به گزارش ایرنا، این میزان هزینه کرد طی هشت سال در استان ایلام بیسابقه است و این عملکرد و نگاه ویژه دولت به استان ایلام باعث رونق، شکوفایی، عمران و آبادانی چشمگیر این خطه خواهد شد.
۱۳۶ هزار میلیارد تومان از مجموع ۱۷۰ هزار میلیارد تومان در همه بخشهای مختلف استان تحقق یافته است و اهتمام جدی برای اشتغالزایی پایدار جوانان و نیز تقویت زیرساختهای عمرانی و خدماتی استان نشان از توجه ویژه و خاص دولت تدبیر و امید به استان ایلام دارد.
ایلام استانی غنی و سرشار از منابع نفت و گاز است و دولت در حوزههای نفت، گاز و پتروشیمی سرمایهگذاری های عظیمی در استان ایلام انجام داده و از مهمترین این اقدامات تلاش برای تکمیل مجتمع بزرگ پتروشیمی ایلام و افتتاح فازهای اول و دوم این مجتمع است.
همزمان نیز واحدهای پتروشیمی در شهرستانهای درهشهر، هلیلان و مهران در دست اقدام است و در مجموع دولت تدبیر و امید ۱۰۷ هزار میلیارد تومان در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی در استان ایلام سرمایهگذاری کرده که یک رکورد تاریخی برای این حوزه در منطقه و حتی کشور محسوب میشود و ایلام هماکنون قطب صنعت پتروشیمی در غرب کشور است.
خدمات نظام در دوره دولت تدبیر و امید در بخشهای آب، خاک و کشاورزی نیز شایان ذکر است و ۲ طرح احیای اراضی و سامانه گرمسیری تحول بسیار عظیمی در این حوزه در استان ایلام ایجاد کرده است.
اجرای این طرحها باعث شد وسعت زمینهای آبی استان از ۷۰ هزار هکتار در سال ۹۲ به بیش از ۱۵۰ هزار هکتار در این هشت سال برسد و طرح سامانه گرمسیری به ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.
ایلام و کسب برترین رتبه در کاهش بیکاری
استاندار ایلام در مورد خدمات دولتهای یازدهم و دوازدهم به خبرنگار ایرنا گفت: دولت تدبیر و امید در ابتدای شروع کار خود با مسائل و مشکلات متعددی مواجه شد اما عمده این چالشها و مشکلات یکی پس از دیگری با همت مسوولان و در راس آنها رییسجمهوری مرتفع شد یا کاهش یافت.
محمد نوذری افزود: در دولت دوازدهم و با شدت یافتن تحریمهای ظالمانه و خروج آمریکا از برجام، بیسابقهترین محدودیتها علیه کشور اتفاق افتاد که این موارد بر روی عملکرد دولت برای خدمترسانی به جامعه تاثیرگذار بود اما با این وجود در حوزه اقتصادی رشد منفی ۶.۸ درصد به مثبت ۶ درصد تغییر پیدا کرد و رشد اقتصادی ایران بر اساس گزارش سازمانهای بینالمللی ۲.۵ برابر رشد اقتصادی جهان شد.
وی به وضعیت استان ایلام در دورههای اول و دوم دولت تدبیر و امید اشاره کرد و اظهار داشت: با تلاشها و رایزنیهای گستردهای که توسط مسوولان استان ایلام انجام گرفت، راهبرد سرمایهگذاری در استان ایلام برای ایجاد توسعه و اشتغالزایی به عنوان یک راهکار اصلی انتخاب شد که در این راستا تلاش برای رفع موانع پیشروی سرمایهگذاری از جمله شکستن سد بروکراسیهای دست و پاگیر اداری، ایجاد طرحهای اقتصادی بینام، ایجاد مشوقهای لازم برای سرمایهگذاری، رایزنی با هلدینگها و شرکتهای بزرگ برای سرمایهگذاری در استان شدت یافت.
نوذری ادامه داد: به همین جهت ضریب امنیت سرمایهگذاری در استان افزایش یافت و رتبه اول ایلام در سه ماهه نخست سال ۹۸ در سطح کشور خود مصداقی بر این مدعاست و در نتیجه، مجموعه این تلاشها و مرتفع ساختن موانع موجب ایجاد زمینه امنیت سرمایهگذاری و سپس افزایش سرمایهگذاریهای مختلف در استان شد به طوری که ایلام در سال ۹۸ با رشد بیش از ۲۰۰ درصد سرمایهگذاری جزو استانهای برتر کشور در این زمینه قرار گرفت.
وی تاکید کرد: ایلام استانی است که در پایان دولت دهم با نرخ بیکاری ۱۷.۳ درصد در رتبه های آخر کشور قرار داشت ولی اکنون طبق گزارش های رسمی مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان ایلام با ۶.۷ دهم درصد برترین استان کشور در زمینه کاهش بیکاری و افزایش اشتغال زایی معرفی شده است.
سفری با برکت برای ایلام
استاندار ایلام به موضوع سفر رییس جمهوری به استان ایلام اشاره کرد و گفت: حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی شاید یکی از مهمترین اتفاق ها و رویدادهای مهم و تاثیرگذار برای استان ایلام بود که اردیبهشت ماه سال ۹۳ انجام شد، در این سفر ۲۱ وعده مصوب شد که هم اکنون ۹۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارند همچنین ۲۹ تفاهم نامه با اعتبار پرداخت شده ۲۰ هزار و ۳۹۳ میلیارد ریال و ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی در استان ایلام مصوب شد.
وی یادآور شد: از این ۲۱ وعده ۱۳ طرح با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد به بهره برداری رسید و هشت طرح با میانگین پیشرفت فیزیکی ۷۸ درصد در دست اجراست و از ۲۹ پروژه ۲۱ طرح با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد افتتاح شده و هشت طرح با میانگین پیشرفت فیزیکی ۷۲ درصد در حال انجام و تکمیل است.
تفاهم نامه ها
وی افزود: راه اندازی نیروگاه برق آبی سد سیمره با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد و، حجم مخزن ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب و توان تولید ۴۸۰ مگاوات برق، تکمیل سد های دویرج و کنگیر به انضمام شبکه آبیاری و زهکشی، تکمیل شبکه آبیاری زهکشی دشت های عباس، عین خوش و فکه در شهرستان دهلران با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد از جمله این تفاهم های انجام گرفته است.
نوذری ادامه داد: تکمیل طرح مجتمع های آبرسانی به طول ۳۰۰ کیلومتر ، خط انتقال در شهرستان های دهلران، چرداول و آبدانان، کمک به توسعه و بهسازی شبکه آبرسانی سرابله، ایوان و ملکشاهی، ایجاد تاسیسات فاضلاب برای شهرهای سرابله و دره شهر از دیگر تفاهم های سفر رییس جمهوری است.
وی گفت: تکمیل بیمارستان ۳۷۶ تختخوابی ایلام با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد، تکمیل بیمارستان ۲۴ تختخوابی شهر آبدانان و تجهیز مراکز درمانی و بهداشتی سطح استان، بررسی امکان تبدیل بخش های چوار و هلیلان به شهرستان که محقق شد و بهسازی مسیرهای گردنه قلاجه با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد، صالح آباد - مهران با پیشرفت فیزیکی ۹۲ درصد، مهران – پایانه مرزی با پیشرفت ۱۰۰ درصد، دره شهر – آبدانان با پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصد و محور حمیل – کرمانشاه با پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصد از جمله تفاهم های مصوب سفر در حوزه راه سازی است.
وی یادآور شد: احداث ورزشگاه ۱۵ هزار نفری ایلام با پیشرفت فیزیکی ۹۸ درصد، تکمیل استخر سرپوشیده آبدانان، سالن وزنه برداری ایوان، احداث سالن تخصصی تیراندازی ایلام، مشارکت در بازسازی و نوسازی خوابگاه ۶۰۰ نفری دانشجویی دانشگاه ایلام، احداث آموزشکده کشاورزی دهلران، تکمیل کتابخانه و محوطه سازی دانشکده علوم پزشکی با رشد فیزیکی ۱۰۰ درصد و تکمیل کتابخانه و دانشکده کشاروزی با پیشرفت فیزیکی ۹۸ درصد دیگر مصوبه های سفر بود.
وعده ها
وی در خصوص وعده های مصوب در سفر رییس جمهوری و هیات دولت به استان ایلام هم توضیح داد: در این سفر ۲۱ وعده با پیشرفت فیزیکی ۹۱ درصد نیز مصوب شد که اجرای آبیاری مدرن در سطح ۵۰ هزار هکتار از اراضی استان، احیای ۳۸ هزار از اراضی طرح سامانه گرمسیری، رسیدگی به مشکلات زیست محیطی و موضوع ریزگردها، تکمیل سدهای مخزنی کنگیر و دویرج و شبکه آبیاری و زهکشی، رفع مشکل جنگل های بلوط و احیای آنها، پایین آوردن هزینه های درمانی، توجه به زیرساخت های گردشگری و استفاده از ظرفیت های گردشگری داخلی و خارجی، استخراج بیشتر از چاه های نفت و گاز، تکمیل پتروشیمی شهرستان های ایلام و دهلران، تلاش برای فعال سازی بازارچه های مرزی، ایجاد منطقه آزاد تجاری مهران، برنامه ریزی در جهت گسترش سرمایه گذاری در استان از جمله وعده های مصوب شده در این سفر است.
به گزارش ایرنا، استان مرزی ایلام گسترده ۲ میلیون هکتار دارای جمعیتی بیش از ۵۸۰ هزار نفر است و در آخرین تقسیمات کشوری دارای ۱۲ شهرستان، ۲۷ شهر و ۶۰۷ روستای دارای سکنه است.
نظر شما