کارشناس حقوقی دفتر تسهلیگری و توسعه محلی شریف آباد و سهل آباد شیراز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: این تفاهم نامه با هدف بهره مندی اقشار حاشیه نشین شهر از خدمات حقوقی رایگان، توسعه عدالت قضایی، حفظ حقوق عامه و دفاع از محرومان صورت گرفته است که هفت محله شیراز از این تفاهم نامه بهره می برد.
ستاره زارع ادامه داد: به واقع این تفاهم نامه در مواردی که پرونده کیفری نیست و حالت حقوقی دارد و شخص برای دفاع از خود نیازمند وکیل است اما به دلایل مختلف مانند نداشتن بضاعت مالی نمی تواند وکیل اختیار کند می تواند از کانون وکلا در خواست وکیل معاضدتی کند و کانون نیز پس از بررسی شرایط متقاضی، وکیل را به او معرفی می کند.
وی اضافه کرد: افراد برای بهره مندی از خدمات وکیل معاضدتی باید سه شرط داشته باشند، از نظر مالی توان پرداخت هزینه های وکیل را نداشته باشند، همچنین فرد متقاضی باید به صورت حضوری درخواست استفاده از خدمات مشاوره حقوقی و وکیل معاضدتی ارائه دهد،مگر اینکه زندانی یا ناتوان باشد که باید بررسی شود و شرط بعدی این است که موضوع حقوقی و ادله کافی برای تشکیل پرونده وجود داشته باشد.
زارع تاکید کرد: وکیل معاضدتی حق رد پرونده و حق دریافت هیچ وجهی تحت عناوین حق المشاوره، حق الوکاله و غیره را به استثنای هزینه تمبر دادرسی از موکل خویش ندارد و حق الوکاله وکیل نیز در صورتی که موکلش محکوم له واقع شده و محکوم به وصول شود از آنچه وصول شده پرداخت خواهد شددر غیر این صورت طبق قانون، کانون وکلا حق الوکاله وکیل معاضدتی را پرداخت خواهد کرد.
وی بیان داشت: گرفتن وکیل رایگان یکی از مباحث حقوقی است که کمتر به آن پرداخت شده است و افراد زیادی از آن آگاهی ندارند، استخدام وکیل امری است که باید از جانب متهم برای دفاع از خودش در مقابل اتهام جرم انجام شود.
نظر شما