به گزارش روز سه شنبه ایرنا، برگزاری انتخابات منطقه ای و شهرستانی (دپارتمانی) فرانسه در کمتر از یکسال مانده به انتخابات ریاست جمهوری، آزمونی مهم برای ارزیابی احزاب سیاسی، تحولات جناحبندیها و سنجش رقابتها به شمار میآید.
به گزارش رادیو فرانسه، حزب راست افراطی به رهبری مرین لوپن که براساس نظرسنجی ها شانس زیادی برای پیروزی داشت، تقریباً در سراسر فرانسه با شکست مواجه شد؛ این در حالی است که حزب راست میانه جمهوری خواهان توانست نزدیک به ۳۰ درصد آرا در سراسر کشور از آن خود کند.
به گزارش لوموند، حزب جمهوری به پیش (آن مارش) امانوئل مکرون ۱۰.۹ درصد آرا و حزب اجتماع ملی به رهبری مرین لوپن نیز ۱۹.۱ درصد آرا را کسب کرد؛ این در حالی است که حزب راست گرای جمهوری خواهان فراتر از انتظارات بوده و توانست ۲۹.۳ درصد آرا را تصاحب کند.
دلایل متعددی در بی اقبالی فرانسوی ها به صندوق های رای عنوان شده است. نشریه فرانسوی لوپوئن با اشاره به برخی از دلایل مهم این عدم تمایل در قالب نظرسنجی ها بیان کرد: ۴۴ درصد افراد معتقدند که «نامزدها و برنامه های آنان پاسخگوی انتظارات فرانسوی ها نیست». ۴۲ درصد افرادی که در این نظرسنجی شرکت کردند بر این عقیده اند که «فرانسوی ها از بحث های سیاسی به ستوه آمده اند»؛ ۴۱ درصد دیگر نیز گفته اند «منتخبین و رهبران سیاسی دغدغه های فرانسویی ها را نمی فهمند».
«ژرارد درمنن» وزیر کشور فرانسه به رغم اذعان به نرخ مشارکت بسیار پایین فرانسوی ها تاکید کرد که هنوز برای قضاوت در مورد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ زود است.
اما آنچه ازین پس تعیین کننده است، تغییر احتمالی سناریوها و استراتژی های انتخاباتی از سوی نامزدها است چراکه نتایج دور اول انتخابات تا حد زیادی بر خلاف انتظار کارشناسان و تحلیلگران سیاسی و نیز نامزدهای انتخاباتی بوده است.
شکست مارین لوپن؛ ناامیدی برای نامزدهای احزاب اکثریت
نشریه فرانسوی لوموند نوشت: در حالی نظرسنجی ها حاکی از پیروزی حزب اجتماع ملی به رهبری مرین لوپن حداقل در ۶ منطقه از ۱۳ منطقه بوده اما این اتفاق تنها در پروانس-آلپ-کوت دزور (PACA) رقم خورد.
لوموند ادامه داد: نامزدهای اکثریت در ۸ منطقه از آستانه ۱۰ درصد حدنصاب لازم برای ورود به دور دوم عبور کردند که این میزان توانایی و ظرفیت تاثیرگذاری جدی بر نتیجه انتخابات را ندارد.
این رسانه فرانسوی افزود: آنچه پس از برگزاری انتخابات منطقه ای در فرانسه به بحث روز محافل مبدل شد، موضوع مشارکت بوده است.
لوموند همچنین با انعکاس نظرات ژان لوک ملانشون رهبر حزب فرانسه تسلیم ناپذیر (LFI) تصریح کرد: "دموکراسی بدون رأی دهنده دموکراسی نیست". وی انگشت اتهام را به سمت دولت و شیوه سازماندهی و برگزاری انتخابات روانه کرده و کریستین ژکوب، رهبر حزب جمهوری خواهان (LR) نیز مسئولیت بزرگی را در این زمینه متوجه دولت دانست.
روزنامه فرانسوی لوفیگارو نیز به نقل از فرمانداری ها و شهرداری های فرانسه اعلام کرد: ۳۴ حوزه رای گیری در مارسی و همچنین در سنت اِتیَن به دلیل عدم حضور ناظران انتخابات بسته بودند، تعرفه های رای در موبوژ (واقع در شمال فرانسه) کم آمده و ده ها مرکز رای گیری در سراسر این کشور هنوز تا ساعت ۱۱ صبح بسته بودند.
ناکامی استراتژی مکرونیست با شکست حزب «جمهوری به پیش»
نشریه فرانسوی لوموند ضمن انعکاس توجیهات «رولاند لسکور»، سخنگوی حزب جمهوری به پیش نوشت: اگر قسمت پر لیوان را بنگریم باید بگوییم که ما لنگرگاه خود را در درازمدت و با حضور در دور دوم مستحکم می کنیم.
عملکرد دولت کنونی در چهارسال گذشته در موضوعات مختلفی از سوی مردم فرانسه مورد انتقاد قرار گرفته است؛ موضوعاتی همچون نحوه مدیریت ناکارآمد بحران کرونا، اظهارنظرات نسنجیده پیرامون اسلام و ماجرای کاریکاتورهای توهین آمیز به پیامبر اسلام، شکل گیری جنبش جلیقه زردها و غیره.
اگرچه رهبران و هم حزبی های مکرون رئیس جمهوری کنونی فرانسه حاضر به پذیرش ضعف های خود در در طول چهارسال گذشته نیستند اما به هر حال انتخابات منطقه ای را می توان آزمونی برای احزاب مختلف دانست تا دیدگاه های واقع بینانه تری در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو به دست آورند.
به گزارش روزنامه فرانسوی لوموند، بیش از دو سوم فرانسوی ها در انتخابات منطقه ای روز یکشنبه به پای صندوق های رای نرفته اند. عدم مشارکت فرانسویان به رقمی بین ۶۶.۱ تا ۶۸.۶ درصد رسید که بی سابقه بوده است.
دور اول انتخابات منطقهای و شهرستانی (دپارتمان) فرانسه روز گذشته (یکشنبه) برگزار شد و دور دوم آن روز یکشنبه آینده (۲۷ ژوئن/ ۶ تیر) برگزار خواهد شد.
به گزارش رادیو فرانسه، در تقسیمات کشوری فرانسه قبلاً ۲۲ منطقه وجود داشت، اما در دوره ریاست جمهوری فرانسوا اولاند شمار مناطق به ۱۳ کاهش یافت. این مناطق را میتوان کم و بیش معادل استانهای ایران دانست. علاوه بر ۱۳ منطقه درون خاک فرانسه، ۴ منطقه نیز تحت عنوان "سرزمینهای فرا دریایی" (ماوراء بحار) در انتخابات شرکت میکنند.
این سرزمینها قبلاً بخشی از مستعمرات وسیع فرانسه بود که قسمت اعظم آن ها بتدریج استقلال یافتند. امروزه این سرزمینهای باقیمانده رسماً بخشی از "جمهوری فرانسه" محسوب میشوند. روز یکشنبه همچنین انتخابات در سطح "دپارتمان" برگزار میشود که شاید از نظر جغرافیایی و اداری به واحد "شهرستان" ایرانی نزدیکتر باشد. مجموعاً ٩۶ دپارتمان در این انتخابات شرکت دارند.
نظر شما