کیانوش جهانپور سهشنبه شب در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: ماهها است که محققان ایرانی روی یک واکسن کار میکنند که منتظر ورود آن به مطالعههای مرحله بالینی هستیم.
وی با بیان اینکه این واکسن در مرحله مطالعات پیش بالینی و حتی در مراحل نهایی آن است، اظهار داشت: با موفقیت ساخت این واکسن در مرحله مطالعات پیش بالینی میتوان وارد مطالعات انسانی آن شد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه مهمترین نکته این واکسن در صورت نتایج موفقیتآمیز آن به طور کامل استنشاقی آن است، خاطر نشان کرد: این واکسن در ۲ تا سه مرحله به عنوان اسپری بینی استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: مطالعههای اولیه این واکسن روی انواع حیوانات مختلف به نسبت موفق بوده است.
جهانپور با یادآوری اینکه تکمیل اطلاعات و مستندات فنی آن در مرحله پیش بالینی و حیوانی میتواند به مرحله بالینی راه پیدا کند اظهار داشت: در صورت موفقیت نتایج بالینی این واکسن، تحول جدی در حوزه واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ در کشور حتی در جهان رخ میدهد.
وی تاکید کرد: ساخت این واکسن استنشاقی جای امیدواری زیادی ایجاد کرده و گام بلند و پیشگامی ایران در حوزه فناوری سلامت و واکسن در عرصه بینالمللی خواهد بود.
۹ طرح بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در ۲ شهرستان کاشان و آران و بیدگل با اعتبار ۱۳۳ میلیارد تومانی دانشگاه، هیات امنای ارزی و مشارکت خیران روز سهشنبه در آیینی با حضور سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بهرهبرداری رسید.
جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.
نظر شما