۲۶ خرداد ۱۴۰۰، ۱۰:۵۹
کد خبر: 84369470
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

امام رضا (ع) بخشش اموال به نیازمندان را غنیمت می‌دانند

تهران- ایرنا- عضو جامعه مدرسین قم گفت: امام رضا (ع) اموال خود را میان نیازمندان تقسیم می‌کرد و می‌فرمود این گونه بخشش ضرر و زیان نیست، بلکه غنیمت است.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور آیت‌الله سید احمد حسینی خراسانی روز چهارشنبه گفت: امام رضا(ع) در مدت سه سال حضور در مرو چندین بار تمام دارایی و ثروت خود را بین فقرا و نیازمندان منطقه تقسیم کرد.

وی افزود: در بررسی سیره امام رضا(ع) ویژگی بذل و بخشش بسیار به چشم می‌خورد. آن حضرت(ع) بسیار صدقه پنهانی می‌داد و اموال خود را بین نیازمندان تقسیم می‌کرد. فضل بن سهل که وزیر اعظم دربار حکومت بنی عباس بود به حضرت(ع) گفت این گونه بخشش، ضرر است ولی حضرت(ع) فرمود این گونه بخشش ضرر و زیان نیست بلکه غنیمت است، هرگز چیزی را که به وسیله آن طلب اجر و کرامت می‌کنید، غرامت و ضرر به شمار نیاورید.

نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: ایام مبارک دهه کرامت، آن هم شرایطی که هنوز درگیر بیماری کرونا هستیم و در این مدت بسیاری از کسب و کارها کم رونق شده و اوضاع اقتصادی مردم تحت‌الشعاع آن قرار گرفته، فرصت بسیار مغتنمی است تا به معرفی اخلاق امام رضا(ع) پرداخته و تلاش کنیم آن صفات متعالی را در جامعه ترویج کنیم.

وی افزود: معرفی ائمه(ع) در ابعاد مختلف برای جامعه ما درس دارد. در روایتی عبدالسلام بن صالح هروی از یاران امام رضا(ع) نقل می‌کند که حضرت فرمود رحمت خدا بر کسی باد که دین و ولایت ما را زنده می‌کند. به حضرت گفته شد چگونه فردی می‌تواند امر و مکتب شما را زنده کند که حضرت(ع) فرمود علوم ما را یاد بگیرد و به مردم بیاموزد. زیرا مردم اگر زیبایی و حقایق کلام ما را بدانند، قطعاً از ما پیروی خواهند کرد. 

حسینی خراسانی اضافه کرد: در معرفی جنبه‌های عالی شخصیتی و رفتاری امام رضا(ع) و البته سایر ائمه(ع) نباید به بحث‌های گفتاری، نوشتاری و شنیداری که بیان فضائل، درس ها و سبک زندگی آن بزرگواران است، اکتفا کنیم و باید به هر شیوه ممکن توضیح دهیم. اگر ۱۰ روز فاصله میان میلاد حضرت معصومه(س) تا میلاد امام رضا(ع) به عنوان دهه کرامت نامگذاری شده است، به این دلیل است که آن‌ها به معنای واقعی دارای کرامت، بخشش و بزرگواری، احترام و صداقت بودند و به مردم خدمت می‌کردند.

وی افزود: یکی از مسائلی که با استفاده از فرصت دهه کرامت می‌توان به آن پرداخت این است که حقایق زندگی، دلیل و نحوه سفر آن بزرگوران از مدینه به مرو به طور کامل برای مردم تشریح شود. شاید جوانان ما مایل باشند بدانند که هجرت امام رضا(ع) یک مهاجرت سیاسی اجباری بود که در سال ۲۰۰ هجری به دستور خلیفه وقت انجام شد. وقتی حکومت مامون استقرار پیدا کرد، مامون ضمن نامه‌های متعدد از امام رضا(ع) خواست تا همراه بزرگان علوی به خراسان بیاید و چون با مخالفت امام رو به رو شد، پیکی برای انتقال امام رضا(ع) روانه مدینه کرد. در مرو مأمون حضرت را مجبور به پذیرش عنوان ولایتعهدی کرد و سرانجام در سال ۲۰۳ هجری هم آن حضرت را با زهر مسموم و به شهادت رساند.

دهه کرامت از اول ماه ذیقعده مصادف با سالروز میلاد حضرت معصومه (س) آغاز شده و تا ۱۱ ذیقعده برابر با اول تیر همزمان با سالروز میلاد امام رضا (ع) ادامه دارد. همه ساله با فرا رسیدن دهه کرامت برنامه های متنوعی در سراسر کشور برگزار می شود که از سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا برپایی بیشتر جشن ها و برنامه های این دهه در فضای مجازی صورت می گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha