۲۸ خرداد ۱۴۰۰، ۱۷:۴۰
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 84373098
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گرمای حضور روستاییان کردستان در انتخابات

سنندج- ایرنا-  روستاییان استان کردستان در دمای ۴۰ درجه سانتی‌گرادی روز جمعه در شعبه‌های اخذ رای حضور یافتند و در این هوای گرم، مشارکت گرم و پرصلابت خود را به نمایش گذاشتند.

به گزارش ایرنا، بعد از بازدیدی که از چند شعبه سطح شهر سنندج داشتیم راهی چند روستای تابعه این شهرستان شدیم تا از نزدیک در جریان وضعیت مشارکت روستاییان قرار گیریم.

بعد از گذشتن از ناحیه منفصل شهری ننله که در ۶ کیلومتری شمال شهر سنندج واقع شده از دو راهی جاده ننله و روستای باباریز وارد مسیر ورودی روستای قلیان شدیم؛ جاده این روستا آسفالته بود و پیچ های پی درپی آن و فضای سبز و چشم نوازش تداعی گر جاده مریوان بود  فقط در مسافتی کوتاه‌تر.

ابتدای روستا تا مدرسه‌ای که شعبه اخذ رای بود جاده خاکی و پر از چاله چوله بود، جلوی مدرسه تعدادی کودک هشت تا ۱۱ سال حضور داشتند و به گمان اینکه ما برای رای دادن آمده‌ایم با شوق و ذوق پرسیدند رای می‌دهید؟ ما نیز در پاسخ به آنها بی درنگ گفتیم رای دادیم خبرنگاریم و برای تهیه خبر آمده‌ایم.

بچه‌هایی که  در این هوای گرم جلوی مدرسه به انتظار والدین و خواهر و برادرهای بزرگشان که برای رای دادن در این شعبه حضور داشتند، نشسته بودند و می گفتند چون ماسک نداشتیم از ورود ما به حیاط مدرسه ممانعت کردند.

کودکانی که زمان رای دادن خود را وقتی که شناسنامه‌شان عکس‌دار شود می‌دانستند و می‌گفتند چند سال دیگر هم ما می‌توانیم رای بدهیم و بعد شروع کردن به بازی کردن و دنبال هم دویدن.

گرمای حضور روستاییان کردستان در انتخابات

ایجاد سایبان برای شعبه اخذ رای در روستای قلیان

روستای قلیان براساس آخرین سرشماری سال ۱۳۹۵، ۸۷۰ خانوار و حدود سه هزار نفر جمعیت دارد که به گفته دهیار این روستا طی پنج سال اخیر رشد جمعیت این روستا زیاد بوده و بر اساس پایش انجام شده به بیش از پنج هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است.

آسو امامقلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در انتخابات مجلس شورای اسلامی که اسفند سال ۱۳۹۸ برگزار شد تنها یک شعبه اخذ رای در روستا مستقر شده بود و مردم هم مشارکت چشمگیری داشتند.

وی اضافه کرد: در این دوره چون هم انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و هم ششمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا برگزار می‌شود ۲ شعبه در نظر گرفتیم که از تجمع مردم در راستای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی جلوگیری شود.

دهیار روستای قلیان یادآور شد: هفت نفر کاندیدای شورای این روستا شدند که از این تعداد پنج نفر به عنوان عضو اصلی از سوی مردم انتخاب می‌شوند.

شعبه دوم اخذ رای این روستا در حیاط ساختمان دهیاری واقع شده بود که سقف آنرا با چادر گرفته بودند تا آفتاب رای دهندگان را اذیت نکند و علاوه براین دستوراالعمل‌های بهداشتی را هم رعایت کرده باشند.

ولی شعبه‌ای که در مدرسه واقع شده بود عوامل اجرایی در راهروی بین کلاس‌ها مستقر شده بودند و به دلیل نور آفتاب نمی توانستند در حیاط باشند و قبل از آن هم تدابیری هم چون دهیاری برای این شعبه اندیشیده نشده بود و مسوول این شعبه بیان کرد بعدازظهر و به محض اینکه سایه بر حیاط بیافتد عوامل را در داخل محوطه باز مستقر می‌کنیم.

گرمای حضور روستاییان کردستان در انتخابات

حمایت از کشاورزان آسیب دیده از خشکسالی

احمد رضاقلی مرد ۶۲ ساله‌ اهل روستای قلیان به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای خواندن نماز جمعه از باغ به روستا برگشتم و در این فاصله قبل از آغاز اقامه نماز هم آمده‌ام رای خود را به صندوق بیاندازم.

وی در ارتباط با مطالبات و انتظارات خود از کاندیداها اعم از ریاست جمهوری و شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: خشکسالی امسال ضرر زیادی به کشاورزان وارد کرده است و بی شک به عنوان یک کشاورز انتظار حمایت بیشتری از مسوولان کشوری دارم.

این کشاورز سنندجی یادآور شد: تولید محصول امسالمان کفاف زندگیمان را هم نمی دهد چه برسد به اینکه با آن بتوانیم اقساط وام‌هایمان را پرداخت کنیم به همین دلیل اگر امهال شود کمک زیادی به ما خواهد شد.

رضاقلی اضافه کرد: به غیر از فصول بهار و تابستان که اهالی روستا به کار باغداری  مشغول هستند مابقی فصل‌ها برای کارگری به شهرهای بزرگ کشور می‌روند لذا انتظار داریم  فضای کار در مرکز استان برای آنها فراهم شود تا مجبور نشوند مدت زیادی از خانواده‌شان دور باشند.

 نکته حائز اهمیت در شعبه‌هایی روستاهای استان به نسبت شعبه‌های شهری این بود که تخلفاتی هم چون توزیع کارت های کوچک تبلیغاتی و برخی حرکت‌های طرفداران کاندیداها در صف‌های رای مشاهده نمی‌شد.

علاوه بر روستای قلیان دیگر روستاهای اطراف شهر سنندج همچون باباریز، خلیچیان، سراب قامیش، دووه‌یسه، ساتیله و آرندان که از روستاهای پرجمعیت هم هستند وضعیتی مشابهی داشتند و مردم ساعتی دست از کار کشاورزی و باغداری خود کشیده و پای صندوق‌های رای آمده بودند.

بر اساس اعلام اداره‌کل هواشناسی استان حداکثر دمای هوای سنندج امروز ۲۸ خرداد ۴۰ درجه سانتی گراد است که احساس گرما هم بیشتر این میزان بوده ولی با این وجود گرما مانع از حضور مردم حتی در ساعات نزدیک ظهر و اوج دمای هوا نشده بود و کم تا بیش افرادی در پای صندوق‌های اخذ رای حاضر شده بودند.

از جمعیت یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفری کردستان یک میلیون و ۲۱۹ هزار نفر بر اساس آخرین سرشماری جمعیت در سال ۱۳۹۵ واجد شرایط رای دادن هستند که ۷۶ درصد جمعیت استان را شامل می شود و از مجموع رای دهندگان استان ۲۸ هزار و ۹۲۷ رای اولی هستند و برای نخستین بار در سرنوشت کشورشان مشارکت می‌کنند.

برای برگزاری انتخابات ۲۸ خرداد در استان کردستان یک هزار و ۴۱۹ شعبه اخذ رای تعیین شده که ۵۸۴ شعبه آن شهری و ۸۳۵ مورد نیز روستایی است؛حدود ۳۰ هزار نفر کار برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا را در کردستان انجام خواهند داد.

از ۳۲ شهر استان، شورای اسلامی ۲۵ شهر پنج نفره، ۶ شهر هفت نفره، یک شهر ۹ نفره و تعداد کرسی‌های اصلی ۱۷۶ کرسی و مجموع کرسی‌های اصلی و علی‌البدل ۲۸۷ مورد است.

 تعداد کرسی‌های اصلی شوراهای اسلامی روستایی سه هزار و ۹۹۸ کرسی و مجموع اصلی و علی‌البدل ۶ هزار و ۶۵۴ کرسی است، ضمن اینکه انتخابات در یک هزار و ۳۱۴ روستا برگزار خواهد شد اما فعلا ۵۱ روستا به حد نصاب نرسیده و امیدواریم این روستاها نیز به حد نصاب برسد. 

بیش از ۲۰۰ نفر خبرنگار و عکاس سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا در استان را پوشش خبری می‌دهند که از این تعداد حدود ۴۰ نفر عکاس و خبرنگار در مرکز استان به پوشش اخبار انتخابات می‌پردازند.

از جمله موارد ضروری در این دوره از انتخابات رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا است که جمله آنها می‌توان به قرارگیری صندوق های رای با فاصله ۲متری در فضای باز، ضرورت تامین تهویه در صورت قرارگیری صندوق در فضای بسته، ضرورت گندزدایی کامل اماکن و ابزار ادوات اخذ رای، رعایت فاصله ۲ متری در صنوف رای پای صندوق و بین مسوولان اجرایی، تعیین ورودی و خروجی مجزا در شعب برای جلوگیری از تجمع و ازدحام اشاره کرد.

ضرورت شست و شو و ضدعفونی کردن دست ها قبل و بعد از فرآیند رای گیری، پیش بینی امکان شست و شوی دست با صابون در شعب اخذ رای، الزام به استفاده از ماسک، ممنوعیت اخذ اثر انگشت و ضرورت استفاده رای دهندگان از خودکار شخصی،اخذ رای مبتلایان قطعی به ویروس کرونا با صندوق سیار و تجهیزات حفاظتی از دیگر موارد بهداشتی است که می‌طلبد در این روز رعایت شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha