نرگس جعفری افضل روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: با توجه به اینکه ویروس کرونا همچنان در جامعه در حال گردش است و این بیماری هنوز تمام نشدهاست، رعایت دستورالعملهای بهداشتی درشعبههای اخذ رای الزامی است.
وی با اشاره به برگزاری انتخابات در روز ۲۸ خردادماه جاری، از شهروندان درخواست کرد: شرکت در انتخابات را به ساعات پایانی موکول نکنند و حتما با برنامهریزی در ساعات خلوت به شعبههای اخذ رای مراجعه کنند تا از تجمع بیش از حد جلوگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: امسال تعداد شعبههای اخذ رای ۱۰ درصد افزایش یافته تا دسترسیها بیشتر و تجمعها کمتر شود.
جعفری افضل ادامه داد: همچنین در شعبههای اخذ رای سعی شده با مدیریت فضا از فضاهای باز بیرونی استفاده کنیم تا امکان فاصلهگذاری اجتماعی بین جمعیت فراهم و تسهیل شود.
وی با تاکید بر رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، ادامه داد: میزها و صندلیها در شعبههای اخذ رای با رعایت فاصله اجتماعی چیده و طوری برنامهریزی شده تا شهروندان ۲ متر فاصله را از یکدیگر داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه بازرسان بهداشت تمام حوزهها را تحت پوشش دارند و نظارت کافی انجام میشود، گفت: نحوه فاصلهگذاری اجتماعی و چیدمان میزها در شعبههای اخذ رای به مسئولان حوزهها آموزش داده شدهاست تا استانداردهای لازم برای رعایت شیوهنامههای بهداشتی اعمال شود.
کارشناس مرکز بهداشت قم با اشاره به لزوم تهویه مناسب شعبههای اخذ رای، گفت: عوامل اجرایی انتخابات سلامت سنجی و از نظر بیماری کرونا بررسی میشوند تا مشکلی نداشته باشند.
وی افزود: شهروندان وسایل شخصی از جمله خودکار به همراه داشته باشند و استفاده از ماسک در شعبههای اخذ رای الزامی است.
به گفته وی، تمهیدات لازم برای افراد بیمار نیز اندیشیده شدهاست و این افراد میتوانند رای خود را در صندوقهای سیار بیندازند.
جعفری افضل خاطرنشان کرد: شهروندان در صورت مشاهده تخلف بهداشتی در هر یک از شعبههای اخذ رای میتوانند مراتب را با سامانه ۱۹۰ در میان بگذارند.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همزمان با ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات میان دورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری بیست و هشتم خردادماه برگزار میشود.
تعداد شعب اخذ رای از ۵۷۱ شعبه در سال ۹۸ به ۶۰۴ شعبه در سطح شهر قم و از ۶۷۰ شعبه اخذ رای در انتخابات سال ۹۸ به ۷۲۲ شعبه در سطح استان قم افزایش یافته است.
استان قم که از ۱۸ فروردینماه امسال در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته بود، از ۱۴ اردیبهشتماه جاری وارد شرایط نارنجی شد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
نظر شما