۳۱ تیر ۱۳۹۹، ۱۱:۳۲
کد خبرنگار: 1273
کد خبر: 83863857
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تولید بیش از ۳۳۴ تن انواع گیاهان دارویی در میاندوآب

مهاباد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: در سال زراعی جاری پیش بینی می‌شود از ۲۸ هکتار از زمین‌های کشاورزی این شهرستان بیش از ۳۳۴ تن انواع گیاهان دارویی تولید و روانه بازار مصرف ‌شود.

علی دیانتی روز سه‌شنبه در حاشیه بازدید از مزارع گیاهان داروئی روستاهای "یوزباشکندی" و "ممدل" میاندوآب‌ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم‌اکنون ۵.۳ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به زعفران، ۷.۵ هکتار به گل محمدی و ۱۵.۵ هکتار دیگر نیز به زیر کشت انواع گیاهان دارویی از قبیل نعنا، پونه، بادرشبو، آویشن و پنیرک اختصا یافته است که به صورت تر و خشک یا تهیه عرقیات به بازار مصرف عرضه می‌شود. 

وی افزود: در راستای حمایت از تولیدکنندگان گیاهان دارویی در سال گذشته یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون ریال از محل اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه، تسهیلات کم بهره بانکی و مبلغ ۳۸۰ میلیون ریال نیز یارانه بلاعوض دولتی به متقاضیان این بخش پرداخت شد.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب‌ با اشاره به کاهش نزولات جوی در سال‌های اخیر و اجرای برنامه‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه اضافه کرد: توسعه کشت گیاهان دارویی کم‌آب‌بر، همواره یکی از اولویت‌های اساسی وزارت جهاد کشاورزی است و گیاهان دارویی یکی از ظرفیت‌های بالقوه و پتانسیل ارزشمندی در راستای ایجاد اشتغال در منطقه است.

وی با بیان اینکه افزایش ارزش گیاهان دارویی در گرو توسعه کشت، بسته‌بندی مناسب، بازاریابی و برنامه‌ریزی برای صادرات این محصولات است، گفت: یک کارخانه تولید عرقیات گیاهی و یک واحد خشک‌کنی و بسته‌بندی گیاهان دارویی در میاندوآب به منظور جذب و فرآوری گیاهان دارویی تولیدی هم‌اکنون فعال است.

دیانتی اضافه کرد: همچنین تعداد قابل توجهی از واحدهای تولید عرقیات و گیاهان دارویی خشک و تر بصورت خانگی در این شهرستان فعال است.

وی با بیان اینکه جهت توسعه کشت گیاهان دارویی، طرح ملی توانمندسازی زنان روستایی و عشایری براساس زنجیره ارزش گیاهان دارویی در پنج روستای شهرستان توسط کارشناسان جهاد کشاورزی در حال اجرا است افزود: این طرح به‌صورت الگویی با مشارکت زنان روستایی در قالب پنج سایت اجرا می‌شود که سلامت محصول تولیدی یکی از اولویت‌های مهم طرح است.

وی ادامه داد: امسال ۶ کارگاه و دوره آموزشی - ترویجی با عنوان کشت گیاهان دارویی به مدت ۸۷ نفر روز تاکنون برای زنان روستایی (جامعه هدف طرح مذکور) برگزار شده است و برگزاری دوره‌های آموزشی تا پایان سال همچنان تداوم خواهد داشت.

دیانتی گفت: علاوهبر جهاد کشاورزی میاندوآب‌ به اجرای طرح اشتغال‌زایی (روستای بدون بیکار) اقدام کرده که در بین زیر شاخه‌های اشتغال ۱۲ نفر برای کشت گیاهان دارویی اعلام آمادگی کرده‌اند که جهت پرداخت تسهیلات کم‌بهره بانکی به صندوق کارآفرینی امید معرفی شدند.

وی با بیان اینکه امروزه میل به مصرف گیاهان دارویی در بین مردم افزایش یافته است، اضافه کرد: از گیاهان دارویی علاوه بر استفاده در طب سنتی برای تسکین درد و درمان بیماری‌ها، در صنایع کنسروسازی، نوشابه، عطر، صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی نیز استفاده می‌شود.

گیاهان دارویی یکی از منابع خدادادی است که در کشور ما به دلیل آب و هوای مناسب آن در نقاط مختلف به صورت خودرو رشد می‌کند؛ این گیاهان برای رشد نیاز چندانی به منابع آب ندارند و توانایی رشد در بسیاری از خاک‌ها را دارند.

میاندوآب دارای ۸۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که ۱۲ هزار و ۶۱۰ هکتار از این میزان باغ‌ و مابقی را اراضی زراعی تشکیل می‌دهد؛ سیب و انگور عمده‌ترین محصولات باغی و گندم، جو، چغندرقند و یونجه نیز محصولات زراعی عمده این شهرستان را تشکیل می‌دهد.

بیش از ۵۰ نوع محصول کشاورزی در این شهرستان تولید می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha