سامانه الکترونیکی تنظیم و نظارت موسوم به رهتاب توسط یک شرکت دانش بنیان با کمک کارگروه تنظیم بازار و معاونت اقتصادی استانداری اصفهان موفق به فعالسازی سامانهای برای کنترل و مدیریت بازار در سطح استان اصفهان شده است.
به گزارش ایرنا، سیدحسن قاضی عسگر روز سهشنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار استان افزود: استانهای دیگر هم درخواست اجرای این سامانه را دارند که اکنون بعنوان نخستین قدم برای استان چهارمحال و بختیاری اجرا می شود و سیاست ما این است که بتدریج آن را گسترش دهیم.
وی ادامه داد: در گام بعدی استانهای فارس، یزد، اراک و قم بعنوان منطقه مرکزی ایران با هم بصورت شبکه میشوند تا تامین مرغ آنها بسهولت انجام شود و از طرف دیگر در صورت اضافه تولید بتوانیم از آن استفاده کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان اظهار داشت: سامانه رهتاب مزیتهایی در استان ایجاد کرده اما ایرادهایی هم دارد که باید نسبت به رفع آنها اقدام شود تا با حداکثر توان مورد استفاده قرار گیرد.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر مراحل تولید مرغ از کشتارگاه و فروش مرغ تحت کنترل قرار دارد اما برای سهولت کار شهروندان در خرید مرغ مقرر شد که کارت اتوبوس یا کارت رهتاب جایگزین کُد ملی شود.
وی افزود: از این ۲ کارت میتوان برای خرید از سامانه رهتاب استفاده شود که این امر نیازمند ثبت کارت(رجیستر) در سامانه است که این کار نیز براحتی قابل انجام است و موفقیت بزرگی در این زمینه محسوب می شود.
قاضی عسگر خاطرنشان کرد: از طرف دیگر قرار شد که دسترسی کامل به سازمان بازرسی صمت، بازرسی اصناف و سازمان تعزیرات داده شود که در صورت وقوع تخلف در فروش مرغ بسرعت رسیدگی شود.
وی با اشاره به تصمیم های اساسی اخذ شده اساسی در این جلسه بیان کرد: در این جلسه مُصوب شد که در صورت تخلف هر کدام از فروشندگان مرغ، سهمیه آنها برای بار اول به مدت سه روز، برای دومین بار به مدت یک هفته و برای سومین بار ۱۵ روز و در صورت تکرار تخلف، پروانه کسب افراد مُتخلف لغو و از این صنف اخراج شوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان ابراز امیدواری کرد که بازار مرغ استان قبل و بعد از انتخابات با مشکل مواجه نشود.
به اعتقاد وی، با توجه به ثبت سهمیه هر کدام از این نهادها از جمله کشتارگاه و فروشندگان مرغ در رهتاب، این سامانه اهرم خوبی در راستای تنظیم بازار است.
وی تاکید کرد: قیمت کارشناسی قطعهبندی مرغ باید بسرعت مورد بازنگری قرار گیرد و جاذبهای که بدلیل بالا بودن قیمت ایجاد کرده، اصلاح شود و قیمت قطعه بندی بر اساس نظر کارشناسی تنظیم شود.
قاضی عسگر همچنین با اشاره به بازار شکر در استان گفت: با توجه به اینکه مقدار زیادی شکر به نرخ یارانهای از مدتها پیش خریداری و از آن موقع تا ۲ هفته پیش در انبارها نگهداری می شد، از طریق سامانه رهتاب اقدام به توزیع آن کردیم.
وی ادامه داد: اکنون شکر به مقدار لازم و به وفور و به نرخ نیمایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان توسط کارخانه تحویل فروشندگان خواهد شد و قیمت خُردهفروشی آن ۱۳ هزار تومان و عمده فروشی(فروشگاه های بزرگ) ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: کارخانه گُلبهار اصفهان از نظر تولید روغن تقویت می شود و مقرر است تا هرچه سریعتر مشکلات این کارخانه حل و سهمیه بسیار بالایی برای آن گرفته شود تا توزیع روغن به بهترین شکل ممکن صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: حدود ۱۹ کشتارگاه در استان اصفهان وجود دارد که در شرایط کنونی بدلیل تولید کم مرغ در استان، با حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت خود کار میکنند.
قاضی عسگر اضافه کرد: مجوز احداث مرغداری و تولید مرغ در چند نقطه استان برای این کشتارگاهها مشخص شده تا با تشکیل یک زنجیره کامل از خوراک دام، مرغداری، کشتارگاه و عرضه بتوانند مرغ استان و کشور را تامین کنند و دیگر نیازی به واردات مرغ نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه کمبود مرغ در استان وجود ندارد، اظهار داشت: بطور متوسط روزانه ۶۵۰ تُن مرغ زنده در استان تولید میشود که رقم بالایی است البته خیلی بیشتر باید تولید کنیم و بدنبال افزایش تولید هم هستیم، اما بدلیل عرضه مرغ با قیمت مُصوب و یارانهای با نرخ ۲۵ هزار و ۹۵۰ تومان، مردم بیشتر تمایل به استفاده از مرغ بجای گوشت دارند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان بیان کرد: هجوم مردم برای استفاده از مرغ به جای گوشت موجب افزایش تقاضا شده است و همه مرغهای عرضه شده به بازار خریداری میشود.
وی گفت: بدنبال این هستیم که تقاضای غیرعادی و بیش از حد را پاسخگو باشیم و مرغ مورد نیاز را به بازار ارائه کنیم و از طرف دیگر مازاد مرغ را برای ذخیره راهبردی نگهداری کنیم.
جلسه ستاد تنظیم بازار استان اصفهان با هدف تنظیم بازار جمله گوشت، شکر، مرغ و بررسی گرانی اقلام مصرفی مردم برگزار شد.
نظر شما