شورای شهر؛از تبریک به رئیس‌جمهور منتخب تا آذین معابر تهران به نام شهدا

تهران - ایرنا- رییس شورای اسلامی شهر تهران به آیت الله ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری منتخب،تبریک گفت و برای وی در عمل به برنامه اعلام شده آرزوی موفقیت کرد.

به گزارش ایرنا محسن هاشمی روز یکشنبه در جریان سیصد و سومین جلسه شورای شهر، صحبت هایش را با تبریک به رئیس‌جمهور منتخب  آغاز کرد و گفت: امیدواریم که همه جریان ها و نخبگان از رئیس جمهور منتخب برای حل مشکلات مردم حمایت کنند.

هاشمی تاکید کرد: علی رغم برخی سیاه نمایی ها در فضای مجازی، امیدوارم چهره معتدل ایشان امیدواری هایی را برای حل مشکلات و معضلات مخصوصاً مشکلات اقتصادی جامعه را افزایش دهد و شاهد حل مشکلات جامعه باشیم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران همچنین با اشاره به سالروز شهادت مصطفی چمران و علی شریعتی، گفت: شریعتی و چمران ۲ تن از روشنفکران دانشگاهی بودند که تاثیرات زیادی در تئوریزه کردن گفتمان امام خمینی در بین نسل جوان و بستر سازی برای انقلاب و دفاع مقدس داشتند.

الزام شهرداری تهران به کاهش استفاده از محصولات یکبار مصرف پلاستیکی

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه خود، لایحه در خصوص «اصلاح مصوبه الزام شهرداری تهران به تغییر الگو و کاهش مصرف کیسه‌ها و محصولات یک‌بار مصرف پلاستیکی و جایگزین کردن مواد قابل بازیافت غیر پلاستیکی در کلیه مراکز وابسته به شهرداری تهران» را در دستور کار قرار دادند.

«سید آرش حسینی میلانی» عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص پیشنهاد خود و «ناهید خداکرمی» عضو دیگر این کمیسیون را مطرح کرد و اظهار داشت:پیشنهاد داریم ماده واحده الحاقیه به این لایحه اضافه شود مبنی بر اینکه گزارش عملکرد کلیه واحدهای شهرداری که به کاهش مصرف محصولات پلاستیکی ملزم هستند، اعلام تا به عنوان یک شاخه شاخص محیط زیستی تنظیم شود.

وی افزود: این گزارش عملکرد در ارزشیابی سالانه واحد ها مد نظر قرار گیرد تا تشویقی  برای حرکت در راستای کاهش محصولات پلاستیکی باشد.

در نهایت کلیات لایحه با اصلاحات انجام شده با ۱۷ رای موافق تصویب شد.

نظری: تفریغ بودجه یعنی رسمیت بخشیدن به تخلفات شهرداری

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه، بررسی لایحه در خصوص «تفریغ بودجه سال ۱۳۹۸ شهرداری تهران» را در دستور کار قرار دادند.

«سید حسن رسولی» عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران، درباره گزارش تفریغ بودجه سال ۹۸ شهرداری گفت: به نظر می رسد گزارش های بودجه به طور کامل در اختیار حسابرس منتخب شورا قرار نگرفته است و در این خصوص قصور و تقصیر شهرداری مشهود است.

وی افزود: همچنین اطمینانی درباره موارد مورد رسیدگی وجود ندارد و اعلام شده است که گزارش برای اعلام مدیریت تعیین شده که این نوع گزارش دهی اهداف شورا را برآورده نمی سازد.

«حجت نظری» عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران نیز در جریان بررسی تفریغ بودجه گفت: متاسفانه در طول ۴ سال اخیر، شان شورا برای خودش مهم نبود و شاهد بودیم که خودمان کارهایی انجام دادیم و تصمیماتی گرفتیم که حرمت شورا را حفظ نمی کرد.

وی ادامه داد: تفریغ بودجه یعنی رسمیت بخشیدن به تخلفات شهرداری و تایید انحرافاتی که شهرداری در سطوح مختلف برای اجرا نکردن مصوبه بودجه شورا انجام می دهد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: شخصا اعتقاد دارم باید کلمه تفریغ از تمام تبصره بودجه حذف شود تا شهرداری فکر نکند که مجوز تخلف دارد و می‌تواند از بودجه انحراف داشته باشد.

نظری با بیان اینکه در زمانی که کل کشور درگیر انتخابات بود، شهرداری بر خلاف رویه سابق خود شروع به ارائه یک سری لایحه به شورای شهر کرد، ادامه داد : متاسفانه شهرداری می خواست از خلع حضور اعضای شورا سوء استفاده کند و بزن در رویی کار را پیش ببرد.

نظری با بیان اینکه من می‌خواهم بگویم که بگذاریم این موارد را شورای بعدی رسیدگی کند، گفت: معتقدم شاید شورای بعدی با اقتدار بیشتری برعکس شورای فعلی به این امور ورود کند و از شأن شورا بیشتر حراست کند.

حجت نظری همچنین گفت: اگر ریگی به کفش این دوره نیست، بگذارید شورای بعدی گزارش تفریغ را رسیدگی و پیگیری کند.

«محسن هاشمی» رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز پس از این سخنان نظری به شوخی به او گفت: نکند با شورای بعدی بسته اید؟ 

هاشمی سپس خطاب به نظری گفت: اجازه دهید کارمان را انجام دهیم این سخنان در شرایط فعلی مناسب نیست.

«مجید فراهانی» عضو دیگر کمیسیون برنامه بودجه درباره این گزارش تفریغ گفت: از نظر ما گزارش مشروط است چراکه عملکرد مربوط به سنوات قبلی شهرداری در این گزارش لحاظ نشده است.

وی ادامه داد: همچنین باید علاوه بر عملکرد ریالی، عملکرد مقداری هم برای بررسی در اختیار حسابرس شورا قرار می گرفت که این اتفاق نیفتاده است.

نحوه اخذ بهای خدمات مدیریت پسماند اصلاح شد 

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه، بررسی لایحه « اصلاحیه مصوبه چگونگی محاسبه و اخذ بهای خدمات مدیریت پسماند (عادی)» را در دستور کار قرار دادند.

«سید آرش حسینی میلانی» عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران گفت: فرمول محاسبه اخذ بهای خدمات پسماند توسط وزارت کشور در آذر ماه ۹۹ اصلاح و ابلاغ شد.

وی افزود: این امر با توجه به این مساله بود که در سال‌های گذشته در موضوع پسماند مسکونی طرح دعوایی شد و دیوان عدالت اداری فرمول قبلی را باطل کرده بود.

میلانی با بیان اینکه شهرداری این فرمول را اصلاح کرد و این فرمول یا لایحه ارائه شده، فرمول مصوب وزارت کشور و مبنای پرداخت‌های پسماند است، گفت: در این فرمول بعد خانوار ۳.۱ دهم در نظر گرفته شده است.

میلانی ادامه داد: این فرمول موجب افزایش قیمت نمی‌شود و همین روند فعلی برقرار خواهد بود.

در نهایت و پس از بررسی، اعضای شورای شهر این لایحه را با ۱۷ رأی موافق تصویب کردند.

نامگذاری ۳۳ معبر در تهران با رویکرد گذاردن نام شهدا و هنرمندان

اعضای شورای اسلامی شهر تهران همچنین در جلسه امروز خود، بررسی صورت جلسه های شصت و یکمین و شصت و دومین جلسه کمیسیون نامگذاری و تغییر نام اماکن و معابر عمومی شهر تهران را در دستور کار قرار داد.

«محمدجواد حق شناس» با قرائت صورتجلسه نامگذاری گفت: در این صورتجلسه بیشتر تغییر نام ها به نام شهدا اختصاص یافته است.

وی گفت: با پیشنهاد کمیسیون میدان جدید الاحداث به نام شهیدان غیاثی در منطقه ۱۰، کوچه میثاق به سعدی میر محمد، کوچه بنی جمال شهید حسن خصالی، خیابان موتوری به نام شهید خانی، بلوار ابریشم به نام شهید حسین پیراینده، میدان بی نام شهید مصطفی ماجدی، کوچه هجدهم به نام شهید مجید عظیم زاده، خیابان نسترن به نام شهید نورالدین حصارکی تغییر نام یافته است.

وی گفت: همچنین کوچه آستانه به نام شهید محمد علی رحمانی، کوچه حیدری به نام شهید مهدی شاه مرادی ، خیابان شهدای مظلوم به نام شهید باقری منفرد، خیابان مبارز غربی به نام شهدای حمیدرضا قلی زاده تغییر نام یافت.

حق شناس ادامه داد: تغییر نام مجموعه ورزشی خوش، به نام شهید ارژنگ، ساختمان شهرداری تهران به نام شهید مهدی باکری که اولین شهردار ارومیه بعد از انقلاب بودند، از دیگر پیشنهادات کمیسیون بود.

معابری در تهران به نام های صمد بهرنگی، جبار باغچه بان، نجف دریابندری و مدیا کاشیگر درآمد

به گفته وی، تغییر نام خیابان ۱۷ شهریور در منطقه ۲۸ به نام شهیدان طارمی، کوچه افسر به جمال میر صالح، کوچه بور بور به استاد مصطفی رحماندوست و  خیابان جهاد به مفتون بردخونی ، نیز در کمیسیون تصویب شد .

حق‌شناس ادامه داد: تغییر نام میدان ارتش در منطقه ۱۴ به شهیدان پدافند ارتش، میدان قائم منطقه یک به میدان جنگلبان، کوچه‌هایی به نام صمد بهرنگی، مهدی آذر یزدی، هوشنگ مرادی کرمانی، جبار باغچه بان در حوالی خیابان حجاب و خیابان ارمغان غربی در منطقه ۳ به نام استاد نجف دریابندری و ارمغان شرقی به نام فهمیه راستکار، خیابان گل‌ها در منطقه ۲ به نام سردار احمد تنگستانی نیز در کمیسیون به تصویب رسید.

وی ادامه داد: همچنین تغییر نام کوچه آزیتا به استاد رضا سید حسینی در منطقه ۳ و تغییر نام خیابان آناهیتا به مدیا کاشیگر در منطقه ۲ شهرداری تهران به تصویب کمیسیون نامگذاری رسیده است.

پس از قرائت مصوبات کمیسیون نامگذاری شورای شهر تهران، «زهرا نژاد بهرام» عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در مخالفت با تغییر نام خیابان ها و کوچه هایی که نام زنانه دارند، گفت: مگر ما زن شهید و هنرمند در این شهر نداشتیم؟

وی گفت: وقتی ۵۰ درصد جمعیت این شهر زن هستند، به عنوان رویکرد تکریم زنان، اسم زنان را تغییر ندهیم.

وی ادامه داد: در شهر به اندازه کافی اسامی مردان وجود دارد و درخواست می‌کنم نام زنان را تغییر ندهید.

«حسن خلیل آبادی» عضو دیگر کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران  اظهار داشت: به زنان جامعه احترام گذاشتیم و اسامی شاعران و نویسندگانی از زنان را روی خیابان‌ها گذاشتیم. 

وی گفت :دو اسم آناهیتا و آزیتا، ۲ اسم عام است، آناهیتا اسم معبد است اگر زنان شورا از این بابت مکدر هستند عذرخواهی می‌کنیم و در جلسه بعدی جبران می‌کنیم.

«محمد جواد حق شناس» رئیس کمیسیون نامگذاری اشاره اسلامی شهر تهران نیز در خصوص اظهار داشت: هفته  گذشته نام «جمیله شیخی» بازیگر مرحوم بر خیابانی کنار خانه هنرمندان گذاشته شد.

وی گفت: سیدرضا حسینی که از افتخارات بزرگ روزگار ما بوده است که ۳۵ سال در کوچه آزیتا زندگی کرده است و عنوان آزیتا نیز تکرار داشته و نام‌های مشابه دیگری هم داشته‌ایم.

وی افزود: اعضای شورا می دانند که بابت نامگذاری حوزه زنان هزینه داده‌ایم.

حق شناس در ادامه از عدم تغییر تابلوی خیابانی که به نام اعظم طالقانی شورا مصوب کرده است، انتقاد کرد و گفت: چرا نسبت به این تعلل اعتراض نکردید و مساله را جنسیتی می‌کنید؟

در نهایت اعضای شورای شهر مصوبات کمیسیون نامگذاری را با اصلاحاتی تصویب کردند.

رد لایحه سامانه  ارتباط شهروندان و شهرداری

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه لایحه «ایجاد سامانه واحد درخواست، نظارت و پیگیری شهروندان» را در دستور کار قرار دادند.

«سید ابراهیم امینی» نایب رییس شورا در این خصوص  توضیح داد و گفت: طرح ایجاد سمانه درخواست نظارت به کمیسیون حقوقی ارجاع شد و نظر کمیسیون این است به جای ایجاد ۲ سامانه جدید، سامانه های ۱۳۷ و ۱۸۸۸ تقویت شود.

وی افزود: بر همین اساس ما این طرح را رد کردیم و به نظر ما نیازی به سامانه جدید نیست.

«افشین حبیب زاده» عضو شورای شهر در این خصوص گفت: این موضوع مربوط به سال ۹۷ است و  بعد از این همه مدت به صحن آمده است.

وی افزود: این ۲ سامانه تحت مدیریت شهرداری در حال فعالیت هستند و قطعاً نوع نظارت شهرداری با شورای شهر متفاوت است. 

وی گفت :پیش بینی ما این است که سامانه جدید به طور مستقیم زیر نظر شورا باشد و مردم بتوانند مشکلات خود را در آن در میان بگذارند.

«بهاره آروین» دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: نحوه رسیدگی به شکایات مردمی در شورا و شهرداری متفاوت است اما می‌توانیم همان گردش کار سامانه‌های موجود را در دستور کار بیاوریم و قبلاً هم قرار بود یک سامانه گزارشگر تخلف راه اندازی شود و در آنجا حمایت از گزارشگران تخلف دقیقاً مربوط به کار شورا است.

«مسعود حمزه‌ای» رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران گفت: سامانه ۱۳۷ دنباله اجرایی دارد و در سال ۹۹، ۱ میلیون ۷۶۸ هزار تماس در این سامانه داشتیم. 

وی افزود: در سال ۹۹، تعداد ۱۴۵ هزار و ۹۰۰ تماس در سامانه ۱۸۸۸ داشتیم که تک تک آنها نیز پیگیری شد. 

حمزه ای با بیان اینکه هدف سامانه ۱۸۸۸ نیز ارتقا سلامت سازمانی و مشارکت معنادار شهروندان است، گفت: این ۲ سامانه ماهیتاً متفاوت هستند و ما هر دو هفته یک بار در جلسه شهرداران مناطق گزارش آنها را ارائه می‌دهیم و چگونه می‌توان که این دو سامانه را از بدنه شهرداری حذف کرد.

در نهایت و پس از بررسی، اعضای شورای شهر  با ۱۳ رای به رد این لایحه رای دادند.

همچنین اعضای شورای شهر در جلسه امروز خود، بررسی لایحه در خصوص « اخذ مجوز تملک و تصویب معامله پلاک ثبتی ۲۳۹۵ از اراضی طرشت » را در دستور کار قرار دادند و کلیات لایحه را   با  ۱۲  رای  تصویب کردند.

هاشمی: زمان تحویل شورای شهر از سوی وزارت کشور اعلام می شود

«محسن هاشمی» رئیس شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران درباره انتخابات اظهار داشت: خوشبختانه انتخابات باوقاری انجام شد و مردم علی‌رغم مشکلاتی که وجود داشت در انتخابات شرکت کردند و نظر خودشان را اعلام کردند.

وی افزود: «جناب آقای رئیسی به عنوان رئیس جمهور منتخب تعیین شدند که به ایشان تبریک می گویم.»

هاشمی گفت: امیدواریم با کمک همه نخبگان، مردم و گروه‌های سیاسی و غیر سیاسی، بتوانند به وعده هایشان برای حل مشکلات مخصوصاً مشکلات اقتصادی و معیشتی عمل کنند.

رئیس شورای شهر تهران درباره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز گفت: این انتخابات نیز انجام شد و هنوز نتایج نیامده و بعد از اعلام نتایج نظر خواهم داد.

هاشمی گفت: با توجه به طیفی که در انتخابات شرکت کردند، گمانه زنی های می‌آید که کدام لیست برنده انتخابات باشد اما اعلام آن اکنون صحیح نیست.

وی درباره جلسه امروز نیز توضیح داد و گفت: نامگذاری ۳۳ معبر یکی از مصوبات جلسه امروز بود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران همچنین درباره زمان تحویل شورای شهر به دوره بعدی گفت: شورای شهر چهار ساله است و بر این اساس آخر مرداد ماه و اول شهریورماه دوره به پایان می‌رسد.

وی افزود: اما برخی گفتند از آنجا که دولت در اواسط مردادماه جابجا می شود خوب است که شورای شهر نیز در همان تاریخ جابجا شود.

وی گفت: درباره اینکه آیا میتوان دو هفته از زمان شورا را کم کرد، هنوز پاسخ جدی از وزارت کشور نیامده است، اما به هر حال در مردادماه شورا را به گروهی که مردم به آنها رای دادند، تحویل می‌دهیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha