به گزارش ایرنا، یدالله موحد روز شنبه با اعلام اینمطلب به رسانه ها افزود: مدیریت و کارکنان حفاظت از محیط زیست کار مجاهدانه، دشوار و بی شائبه ای را بر دوش دارند.
وی تاکید کرد: دغدغه های مشترک بین دستگاه قضایی به عنوان متولی صیانت از حقوق عامه، سازمان محیط زیست به عنوان یک دستگاه متولی و سازمان های مردم نهاد به عنوان بخشی از سرمایه های اجتماعی که با انگیزه مقدس حفظ محیط زیست وارد میدان شده اند، وجود دارد که بر مبنای کار مشترک می توان این دغدغه ها را برطرف کرد.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان تصریح کرد: بستر لازم برای حل دغدغه های مشترک بر اساس کار مشارکتی و بهره گیری از ظرفیت ها و پتانسیل های موجود وجود دارد و در این رابطه باید توجه داشت که بخشی از این مسائل در گذشته مورد غفلت قرار گرفته و آسیب های ناشی از آن در حال حاضر قابل مشاهده است.
موحد با اشاره به این مطلب که مشارکت مردمی در امور خیریه در فرهنگ ملی و مذهبی ما سابقه دیرینه ای دارد، ادامه داد: به کارگیری این مشارکت ها در حوزه حفظ محیط زیست و بر مبنای دانش و تخصص افراد در حل بسیاری از معضلات زیست محیطی راهگشا خواهد بود.
وی با اشاره به این مطلب که همزمان با رشد جوامع، دغدغه های زیست محیطی نیز فزونی گرفته و دغدغه بشر از به خطر افتادن محیط زندگی خود افزایش یافته است، تاکید کرد: بر مبنای این نگرانی و نگاه عمومی، اهمیت صیانت از مسائل زیست محیطی به مبحثی به روز و قابل توجه تبدیل شده است.
رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: درک صحیح درباره اینکه در مسیر توسعه باید به مسائل زیست محیطی توجه جدی داشته باشیم، نیاز به استدلال ندارد و موضوعی روشن است و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز به صورت مستمر در سیاست های کلی محیط زیست برآن تاکید کرده اند و این تاکیدات نشان دهنده آن است که نظام حاکمیتی ما این دغدغه را به صورت جدی دنبال می کند.
موحد با تاکید بر این مطلب که توسعه باید پیوست زیست محیطی داشته باشد، گفت: سه مولفه توسعه ، محیط زیست و مشارکت مردمی باید همواره مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: اگر حاکمیت در برنامه های توسعه ای خود با مشارکت مردم و نهادهای مردمی بتوانند هم مساله مهم توسعه را دنبال کند و هم مسائل زیست محیطی را مورد توجه قرار دهد، کشور، توسعه فراگیر و جامعی را تجربه خواهد کرد.
رییس کل دادگستری استان کرمان به وقوع تنش آبی در کشور و استان کرمان نیز اشاره و بیان کرد: تنش آبی خطر و بحرانی جدی کشور به شمار می رود و نخستین بخش آسیب پذیر در برابر آن، محیط زیست، گونه های مختلف جانوری و گیاهی است.
موحد ادامه داد: متاسفانه هم اکنون با بحران مدیریت منابع آبی مواجه شده ایم زیرا با یک بی توجهی، منابع آبی زیرزمینی را در سطح گسترده و وسیع برداشت و تبدیل به کالاهای بعضا صادراتی و استراتژیک کردیم و باید بررسی کرد که چه سرمایه هایی را از دست داده ایم و چه چیزهایی رابه دست آورده ایم.
وی یادآور شد: ضمن حمایت از تولید، صنعت، معدن و فرآوری معادن باید نگاه حمایتی از محیط زیست استان را داشته باشیم زیرا بزه دیدگان در حوزه جرائم زیست محیطی تنها انسانها نیستند و موجودات زنده دیگری را نیز شامل می شود و موجودات بی جان دیگری مانند آب و خاک نیز آسیب می بینند و قوه قضاییه تمامی این موارد را تحت عنوان حقوق عامه باید مورد توجه قراردهد.
رییس کل دادگستری استان کرمان به موضوع فساد فی الارض نیز اشاره و بیان کرد: فساد فی الارض در حوزه محیط زیست این است که با یکسری اقدامات نسنجیده و نادرست قابلیت زندگی در یک محل از دست برود.
موحد با اشاره به این مطلب که این کره خاکی مختص یک فرد یا یک نسل نیست، عنوان کرد: باید برای نسل های بعدی حفظ شود و ما حق نداریم همه منابع و نعمت های خدادادی را برای رفاه و آسایش خود استفاده کرده و حقی برای نسل های آینده قائل نباشیم.
وی نبود دانش، تخصص و آگاهی لازم را از یکی از آفت های سازمان های مردم نهاد برشمرد و گفت: لازم است که با جلب همکاری افراد متخصص و آگاه زمینه ای فراهم کرد که مطالبات این حوزه به شکلی منطقی تر مطرح و دنبال شود.
عالی ترین مقام قضایی استان کرمان با اشاره به این مطلب که یکی دیگر از مشکلات جدی سازمان های مردم نهاد در کشور نداشتن پشتوانه مالی است، تاکید کرد: سازمان های مردم نهاد تا جایی می تواند از سرمایه های خود برای پیگیری برنامه های مورد نظر استفاده کنند اما این موضوع جوابگوی تمام نیازها نخواهد بود و باید به تامین پشتوانه های مالی برای سازمان های مردم نهاد درحوزه محیط زیست توجه لازم صورت گیرد زیرا در صورت عدم حمایت مالی از سازمان های مردم نهاد، این سمن ها به مرور از عرصه کاری خارج خواهند شد.
موحد تاکید کرد: برنامه های سمن های فعال در حوزه محیط زیست باید براساس برنامه ریزی و آینده پژوهشی و حرکت ساختارمند دنبال شود زیرا پیگیری های مقطعی اثرگذاری لازم را به دنبال نخواهد داشت و ابتر باقی خواهد ماند.
وی ضمن تاکید بر حمایت همه جانبه از مطالبات قانونی فعالان محیط زیست، عنوان کرد: در این مسیر اجازه هیچگونه سوء استفاده ای را به افراد فرصت طلب نخواهیم داد زیرا افرادی هستند که به منظور حفظ منافع خود با طرح دغدغه های غیرواقعی درباره محیط زیست تلاش می کنند که مانع اجرای برخی پروژه ها شوند.
موحد بر همکاری مشترک دادستان های سراسر استان برای حل مشکلات موجود در حوزه محیط زیست تاکید کرد و گفت: گستردگی و وضعیت اقلیمی استان کرمان کار در حوزه محیط زیست را با دشواری های متعددی روبرو کرده است و در این راستا حامی فعالیت های قانونی مدیران اجرایی مربوطه و اعضای سازمان های مردم نهاد خواهیم بود.
رییس کل دادگستری کرمان:
زمینه رفع دغدغه های زیست محیطی در کرمان فراهم شد
۲۹ خرداد ۱۴۰۰، ۱۳:۵۸
کد خبر:
84374730
کرمان- ایرنا - رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: بستر لازم به منظور رفع دغدغه های زیست محیطی براساس کار مشترک سه جانبه بین دستگاه قضایی، اداره کل حفاظت از محیط زیست و سازمان های مردم نهاد فراهم است.
نظر شما