول انجامیده و هنوز هم مردم از مزایای آن بهرهمند نیستند.
آصفری اظهار داشت: بیمارستان ولیعصر (عج) اراک تنها بیمارستانی است که میتواند مشکلات درمانی بیماران غرب و مرکز کشور را حل کند، تلاش زیادی از سوی وزارت بهداشت در سالهای اخیر برای اتمام این طرح صورت گرفته است و خوب بود این طرح تا پایان دولت فعلی به اتمام میرسید.
نماینده مردم اراک، کمیجان وخنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بیمارستان خنداب و کمیجان از توابع استان مرکزی نیز بیشتر شبیه درمانگاه است و میطلبد که اتاق عمل و سی تی اسکن در مراکز درمانی این شهرستانها مورد توجه قرار گیرد.
آصفری بیان کرد: کمبود نیروی انسانی در مراکز درمانی جدی است واز استانداردهای لازم برخوردار نیست.
وی عنوان کرد: صنایع وصنوف استان مرکزی در جریان شیوع ویروس کرونا آسیب جدی دیدهاند اما این اقشار بیشترین حمایت را در اجرای مصوبات ستاد مقابله با کرونا داشتند و باید از آنان حمایت ویژه شود و میطلبد که در روزهای پایانی دولت بستههای تشویقی به انها اعطا شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان وخنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: کمبود آمبولانس و داروهای بیماران خاص از دیگر مشکلات حوزه سلامت استان مرکزی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این آیین گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون ۹۶ نشست ستادی و برنامهریزی در استان مرکزی تشکیل شده و مصوبات مختلف با جدیت دنبال شده است.
دکتر سید « محمد جمالیان» افزود: استان مرکزی از کمبودهای شدید زیرساختی در حوزه بهداشت و درمان رنج میبرد اما در یک و نیم سال اخیر و با درگیری بیماری کووید ۱۹، به همت وزارت بهداشت خیلی از مشکلاتی که به نقطه حساس رسیده بود به نتیجه رسید.
وی بیان کرد: سهم استان مرکزی از ۳۰ هزار مجوز استخدامی نیرو در وزارت بهداشت و درمان، یکهزار و۲۵۰ نفر بوده که اضافه شدن این افراد به جمع نیروهای خسته شده در این حوزه روخ تازهای را ایجاد خواهد کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: بیمارستان سوختگی استان مرکزی بهعنوان بهترین مجموعه درمان سوختگی غرب کشور به همت سازمان انرژی هستهای به اتمام رسیده و تجهیزات آن توسط وزارت بهداشت انجام شده و تنها چند تجهیز مورد نیاز فوق تخصصی باقی مانده که امید میرود هرچه سریعتر این مهم هم عملیاتی شود.
دکتر جمالیان عنوان کرد: شمار تختهای ویژه که یکی از نیازهای اساسی در استان مرکزی از ۶۵ تخت قبل از کرونا به ۱۲۵ تخت آی سی یو در زمان کرونا افزایش یافته است.
وی گفت: در راستای بیماریهای صعبالعلاج نیز دستگاه شتاب دهندهای که به استان مرکزی اختصاص یافته از بهترین دستگاههای کشور است که نصب آن تا پایان هفته انجام میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: تا قبل از شیوع کرونا هیچ کدام از بیمارستانهای استان مرکزی دستگاه اکسیژنساز وجود نداشت اما، تنها در بیمارستانهای تفرش، آشتیان و کمیجان وجود ندارد و درصورتیکه زیرساختهای لازم در این مراکز ایجاد شود، مشکلی برای تامین دستگاههای اکسیژن ساز نیست.
۲۶ طرح بهداشتی و درمانی با اعتباری بالغ بر ۱۴۵ میلیارد تومان طی "پویش ره سلامت" با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در استان مرکزی به صورت وبینار به بهرهبرداری رسید.
نظر شما