مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب روز سه شنبه در حاشیه برگزاری این مراسم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال ۳۷ هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان با تولید ۳۸۰ تن محصول به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافته است.
علی دیانتی افزود: کاشت گل محمدی در میاندوآب از دیر باز به صورت یک یا چند بوته در کنار سایر محصولات کشاورزی مرسوم بوده ولی در سالهای اخیر به دلیل کاهش نزولات جوی و در راستای توسعه کشت گیاهان کم آب بر، کشت این محصول توسط کارشناسان جهاد کشاورزی ترویج می شود.
وی با بیان اینکه در این راستا امسال ۱۱.۵ هکتار از زمینهای کشاورزی در این شهرستان به محصول گل محمّدی اختصاص یافته است اضافه کرد: ۳۲ تن گلبرگ گل محمدی از گلستان های میاندوآب امسال برداشت شد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب بیان کرد: گل محمدی اغلب به صورت گلبرگ یا غنچه خشک شده، گلاب، مربا، مارمالاد و د ر واقع بصورت فرآوری شده به مصرف می رسد.
دیانتی واگذاری اراضی ملی، پرداخت تسهیلات، توزیع نهال یارانه دار گل محمّدی و ارائه مشاوره فنی توسط کارشناسان جهاد کشاورزی را از جمله حمایت های دولتی جهت توسعه کشت این محصول برشمرد.
وی ادامه داد: همچنین در این شهرستان ۲۲ صندوق اعتبار خرد زنان روستایی با اعتبار نزدیک به هفت میلیارد ریال و با ۶۹۵ نفر عضو وجود دارد که راهاندازی این صندوق ها در سطح روستاهای شهرستان زمینه مناسبی جهت اشتغال و فعالیت زنان روستایی فراهم کرده است.
در این مراسم خواص گلاب، موارد مصرف آن، نحوه گلاب گیری و تهیه سایر عرقیجات گیاهان دارویی بصورت عملی آموزش داده شد و مدیران عامل صندوق های اعتبارات خرد زنان به تبادل تجربه های خود در خصوص نحوه فعالیت، تولید و عرضه محصولات کشاورزی و صنایع دستی زنان روستایی و بازاریابی پرداختند.
ساطع شدن شمیم گل و گلاب و زیبایی های تهیه گلاب، بصورت سنتی، جذابیت خاصی به مراسم گلاب گیری بخشیده بود.
در این مراسم مسوول امور بانوان فرمانداری، جمعی از بانوان شاغل در جهاد کشاورزی و سایر ادارهها و مدیران عامل صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی میاندوآب نیز حضور داشتند.
دشت حاصلخیز میاندوآب دارای ۹۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت شامل ۶۰ هزار هکتار اراضی آبی و ۳۰ هزار هکتار اراضی دیم با تنوع کشت ۵۰ نوع محصول زراعی و باغی است.
نظر شما