۲۴ خرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۲۱
کد خبر: 84366191
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دهه کرامت فرصتی فرهنگی برای معرفی الگوهای موفق تربیتی است

شیراز- ایرنا- معاون امور آسیب‌های اجتماعی دفتر اجتماعی فرهنگی استانداری فارس گفت: دهه کرامت فرصتی فرهنگی در زمینه معرفی الگوهای موفق تربیتی، رفتاری و راهبردهای هدفمند زندگی متعالی در حوزه تربیت و سلامت اجتماعی است.

سیده فروغ هاشمی، دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: توجه به فرصت‌های فرهنگی برای تطبیق دادن شیوه‌های مطلوب عملکردی و رفتاری در مباحث فرهنگ سازی و اصلاح سبک زندگی یک ضرورت است.
وی ادامه داد: از منظر روانشناختی و جامعه شناختی، انسان همواره نیازمند یک الگوی نمونه رفتاری جهت تکامل و تعالی شخصیت خود است.
او گفت: منظور از الگو، انسان‌های کامل و رشد یافته‌ای هستند که لیاقت سرمشق بودن برای دیگران را دارند و لذا وجود شخصیت‌های متعالی مانند حضرت فاطمه معصومه (س) که خجسته زادروز میلادشان در تقویم رسمی کشور به عنوان روز دختر نامگذاری شده و برادران بزرگوارشان حضرت علی بن موسی الرضا (ع) و حضرت احمدبن موسی الکاظم (ع) که آراسته به صفات عالیه و اخلاق ممتاز هستند جهت الگو برداری در زندگی عملی و سازندگی انسان نقش مهمی را ایفا می‌کند.
معاون امور آسیب‌های اجتماعی دفتر فرهنگی استانداری فارس اضافه کرد: سیر و بررسی در زندگی این بانوی کریمه به عنوان عسوه اخلاق، صبر و شکیبایی و کرامت اثر مهمی در تربیت جمامعه به جا می‌گذارد.
هاشمی گفت: این دهه شروع خوبی برای آموختن درس زندگی، فضیلت، شجاعت، بردباری و اخلاق ازایشان و برادران بزرگوارشان است.
او افزود: همچنین دهه کرامت فرصت مناسبی برای آموزش جامعه است تا پندارهای نادرست در مورد دختران تغییر کند و جایگاه والای زنان و دختران در جامعه جلا یابد.
وی گفت: توجه هوشمندانه در اصول تربیتی و سلامت روان دختران و بانوان ایران اسلامی که مادران و تربیت کنندگان نسل‌های بعد و سکان داران تربیت اجتماعی و اثرگذاران اصلی در سلامت اجتماعی هستند باید در اولویت برنامه‌های تربیتی و فرهنگی باشد.
معاون امور آسیب‌های اجتماعی دفتر فرهنگی استانداری فارس گفت: نیاز به تلاش جدی در استقرار هویت دینی و گسترش آموزه‌های اخلاقی برگرفته از سیره عملی این بزرگواران با استفاده از ابزارهای موثر، ادبیات نوین و شیوه‌های کارشناسی شده جذب حداکثری در انتقال اخلاق شایسته و گسترش آرمان‌ها و اهداف الهی که در سیره اهل بیت (ع) جلوه گر است تحقق می‌یابد.
هاشمی افزود: تحقیقات نشان می‌دهد که ارتباط معناداری در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی در بین افرادی که دارای باورهای اعتقادی و مذهبی عمیق و ارزش‌های دینی هستند وجود دارد.
او گفت: از طرفی، تبلیغات مسموم و تهاجم فرهنگی گسترده‌ای که با هدف نابودی باورهای دینی و فرهنگی از سوی دشمنان صورت می‌گیرد و منجر به ایجاد گسل فرهنگی بین نسلی شده است نیازمند یک برنامه‌ریزی عمیق و ارتباط مناسب بین فرهنگسازی بر اساس شرایط موجود جامعه با تکیه بر آموزه‌های دینی و سیره اهل بیت (ع) است.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین نیازها در شرایط فعلی جامعه با توجه به افزایش روز افزون انواع خشونت‌ها اعم است خشونت اجتماعی، خشونت خانگی و خشونت محیط کار، فرهنگسازی است.
هاشمی اضافه کرد: گسترش فرهنگ مهربانی، کرامت و خویشتن داری از جمله مواردی است که باید به شدت مورد بررسی قرار گیرد و با تکیه بر آموزه‌های دینی در جامعه گسترش پیدا کند.
وی گفت: حق الناس و همسایه آزادی از جمله خشونت‌های اجتماعی است که منجر به تضییع حقوق فرد دیگر می‌شود و در سیره اهل بیت (ع) نیز نهی شده‌اند.
از یکم ذیقعده سالروز تولد حضرت معصومه (س) تا یازدهم ذیقعده ولادت حضرت علی‌بن موسی‌الرضا (ع) به عنوان دهه کرامت نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha