اجلاس گروه هفت؛ مواجه با موج گسترده انتقادهای جهانی

تهران- ایرنا- چهل و هفتمین اجلاس سه روزه هفت قدرت صنعتی جهان در حالی روز یکشنبه، با لیست بلندبالای اعلامیه‌ها و وعده‌های جهانی به پایان رسید که مفاد آنها با انتقادات بسیاری از سوی کشورها و نهادهای جهانی روبرو شده است.

به گزارش سه شنبه ایرنا از خبرگزاری فرانسه، نتیجه نشست سه روزه سران هفت کشور پیشرفته اقتصادی جهان، تنها چند اعلامیه از جمله اختصاص ۸۷۰ میلیون دوز واکسن کرونا به کشورهای نیازمند بود. به باور منتقدان، این کمک کافی نبوده و مشکلات ساختاری این کشورها در عرضه واکسن را حل نمی کند.

در این نشست علاوه بر هفت کشور عضو ازجمله آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، کانادا، ایتالیا و ژاپن؛ چهار مهمان دیگریعنی اتحادیه اروپا، هند، استرالیا و کره جنوبی نیز به عنوان ناظر حضور داشتند.

از جمله منتقدان سرسخت اجلاس، سازمان دیده بان حقوق بشر (HRW)، اکسفام و سازمان جهانی بهداشت و همچنین کشورهایی مانند چین بودند.

سازمان دیده بان حقوق بشر، با «شکست عظیم» خواندن اجلاس گروه هفت، اعلام کرد: راهکارهای ارائه شده از سوی سران اجلاس، توان رویارویی با هیچ یک از بحران ها و چالش های بین المللی مانند همه گیری کووید ۱۹، تغییرات اقلیمی و ... را ندارند.

از دیگر وعده های اجلاس حمایت از بهداشت جهانی، انرژی سبز، زیرساخت های آموزشی، مالیات جهانی برای شرکت های چندملیتی بود که طرح چنین موضوعاتی برای آن بود که ادعا کنند پس از پسرفت های ناشی از پاندمی و حضور دونالد ترامپ بر مسند قدرت آمریکا، همکاری های بین المللی به جریان قبلی خود بازمی گردد.

با این وجود، مدافعان سلامت و محیط زیست آشکارا شگفتی خود را از مفاد مبهم بیانیه پایانی اجلاس ابراز داشتند.

منتقدان با ناکافی دانستن میزان واکسن پیشنهادی به کشورهای نیازمند بر این باورند که با وجود ادعای اجلاس برای اجرای واکسیناسیون در سطح جهان تا پایان سال ۲۰۲۲، وعده اولیه اعطای یک میلیارد دوز واکسن به کشورهای نیازمند که با اختلاف نظر کشورهای عضو، به ۸۷۰ میلیون دوز کاهش یافت، بسیار کمتر از ۱۱ میلیارد دوز اعلامی از سوی سازمان جهانی بهداشت است. این نهاد جهانی بهداشت پیشتر اعلام کرده بود که برای واکسیناسیون حداقل ۷۰ درصد جمعیت جهان و پایان دادن به پاندمی نیاز به اختصاص ۱۱ میلیارد دوز واکسن است.

«مکس لوسن» مدیر کارزار نابرابری در سازمان تحقیق و امدادرسانی اکسفام نیز با بیان اینکه اجلاس گروه ۷ در بدنامی به سر می برد، گفت : برنامه های این گروه ۷ نفر در برابر بحران بهداشتی قرن و فاجعه آب و هوایی که در حال نابودی سیاره زمین است، به طور کامل در رویارویی با چالش های زمان شکست خورده اند.

گردون براون نخست وزیر سابق انگلیس نیز به نوبه خود خاطرنشان کرد که فقدان برنامه واکسیناسیون بلندنظرتر حاکی از «شکست اخلاقی نابخشودنی» است.

گوردون براون که طی سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ سکان دولت انگلیس را در دست داشت به طعنه از تصویر سران جهان که در سواحل جنوب غرب انگلیس مشغول خوش‌گذرانی هستند  گفت: خنده وجود دارد اما راه حلی برای عبور از این بحران دیده نمی‌شود. به این ترتیب میلیون نفر دیگر واکسن دریافت نخواهند کرد و هزاران نفر قربانی می‌شوند.

در این میان رسانه های معروف جهان نیز با تحلیل رویکردهای اجلاس، اظهارات مطرح شده از سوی سران گروه ۷ را به باد انتقاد گرفتند. از جمله روزنامه گاردین به رغم تکذیب اتحادیه، ورود جو بایدن به اروپا برای شرکت در اجلاس گروه ۷ را ورای دلایل ظاهری، حاکی از یارگیری واشنگتن از میان متحدان اروپایی خود برای جنگ سرد علیه قدرت روزافزون پکن در جهان دانست.

کشور چین نیز گروه ۷ را به تحریف اطلاعات متهم کرد و گفت: گروه کوچکی از کشورها نمی توانند برای سیاست های جهانی تصمیم بگیرند.

ادعاهای مطرح شده در بیانیه پایانی اجلاس گروه ۷ درباره نقض حقوق بشر در ایالت سین کیانگ چین و خودمختاری هنگ کنگ و تایوان، خشم پکن را برانگیخت. چین این اظهارات را «سانسور» توصیف کرد.

نشست سه روزه هفت کشور صنعتی جهان به میزبانی انگلیس از ۱۱ تا ۱۳ ژوئن (۲۳-۲۱ خرداد) در خلیج کاربیس (Carbis Bay) منطقه «کورن وال» انگلیس برگزار شد تا اعضای اجلاس در مورد مسائل مهم جهانی از جمله همه‌گیری کرونا و تغییرات آب و هوایی بحث و تبادل نظر کنند. اما به عقیده منتقدان، راهکار مفیدی از سوی اعضا در قبال بحران‌های فوری بین‌المللی ارائه نشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha