به گزارش روز یکشنبه ایرنا، به نوشته نشریه تِلام، تجمعهای اعتراضی با حضور جنبشهای اجتماعی و احزاب سیاسی مخالف در برازیلیا، سائوپائولو، ریودوژانیرو و سایر شهرهای بزرگ در حالی انجام شد که برکناری بولسونارو خواسته اصلی معترضان است. رییس جمهوری برزیل در برابر اعمال اقدامات مناسب برای مهار این بیماری مقاومت می کند و متهم است که موجب تاخیر در تامین واکسنها شده و همچنین ویروس کرونا را کم اهمیت جلوه می دهد.
اینکه ویروس کرونا، موثرترین راهکار برای ایمن سازی بدن است و یا استفاده از ماسک در خودرو منجر به تصادم میشود از تازه ترین اظهارنظرهای عجیب و غیر تخصصی بولسونارو بوده که خون مردم این کشور را به جوش آورده است.
یکی از معترضان حاضر در این تظاهرات میگوید: ما به نسلکشی دولت بولسونارو معترض هستیم. دولتی که سال گذشته برای خرید واکسن و یا مراقبت از مردم خود هیچ کاری انجام نداد.
در اشاره ای انتقادی به آمار جانباختگان کرونا در برزیل، در تصاویر منتشر شده، پلاکارد نوشته هایی با عبارت «نیم میلیون علت برای سرنگونی بولسونارو وجود دارد» در دست معترضان دیده میشود.
«لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا» رئیسجمهوری پیشین برزیل که نام او به عنوان رقیب اصلی بولسونارو برای انتخابات ریاست جمهوری آتی مطرح است نیز ضمن ابراز تاسف از عبور آمار فوت بیماران کرونایی در این کشور از مرز ۵۰۰ هزار نفر، این واقعه تلخ را نمونه «نسلکشی» دانست.
موسسه علمی «بنیاد اوسوالدو فیوکروز» برزیل در تازه ترین گزارش خود ضمن هشدار از وخیم تر شدن شیوع کرونا در هفتههای آینده، شرایط همهگیری در این کشور را «بسیار بحرانی» توصیف کرد. این نهاد بهداشتی همچنین از اشباع بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها با مبتلایان جوان هشدار داد و با توجه به عدم امکان پیشبرد طرح واکسیناسیون برای گروههای سنی جوان، بر ضرورت استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی تاکید کرد.
بر اساس اطلاعات تارنمای وردومیترز، با ثبت دو هزار و ۳۰۱ مورد جدید فوت در اثر ابتلا به ویروس کرونا در برزیل، مجموع جان باختگان این بحران بهداشتی در این غول آمریکای لاتین به بیش از ۵۰۰ هزار و ۸۰۰ نفر رسید.
همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته، بیش از ۹۸ هزار مورد جدید ابتلا به کرونا در برزیل ثبت شده است. رقمی که پیش از این سابقه نداشته است. به این ترتیب شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به بیش از ۱۷ میلیون و ۸۸۳ هزار نفر رسیده است.
پس از افزایش نارضایتیها و شدت گرفتن اعتراضات، دولت برزیل از ماه مارس (اسفند/ فروردین) واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ را به برنامه خود افزوده است اما با این حال روند واکسیناسیون در برزیل بسیار کند انجام میشود.
بر اساس دادههای وزارت بهداشت برزیل تا کنون تنها ۱۱.۴۵ درصد جمعیت برزیل (۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر) هر دو دوز واکسن علیه کووید-۱۹ و ۲۹.۶۱ درصد از شهروندان، دوز نخست را دریافت کردهاند.
برزیل در ماه آوریل (فروردین/ اردیبهشت) با ثبت بیش از چهار هزار مورد مرگومیر روزانه در اثر بیماری کووید-۱۹، موج دوم شیوع کرونا را تجربه کرد و اینطور به نظر میرسد که این غول آمریکای لاتین در حال حاضر با موج سوم بیماری دست و پنجه نرم میکند. بر اساس اطلاعات وزارت بهداشت برزیل، بیش از ۶۰ درصد مجموع موارد فوت این کشور از اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی ثبت شده که بیانگر وخامت گسترش ویروس و ناکامی این کشور در مهار بیماری است.
نظر شما