به گزارش روز سه شنبه پایگاه خبری آستان قدس رضوی، رییس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس در این مراسم، با اشاره به اینکه کتابخانه جامع گوهرشاد منابع علوم دینی، حدیث و سیره اهل بیت(ع) را در خود جای داده است افزود: مدیریت آستان قدس رضوی تصمیم گرفت با توجه به ساخت و سازی که در طبقه منهای یک حرم مطهر در حال اجراست، ساختمان جدیدی را با شکوه و درخور شأن آستان قدس و قدمت ۷۰ ساله کتابخانه گوهرشاد احداث کند.
حجتالاسلام سیدجلال حسینی افزود: به همین دلیل در طی یک دوره سه ساله ساخت و تکمیل این ساختمان، کتابخانه به محل صحن امام حسن مجتبی(ع) انتقال پیدا کرد تا پژوهشگران، طلاب و دانشجویان و دیگر علاقهمندان به کتب اهل بیت(ع) بتوانند از این منابع استفاده کنند.
وی ادامه داد: این کتابخانه بالغ بر ۵۲۲ هزار منبع مختلف شامل حدود چهار هزار نسخه خطی، بیش از سه هزار و ۵۰۰ کتاب چاپسنگی، سربی و چاپی نفیس، افزون بر ۱۲هزار جلد کتاب چاپی و بالغ بر ۵۰۰هزار منبع الکترونیک را در خود جای داده و تنها کتابخانه شبانهروزی در کشور است که به صورت تخصصی موضوعات و معارف اهل بیت(ع) و به ویژه حضرت رضا(ع) را در خود جای داده است.
رییس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، نسبت به تبدیل فرهنگ و معارف رضوی به قالبهای مختلف زیبا برای مخاطبان و ترویج آن در سطح جامعه تأکید و بیان کرد: باید از شعار و سخنرانی دست برداشت و وارد عمل شد تا زمانی که زائر وارد حرم مطهر میشود ارتباط فکری با دستگاه امام رضا(ع) برقرار کند.
کتابخانه مسجد جامع گوهرشاد در سال ۱۳۳۲ توسط مرحوم حاج سیدسعید طباطبایی نایینی با پنج هزار نسخه کتاب خطی، چاپسنگی و چاپی وقف شده است.
ساختمان کنونی کتابخانه آستان قدس رضوی از سال ۱۳۶۹ به دلیل استقبال محققان و طلاب علوم دینی و با دستور تولیت فقید این آستان ، مرحوم آیتالله طبسی، با زیربنای هزار و ۲۰۰ متر مربع در ۲ طبقه در بست شیخ بهایی ساخته شد و در حال حاضر ۱۸ هزار نفر عضو این کتابخانه هستند.
نظر شما