دستگاه ماینر علاوه بر مصرف بالای برق و استفاده از تعرفه ارزان، خسارت زیادی به شبکه توزیع برق وارد کرده و بخشی از خاموشی ناخواسته را سبب میشود. پول مجازی (بیتکوین) پیش از این با استفاده از رایانههای خانگی تولید میشد اما در سالهای اخیر دستگاههای مخصوص استخراج این پول مجازی(ماینر) ساخته شده که واردات و استفاده از آنها در ایران غیرمجاز است.
امیر رمضانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مالکان این دستگاهها که در ۲۳۴ نقطه استان با مصرف ۲۶ هزار و ۳۱۵ کیلووات مصرف برق غیرمجاز داشتند، بر اساس میزان استفاده غیرمجاز از برق، جریمه شدند و انشعاب آنان هم قطع شد.
وی با اشاره به تاثیر حساسیت همه افراد نسبت به مدیریت مصرف برق در حفظ محیط زیست ادامه داد: استخراج هر بیت کوین، موجب انتشار ۳۰۰ تُن گاز کربن در فضا و مصرف هر یک کیلووات ساعت برق موجب انتشار یک کیلوگرم گاز CO۲ در جَو میشود.
سخنگوی شرکت توزیع برق استان اصفهان یادآور شد: مشترکان در صورت اطلاع از محل دستگاههای غیرمجاز تولید ارز دیجیتال، میتوانند موضوع را به شرکت برق از طریق شماره تلفن ۱۲۱ یا پلیس آگاهی ۱۳۱ و ۱۱۰ اطلاع دهند.
وی با اشاره به آغاز زودهنگام موج گرما در بهار ۱۴۰۰ گفت: بدلیل گرمای شدید امسال نسبت به سال گذشته، مصارف برق خانگی و وسایل سرمایشی بویژه در مناطق گرم زودتر از سال گذشته وارد مدار شد که جبران تداوم مصرف بیرویه انرژی باید از طریق خاموشی برق مشترکان یا با مدیریت بهینه مصرف و همراهی هدفمند مردم جبران شود تا متوسط مصرف کاهش یابد و تعادل در نظام تولید و مصرف ایجاد شود.
رمضانی خاطرنشان ساخت: بخشی از ظرفیت نیروگاههای برقآبی کشور بدلیل کاهش نزولات آسمانی امسال در اختیار نیست بر همین اساس ۳۶ درصد از منابع آبی کشور کمتر شده که با کاهش فعالیت نیروگاههای برق آبی، تراز تولید و مصرف نیز به میزان چهار هزار مگاوات کمتر شده است.
وی با اشاره به اینکه حدود۶۰۰ مگاوات از مجموع ۲ هزار مگاوات برق مورد نیاز استان در پیک تابستان صرف وسایل سرمایشی میشود، خاطرنشان کرد: انتظار نداریم مشترکان، وسایل برقی را بطورکلی از مدار خارج کنند، بلکه تقاضای ما این است که از کولر اضافی استفاده نکنند و کولرهای گازی را نیز روی دمای ۲۵ درجه به بالا تنظیم و کولرهای آبی را در دور کُند استفاده کنند.
سخنگوی شرکت توزیع برق استان اصفهان اضافه کرد: بخش صنعت و کشاورزی در سالهای گذشته با انعقاد تفاهمنامههایی، همکاری خوبی با این شرکت داشتند و بر اساس این قراردادها متعهد شدند تا مصرف خود را از بار اوج مصرف به ساعت دیگر منتقل کنند و سال گذشته بیش از ۱۶۰ میلیارد ریال بعنوان پاداش به صنایع همکار، ادارات و کشاورزان پرداخت شد.
وی یادآور شد: خاموش کردن حتی یک لامپ اضافی هم در کاهش مصرف و جلوگیری از بروز خاموشی موثر است و در صورتی که هر مشترک تنها یک لامپ اضافی را خاموش کند، مصرف برق کشور به اندازه یک نیروگاه هزار مگاواتی کاهش خواهد یافت.
رمضانی بیان کرد: هر کولرگازی به اندازه ۲۰ دستگاه تنفس مصنوعی برق مصرف میکند، لذا مردم باید در شرایط بحرانی شیوع کرونا که بسیاری از هموطنان بیش از پیش به دستگاههای تنفس مصنوعی احتیاج دارند از مصارف خود بکاهند که این مساله نیاز به آگاهسازی گسترده توسط رسانهها دارد.
وی همچنین با اشاره به طرح موسوم به "برق امید" اظهار داشت: تاکنون ۲۳ درصد از یک میلیون و ۲۰۲ هزار مشترک خانگی در استان اصفهان حداقل یکبار مشمول طرح رایگان برق امید شدهاند که امیدواریم با رعایت الگوهای مصرف، این مقدار افزایش یاید تا هم استانیهای بیشتری مشمول این تخفیفات شوند.
سخنگوی شرکت توزیع برق استان اصفهان با اشاره به اینکه بطور میانگین هر مشترک پُرمصرف ۲۰ برابر یک مشترک کم مصرف، برق مصرف میکند، گفت: استفاده از کولرگازی در مناطق بیست و سه گانه برق استان ممنوع و دمای کولر در مناطق گرم باید روی ۲۶ درجه باشد.
رمضانی افزود: این شرکت با ارسال نامهای به استانداری به سازمانهای دولتی در سال ۱۴۰۰ تاکید کرده که مصرف برق خود را ۵۰ درصد کاهش دهند.
وی هشدار داد: برق ادارات و سازمانهای پُرمصرف استان، قطع و با آنها برخورد خواهد شد.
استان اصفهان نزدیک به سه میلیون مشترک و چندین نیروگاه بزرگ و کوچک برق دارد.
حدود ۱۰ درصد از برق کشور در این استان تولید میشود.
نظر شما