به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، سیدعباس صالحی با اشاره به اهمیت و تأثیر برگزاری دهه کرامت در ترویج فرهنگ و سیره اهلبیت (ع) گفت: دهه کرامت که از آغاز ماه ذیالقعده با میلاد حضرت معصومه (س) آغاز و تا ۱۱ذی القعده میلاد امام رضا (ع) ادامه دارد فرصتی برای جشن و سرور مذهبی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ایران ما مفتخر به وجود متبرک و مضجع شریف حضرت ثامن الحجج (ع) و خواهر گرامیشان همچنین برادر ایشان حضرت شاهچراغ (ع) است. خود این جایگاه و پایتختی معنوی که از طریق این اعتاب مقدسه برای ایران حاصل شده، این اهمیت را ایجاد میکند که ایرانیان با نگاه ویژهای به دهه کرامت توجه کنند که این امر هم اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: ما در مناسک و مراسمهای مذهبی فضاهای عزاداری چون محرم، صفر و ... را داریم. اما توازن بین سرور و حزن مذهبی که در تعالیم دینی در توجه به آن تاکید شده است. شاهد هستیم که تاکید شده همانطور که در حزن و سوگواری اهل بیت (ع) محزون میشوید در سرور اهلبیت (ع) نیز مسرور باشید. این توازن بسیار اهمیت دارد زیرا از یکسو توازن اجتماعی و از سوی دیگر برای افراد یک توازن وجودی فردی را ایجاد میکند.
دهه کرامت فرصتی برای جشن و سرورهای مذهبی
صالحی گفت: دهه کرامت یک فرصت برای جشن و سرورهای مذهبی است، اما در دوسال اخیر شرایط کرونایی باعث شده امکان فضاهای بروز و ظهور علنی برای جشن و سرور کمتر باشد اما همان میزانی که در فضای حقیقی و بیشتر در فضای مجازی این جشنها برگزار میشود، طبعا یک نوع فرصت را برای نوعی ارتباط با اهلبیت (ع) با نشان دادن مسرت و شادیهای وجودی و جمعی ایجاد میکند. بنابراین از این منظر دهه کرامت مهم است زیرا فرصتسازی برای شادیها و سرورهای مذهبی ایجاد میکند.
وزیز فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: از جنبه دیگر دهه کرامت امکان دستیابی به معرفت اهلبیت (ع) به ویژه امام رضا (ع) و خاندان مکرم ایشان را فراهم میکند، ما ایرانیان مدیون امام رضا (ع) و خانواده ایشان هستیم که با حضور خودشان در ایران عطر اهلبیت (ع) را در کشور ما پراکنده کردند، از این رو دهه کرامت میتواند فرصتی باشد تا نسبت به اهلبیت (ع) به طور عام و به امام رضا (ع) و بیت مکرم ایشان به طور خاص معرفت و شناخت عمیقتری پیدا کنیم.
وی در پایان دهه کرامت را فرصتی برای انس وجودی و معرفتی با امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س) و حضرت شاهچراغ (ع) دانست که باید قدر آن را بدانیم.
نظر شما