به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا امروز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری میزبان فدراسیون سرآمدان علمی ایران به منظور معرفی پژوهشگران این دوره از فدراسیون بود.
سه محقق یاد شده از بین یکصد نفر از پژوهشگران و استادان ۴۰ دانشگاه کشور برگزیده شدند.
همچنین در این نشست که با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و روسای چند دانشگاه همراه بود سه دانشگاه صنعتی شریف، تربیت مدرس و پژوهشگاه دانش های بنیادی به عنوان سه مرکز دانشگاهی و علمی سرآمد معرفی شدند.
فدراسیون سرآمدان علمی ایران از سال ۱۳۹۴ با هدف دستیابی کشور به مرجعیت علمی جهانی شروع بکار کرده است و از جمله مهم ترین اقدامات این فدراسیون، شناسایی و انتخاب محققان معتبر، متعهد و پیشرو تحت عنوان سرآمدان علمی و حمایت از آنها است.
این فرآیند به طور معمول در اردیبهشت ماه هرسال و براساس فعالیت های ۳ سال گذشته (منتهی به دوره ارزیابی) انجام می شود و هر سال ۱۰۰ نفر بعنوان سرآمد علمی، شناسایی و در ۲ گروه الف و ب، متناسب با اعتبار علمی کسب کرده، حمایت می شوند.
معاون علمی و فناودی رییس جمهوری نیز در این مراسم از افزایش 30 میلیارد تومانی بودجه فدراسیون سرآمدان ایران علاوه بر بودجه اختصاصی فعلی با هدف حمایت هرچه بیشتر از پژوهشگران و نخبگان برتر خبر داد.
سورنا ستاری، تاسیس فدراسیون سرآمدان علمی، صندوق حمایت از پژوهشگران برتر ، حمایت از چهار هزار نخبه تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان و حمایت از بازگشت نخبگان از دانشگاه های برتر دنیا را از جمله برنامههای متنوع معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان نام برد.
وی با تاکید بر اینکه، نیازمند یک تحول فرهنگی به منظور ارزش قائل شدن برای نخبگان هستیم افزود: نظام معین و جدیی در ایران برای جذب و پذیرش نیروی انسانی نخبه طراحی و پیگیری نشده است این در حالیست که کشورها برای جذب نخبگان با یکدیگر رقابت میکنند.
وی گفت: امسال برای نخستین مرتبه برای ۱۰۰ نفر رتبه برتر آزمون سراسری افغانستان بورس تحصیلی گذاشتیم اما این موضوع متاسفانه دیر اتفاق افتاد.
ستاری ادامه دارد: ۳۰ نفر از این دانشجویان افغانستانی در حوزه پزشکی در دانشگاه های مختلف از جمله یزد و مشهد مشغول به تحصیل هستند..
نظر شما