به گزارش ایرنا، مقامات اماراتی در سیزدهم اوت سال ۲۰۲۰ میلادی (۲۵ شهریور ماه ۱۳۹۹) با نادیده گرفتن حقوق ملت فلسطین و مبارزه برحق آنها و پشت پا زدن به آرمان های جهان اسلام در سایه دولت وقت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» توافقنامه سازشی را با رژیم صهیونیستی به منظور عادی سازی روابط امضا کردند که صهیونیست ها آن را "صلح ابراهیم" نامیدند.
امارات سومین کشور جهان عرب بعد از مصر و اردن بود که به ترتیب در سالهای ۱۹۷۹ و ۱۹۹۴ میلادی توافقنامه سازش با رژیم صهیونیستی امضا کردند؛ کاری که جهان اسلام آن را خیانت به آرمان های ملت فلسطین و مسائل برحق جهان اسلام توصیف کرد.
امارات با امضای توافقنامه سازش با رژیم صهیونیستی اولین کشور عرب حوزه خلیج فارس بود که چنین اقدامی را مرتکب شد.
ابوظبی با این کار دست به دامن رژیم صهیونیستی شد تا به اصطلاح امنیتش را تامین کند؛ به جای آنکه در همراهی با سایر کشورهای منطقه خلیج فارس یک مکانیزم امنیت دسته جمعی را در دستور کار قرار داده و ایجاد کند.
درحالی که مقامات اماراتی برای توجیه عادی سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی این بهانه را مطرح کردند که این اقدام، الحاق مناطق غور اردن به این رژیم را متوقف خواهد کرد، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی تاکید کرد که تل آویو از طرح های خود برای الحاق این مناطق دست نخواهد کشید.
برقراری روابط کامل دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی، سرمایه گذاری دوجانبه، امضای توافقنامه های دوجانبه در زمینه آموزش و پرورش، تجارت، گردشگری و امنیت از جمله مفاد توافقنامه سازش اماراتی ها بود.
نتانیاهو در آن زمان گفت که اسراییل با امارات در زمینه های پزشکی، انرژی، محیط زیست و بسیاری از زمینه های دیگر همکاری خواهد کرد و «یوسف العتیبه» سفیر امارات در آمریکا نیز توافقنامه سازش را به زعم خود "یک پیروزی برای دموکراسی و منطقه" توصیف کرد.
رژیم صهیونیستی که بعد از سالیان سال توانسته بود در سایه پشت پا زدن حکومت امارات به آرمان های ملت های عربی و اسلامی و مسئله فلسطین جای پایی برای خود در منطقه خلیج فارس باز کند، تلاش خود برای نفوذ هرچه بیشتر در این شیخ نشین را در عرصه های مختلف آغاز کرد.
درپی عادی سازی روابط تل آویو - ابوظبی بود که پرچم رژیم صهیونیستی در امارات به اهتزار درآمد و خبر از پروازهای گردشگری و ورود صهیونیست ها به امارات و باز شدن رستوران های آنها در این کشور رسید.
امضای توافقنامه همکاری وزارت بهداشت امارات با رژیم صهیونیستی، معاهده لغو مالیات مضاعف و همکاری در زمینه کشاورزی، امنیتی، نظامی و فناوری از دیگر جنبه های همکاری بود که با عادی سازی روابط ابوظبی با تل آویو آغاز شد.
براین اساس، امارات به بستری برای فعالیت شرکت های صهیونیستی و فروش محصولات و خدمات آنها درآمد و همزمان نیز رژیم صهیونیستی تلاش کرد که از پول های هنگفت امارات برای رشد و توسعه خود بهره برداری کند.
در همین راستا، امارات صندوقی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار را تاسیس کرد تا در بخش های راهبردی انرژی، صنایع، آب، فضا، بهداشت عمومی، فناوری کشاورزی و نظایر آن در رژیم صهیونیستی سرمایه گذاری کند.
در آخرین مورد نیز رژیم صهیونیستی در تلاش برای نفوذ رسانه ای از طریق امارات بویژه در کشورهای عرب خلیج فارس وارد عمل شد و نخستین دفتر رسانه ای این رژیم در قالب شبکه صهیونیستی « i۲۴News» گشایش یافت.
«فرانک ملول» رئیس شبکه تلویزیونی i۲۴News رژیم صهیونیستی اعلام کرد: آغاز بکار دفتر ما در دوبی باعث می شود تا پوشش خبری ما در خاورمیانه و درست از قلب تجاری و رسانه ای امارات کامل تر و بهتر شود.
مسئولان این شبکه صهیونیستی همچنین از موافقت نامه هایی با وزارت گردشگری امارات و شبکه رسانه ای «گلف نیوز» این کشور خبر دادند.
همزمان یک بیمارستان رژیم صهیونیستی به نام «شیبا» نیز از امضای یادداشت تفاهم با وزارت بهداشت امارات برای ارایه خدمات پزشکی از راه دور، آموزش کادر درمان و گردشگری پزشکی خبر داد.
این درحالی است که در سطح سیاسی، «نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم صهیونیستی قصد دارد که به عنوان اولین سفر خارجی خود بعد از تصدی این سمت در روزهای آینده به ابوظبی سفر کند.
این شرایط نشان می دهد که از زمان اعلام عادی سازی روابط امارات و رژیم صهیونیستی در کمتر از یکسال پیش تاکنون، صهیونیست ها از یک سو بی وقفه در تلاش برای نفوذ هرچه بیشتر در سطوح و بخش های مختلف امارات در چارچوب پروژه بزرگتر گسترش نفوذ خود در منطقه خلیج فارس و تاثیرگذاری بر کشورهای عرب آن و از سوی دیگر بهره برداری از پول های هنگفت امارات برای بهبود اوضاع اقتصادی خود هستند، امری که امارات را به عرصه بهره برداری و تاخت و تاز صهیونیستها تبدیل کرده است.
مقامات اماراتی درحالی با نادیده گرفتن آرمان های فلسطین و جهان عرب درهای این کشور را هر روز بیش از گذشته به روی رژیم صهیونیستی باز کرده اند که اساسا مردم امارات با اکثریت قاطع خود مخالف چنین رویکری هستند.
یک نظرسنجی که در بسیاری از رسانه های عرب زبان منتشر شده، نشان می دهد که حدود ۸۰ درصد شهروندان اماراتی تمایل ندارد که "روابط کاری یا روابط ورزشی با اسرائیلی" ها داشته باشند که خود بیانگر تضاد دیدگاههای اکثریت اماراتی ها و سیاسی رسمی مقامات این کشور دارد.
درحالی که شماری از تحلیلگران منطقه معتقدند که رژیم صهیونیستی با بهره برداری از امضای توافقنامه سازش با سران امارات به تلاش خود برای سیطره بر امارات در ماهها و سالهای آینده ادامه خواهد داد، اما آنها درعین حال تاکید می کنند که در سطح مردمی مخالفت ها با این اقدام ادامه خواهد یافت و انتظار می رود که توافقنامه سازش با امارات نیز به سرنوشت توافقنامه های سازش با مصر و اردن تبدیل شود که با گذشت سالیان سال از امضای آن، ملت های این کشورها در مناسبت های مختلف بر مخالفت با رژیم صهیونیستی تاکید می کنند و با به آتش کشیدن پرچم صهیونیست ها، خواهان لغو سازش و قطع روابط دیپلماتیک و اخراج سفیر رژیم صهیونیستی هستند.
نظر شما