به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از روزنامه فرانسوی لوفیگارو، اگرچه تعجیل بایدن در تبریک گفتن به «نفتالی بنت» نخست وزیر جدید رژیم اسرائیل حکایت از تسکین یافتن وی از ترک قدرت بنیامین نتانیاهو دارد، اما از سوی دیگر، بایدن نخستین رهبری بود که فقط نیم ساعت پس از مراسم تحلیف نفتالی بنت در پارلمان، ابتدا با صدور بیانیه و سپس طی یک مکالمه تلفنی، وعده همکاری با کابینه جدید بنت را داد؛ گویی خبر از تحولی مهم در روابط آمریکا و اسرائیل نیست.
این روزنامه فرانسوی افزود: جو بایدن، رئیس جمهوری دموکرات ایالات متحده پس از به دست گرفتن قدرت در ژانویه، ۲۸ روز بنیامین نتانیاهو را منتظر گذاشت تا برای نخستین بار با وی دیدار کند؛ امری که به زعم بسیاری از چهره های شاخص جمهوریخواه ایالات متحده، حکایت از تحقیر نخست وزیر متحد اصلی این کشور را دارد. این درحالی است که بنیامین نتانیاهو در دوران ریاست جهوری دونالد ترامپ از جایگاه و حمایت های ویژه ای برخوردار بود.
ناتان ساکس، تحلیلگر اندیشکده آمریکایی بروکینگز در یک کنفرانس مجازی گفت: دولت بایدن امیدوار به گشودن فصل جدید روابط با اسرائیل است؛ آن ها بنیامین نتانیاهو را دوست نداشتند.
برایان کاتولیس کارشناس اندیشکده «مرکز ترقی آمریکایی» در گفت و گو با خبرگزاری فرانسه گفت: تحولات سیاسی اسرائیل می تواند پس از بی اعتمادی به نتانیاهو موجب تثبیت روابط دوجانبه با ایالات متحده شود.
لوفیگارو تصریح کرد: دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده بسیاری از خواسته های نتانیاهو را اجابت کرد، از جمله به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم اسرائیل، طرح صلح خاورمیانه که پاسخگوی بسیاری از مطالبات این رژیم و تضعیف اجماع بین المللی راه حل دو کشور بود.
به نوشته این روزنامه فرانسوی، یائیر لاپید وزیر امور خارجه جدید اسرائیل، کابینه نتانیاهو را متهم به شرط بندی وحشتناک، بی پروا و خطرناک بر حزب جمهوریخواه ایالات متحده و کنار گذاشتن رویکرد «طرفدار دو حزب» اسرائیل کرد. وی متعهد شد که گفتگو با حزب دموکرات جو بایدن را بهبود بخشد.
لوفیگارو خاطرنشان کرد: اما رژیم جدید اسرائیل حاکی از تحولات اساسی در روابط با واشنگتن به خصوص در پرونده مهم و دشوار فلسطین نیست؛ چرا که کابینه جدید بنت-لاپید، ثمره ائتلاف احزاب راست، چپ، میانه رو و همچنین نمایندگان اعراب اسرائیل است که درنتیجه آن، هرگونه پیشرفت در روند احیای صلح دشوار است.
میشل دان، پژوهشگر بنیاد کارنگی برای صلح بین المللی در این رابطه گفت: بایدن امیدوار است رژیم جدید اسرائیل درمورد هرگونه اقدام در بیت المقدس و یا هر نقطه دیگر که می تواند روابط با فلسطینیان را ملتهب کند، با احتیاط بیشتری عمل کند.
وی افزود: جنگ دوازده روزه اسرائیل با نیروهای مقاومت غزه، دلالت بر آن دارد که دولت بایدن باید بیشتر بر مدیریت بحران های جنگی تمرکز کند اما نه این درگیری اخیر و نه رژیم جدید اسرائیل، وی را ترغیب نکرد که زمان آن رسیده که برای حل این مسئله تلاش کند.
ناتان ساکس، تحلیلگر اندیشکده آمریکایی بروکینگز تصریح کرد: رژیم بنت-لاپید و دولت بایدن یک چیز را می خواهند؛ این موضوع به مدت چهار سال لاینحل بماند.
وی در ادامه گفت: رژیم جدید اسرائیل در موضوعات دیگر از جمله پرونده هسته ای ایران (برجام) نباید به خصومت های سابق خود بازگردد و به خصوص با بازگشت واشنگتن به این توافق مخالفت کند.
نتیجه دوئل میان «بنیامین نتانیاهو» و «نفتالی بنت» بالاخره با نخست وزیر شدن بنت در سرزمین های اشغالی به پایان رسید و دوران سیاه و شرارت بار ۱۲ ساله «بی بی» در حالی خاتمه یافت که نتانیاهو خسارتهای بی شماری به مردم منطقه و فلسطین وارد کرد هرچند یک جنایتکار دیگر جای او را گرفته است.
نفتالی بنت که سالها یکی از افراد بسیار نزدیک به نتانیاهو و شاگرد او در حزب «لیکود» بود، در نهایت یک سال پیش، از رهبر این حزب فاصله گرفت و به فردی با نفوذ در انتخابات ماه مارس ۲۰۲۱ در سرزمین های اشغالی و در نهایت به دشمن نتانیاهو و پایان دهنده دوران او تبدیل شد.
بنت در حالی نخست وزیر رژیم صهیونیستی شد که توانست آرای ۶۰ نماینده «کنست» (پارلمان رژیم صهیونیستی) از ۱۱۹ نماینده حاضر در جلسه را کسب کند و نتانیاهو نیز ۵۹ رای را به خود اختصاص داد، یعنی بنت فقط با یک رای اضافه سیزدهمین نخست وزیر رژیم صهیونیستی و رئیس سی و ششمین کابینه این رژیم شد، رژیمی که ۷۳ سال از عمر نامشروع آن میگذرد.
نظر شما