به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از این خبرگزاری انگلیسی، «نیکول پاشینیان» نخست وزیر مستعفی ارمنستان پس از برتری زودهنگام حزب "قرارداد مدنی" متعلق به وی، مدعی پیروزی در انتخابات پارلمانی شد.
خبرگزاری "ریانووستی" با استناد به گزارش کمیسیون مرکزی انتخابات گزارش داد، با اعلام ۳۰درصد از نتایج انتخابات روز گذشته، حزب پاشینیان ۵۸.۵۲ درصد آرا را در اختیار دارد، این در حالی است که حزب رقیب وی یعنی اتحاد ارمنستان متعلق به «رابرت کوچاریان» رئیس جمهوری پیشین ۱۸.۵۶ درصد آرا را از آن خود کرده است.
خبرگزاری روسی "اینترفکس" هم به نقل از پاشینیان اوایل امروز دوشنبه گفت: «هنوز همه آرا شمرده نشده اند، اما واضح است که ما اکثریت قانع کننده ای را در دست خواهیم داشت».
رسانه «اسپوتنیک» هم گزارش داده است که حزب کوچاریان اعتبار نتایج اولیه را زیر سوال برد.
اعتراض ها به دنبال پایان جنگ اخیر قره باغ منجر به افزایش فشارها بر دولت پاشینیان نخست وزیر مستعفی این کشور شد و وی برای کاهش تنش ها برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی را اعلام کرد. پاشینیان از آن زمان تحت فشار قرار گرفت و معترضان خواستار کناره گیری وی به دلیل امضای توافق نامه صلح با آذربایجان شدند که به درگیری ها پایان داد. بر اساس این توافق که با واسطه گری روسیه انجام شد، آذربایجان کنترل سرزمینی را که طی جنگ اوایل دهه ۱۹۹۰ از دست داده بود، دوباره بدست آورد.
پاشینیان خود این توافق نامه را یک فاجعه توصیف کرد، اما تاکید کرد برای جلوگیری از خسارات بیشتر انسانی و سرزمینی مجبور به امضای آن شده است.
ارمنستان که میزبان یک پایگاه نظامی روسیه است، از متحدان نزدیک مسکو بشمار می رود. اگرچه پاشینیان که در سال ۲۰۱۸ با پشتیبانی اعتراضات خیابانی و با وعده مبارزه با فساد به قدرت رسید، روابط چندان گرمی با کرملین ندارد.
از سوی دیگر، کوچاریان به عنوان رقیب پاشینیان بومی قره باغ است. این منطقه به عنوان بخشی از آذربایجان در سطح بین المللی شناخته شده است اما مدتهاست مردم بومی ارمنی آن ادعای تسلط بر این منطقه را دارند. کوچاریان از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۸ رئیس جمهوری ارمنستان بود اما اقدام وی به دلیل اعلام وضعیت اضطراری در مارس ۲۰۰۸ به دلیل انتخابات مورد مناقشه غیرقانونی اعلام شد. در آن زمان دستکم ۱۰ نفر در درگیری های میان پلیس و معترضان کشته شدند.
کوچاریان در مصاحبه اخیر خود با یک کانال تلویزیونی روسیه، پاشینیان را به انفعال در جنگ سال گذشته با آذربایجان متهم کرد و متعهد شد که در صورت به قدرت رسیدن، مذاکرات بر سر مرزهای قرهباغ را آغاز کند.
مردم ارمنستان در حالی دیروز یکشنبه برای شرکت در انتخابات پارلمانی زودهنگام به پای صندوقهای رای رفتند که این امیدواری وجود دارد با مشخص شدن نتایج انتخابات و تحولات پس از آن، تنش های سیاسی در این کشور کاهش یابد. «آرمن سرکیسیان» رئیس جمهوری ارمنستان اواخر اردیبهشت، بیستم ژوئن (۳۰ خرداد) را به عنوان روز انتخابات زودهنگام پارلمانی تعیین کرد.
نظر شما