حجت الاسلام محمدرضا رضوان طلب روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به این سوال که گفته می شود برخی دانشگاه ها در جذب بورسیه های دکتری به عنوان هیات علمی به بهانه قابل قبول نبودن سطح علمی متقاضیان یا تکمیل بودن رشته ها همکاری نمی کنند، اظهارداشت: در هیات مرکزی جذب هیأت علمی وزارت علوم به صورت مستمر در هر جلسه ای که حداقل هر ۲ هفته یک بار برگزار می شود تعدادی پرونده تبدیل بورسیه به پیمانی مطرح میشود که به طور عَمده رای مثبت میگیرند.
وی با ارایه آماری از جذب بورسیه ها خاطرنشان کرد: از سال ۹۲ تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۰ به طور دقیق چهار هزار و ۸۵ بورسیه (راتبه) تبدیل به پیمانی شده اند. در صورتی که دانشگاهی بدون داشتن دلیل موجه و قانونی از جذب بورسیه ها استنکاف کند، بر اساس ماده ۲۱ مقررات رسیدگی به شکایات و مستند به شکایت متقاضی، هیات مرکزی جذب هیأت علمی وزارت علوم به طور مستقیم در مورد شکایت آنان ورود و تصمیم مناسب اتخاذ می کند.
معاون وزیر علوم با بیان این که بورسیه ها باید بلافاصله پس از رای منفی دانشگاه و در قالب زمانی کمتر از ۲ ماه نسبت به ثبت اعتراض خود اقدام کنند، تاکید کرد: در غیر این صورت، پس از مهلت قانونی شکایت آنان قابلیت رسیدگی ندارد.
به گزارش ایرنا، ماجرای بورسیه های بلاتکلیف مربوط به سه هزار بورسیه سال ۹۲ هستند که هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی از همان سال موظف به تعیین تکلیف وضعیت این بورسیه ها در زمینه صحت سنجی حکم بورسیه و جایابی در دانشگاه ها شد.
جایابی بورسیه ها در چند سال اخیر با حاشیه های زیادی مواجه شد چرا که برخی از این بورسیه ها به دلیل نبودن رشته مرتبط با مدرک تحصیلی آنها یا سطح مورد نظر علمی، امکان جذب در دانشگاه نداشتند که در نهایت با همکاری هیأت عالی جذب وزارت علوم تعداد زیادی از آنها در دانشگاه های دولتی و غیردولتی به عنوان هیأت علمی جذب شدند.
۳۹ هزار پرونده بی تکلیف جذب هیأت علمی
رضوان طلب در ادامه این گفت و گو درخصوص علت تعیین تکلیف نشدن ۳۹ هزار پرونده جذب هیأت علمی از ۱۰ سال گذشته تاکنون، اظهار داشت: علت این تعداد پرونده کم توجهی هیات های جذب دانشگاه ها به تکالیف قانونی است. مهلت رسیدگی به پروندهها در دانشگاه ها و هیات اجرایی ۹۰ روز است که در برخی موارد به هزار و ۷۴۱ روز هم رسیده است.
وی افزود: البته در سالهای اخیر میانگین توقف پروندهها در دانشگاه ها بین ۲۵۰ تا ۱۵۰ روز در حال کاهش است که به نظر می رسد با توصیه و پشتیبانی بیشتر به حد نصاب برسد.
رییس مرکز جذب هیأت علمی وزارت علوم به راهکاری برای کاهش مدت زمان بررسی پرونده ها اشاره و خاطرنشان کرد: راهکار کنترل و مدیریت زمان توقف پرونده ها در رده ها، برخورد قانونی با دانشگاههایی است که جدول زمانی را رعایت نمی کنند.
رضوان طلب همچنین گفت: البته گاهی فرافکنی شده و وقتی به صورت کلی گفته می شود جذب هیات علمی با اشکال مواجه است، اشکال را متوجه مرکز جذب هیأت علمی وزارت علوم می دانند، در حالی که اگر از سال ۹۴ همه اقدامات انجام شده در سامانه، صحت نداشتن این اظهارات را اثبات میکند.
به گفته معاون وزیر علوم، میانگین توقف پرونده ها در چند ساله اخیر در مرکز جذب بین ۲۸ روز تا ۴۵ روز بوده است.
نظر شما