بر اساس اعلام فرمانداری مشهد این فرایند سیاسی در ۲۹۴ حوزه از ۳۰۹ حوزه انتخابیه روستایی مشهد برگزار شده است.
طبق اعلام فرمانداری ۲ هزار و ۲۱۰ نفر برای هزار و ۳۱ کرسی ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی روستایی و عشایری شهرستان مشهد نامنویسی کرده بودند که قرار بود این انتخابات در ۳۰۹ حوزه انتخابیه برگزار شود که از این تعداد ۲۵۷ حوزه شورای سه نفره و ۵۲ حوزه شورای پنج نفره دارند.
بخشدار مرکزی مشهد در خصوص برگزاری انتخابات شوراهای روستایی در این بخش گفت: تعداد روستاهای بخش مرکزی مشهد از مجموع روستاهای برخی استانهای کشور بیشتر است و همین شاخصه نشان دهنده جایگاه ویژه این بخش است.
ابوطالب سرابیان افزود: از مجموع ۲۰۱ روستای بالای ۲۰ خانوار این بخش که قابلیت برگزاری انتخابات داشتند، ۱۸۶ روستا به حدنصاب لازم داوطلب برای برگزاری انتخابات رسیده بودند که در آنها انتخابات برگزار شد.
وی گفت: در مجموع هزار ۴۵۸ نفر نامزد ثبت نام شده داشتیم که هزار و ۳۰۰ نفر مرد و ۱۵۸ نفر زن بودند و از این بین تعداد ۶۸۴ نفر به عضویت شوراهای روستایی بخش مرکزی درآمدند.
بخشدار مرکزی مشهد خاطرنشان کرد: از مجموع روستاهایی که انتخابات در آنها برگزار شده ۳۸ مورد با جمعیت بیش از هزار و ۵۰۰ نفر و بیشتر، دارای شورای پنج نفره و ۱۴۸ روستا نیز شورای سه نفره دارند.
سرابیان افزود: یک واحد عشایری و ۱۴ روستا نیز به حدنصاب لازم برای برگزاری انتخابات نرسیدند که یکی از این روستاها، پرجمعیت و دارای شورای پنج نفره و در حریم مشهد قرار دارد.
وی ادامه داد: ۵۱ درصد رای دهندگان بخش مرکزی، بانوان روستایی و ۴۹ درصد نیز مردان بودند و هیات اجرایی مستقر در بخشداری به مدت ۲ روز آماده دریافت شکایات نامزدهای شوراهای اسلامی روستایی است.
بخشدار احمدآباد نیز گفت: ۴۶ روستا شامل سه روستا با شورای پنج نفره و ۴۳ روستا با شورای سه نفره در این بخش دارای شرایط برگزاری انتخابات بودند که انتخابات فقط در یکی از روستای سه نفره به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد نامزدها، برگزار نشد.
حمید مرادخواه افزود: علاوه بر انتخاب اعضای شورای پنج نفره شهر مُلک آباد، ۱۴۱ عضو شورا توسط اهالی و روستائیان این بخش انتخاب شدند.
عباسعلی برونسی، بخشدار رضویه نیز به ایرنا گفت: انتخابات ۲۸ خرداد در ۱۰ روستا با شورای پنج نفره و ۵۳ روستا با شورای سه نفره این بخش برگزار شد و خوشبختانه تعداد نامزدهای شوراهای روستا در همه حوزه های روستایی به حدنصاب لازم رسیده بود.
اعتراض به انتخابات در ۱۸ روستای مشهد
رییس هیات نظارت بر ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای مشهد نیز به ایرنا گفت: در پی برگزاری انتخابات باشکوه ۲۸ خرداد، پس از اتمام فعالیت شعب اخذ رای و بررسی فنی و تخصصی صندوق های الکترونیک و مشخص شدن منتخبان یکم تا پانزدهم شورای اسلامی شهر مشهد، کار تطبیق آرا و بررسی صحت آن در جلسه هیات نظارت شهرستان برگزار شد.
علی بامشکی افزود: بررسی ها نشان داد مغایرتی در تطبیق آرا وجود نداشته و در نهایت آرای منتخبان مردم از سوی هیات اجرایی مورد تایید قرار گرفت و به فرماندار مشهد اعلام شد.
وی گفت: مرحله بعدی فعالیت هیات نظارت تایید صحت انتخابات در سه شهر مشهد، رضویه و مُلک آباد است که این روند پس از بررسی گزارش ناظران شعب و بازرسان هیات نظارت و شکایات واصله در موعد مقرر اعلام خواهد شد.
بامشکی، مهلت دریافت شکایات احتمالی از نامزدهای انتخابات شوراهای شهر و روستا را پایان روز سه شنبه یکم تیرماه اعلام کرد و گفت: تا زمان این مصاحبه ۱۸ شکایت از نامزدهای ۱۴ روستای بخش مرکزی، ۲ روستای بخش احمد آباد و ۲ روستای بخش رضویه دریافت شده است اما نامزدهای انتخابات شوراهای شهری شکایتی را مطرح نکرده اند.
شهرستان مشهد با سه شهر مشهد، رضویه و مُلک آباد حدود ۴۰۰ روستا و آبادی و ۳.۵ میلیون نفر جمعیت دارد.
انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، روز جمعه ۲۸ خردادماه، همزمان با سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و دومین انتخابات میان دورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.
نظر شما