بیش از ۷ هزار تن گندم مازاد برنیاز کشاورزان در کردستان خریداری شد

سنندج - ایرنا - نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان از آغاز خرید تضمینی گندم در این استان خبرداد و گفت: تاکنون بیش از هفت هزار تن گندم مازاد برنیاز از کشاورزان شهرستان‌های سقز و کامیاران خریداری شده است.

جمال صالحی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیش از ۱۰ روز زمان برداشت گندم به دلیل خشکسالی و گرمای زودرس در سال زراعی جاری نسبت به سال زراعی گذشته در استان زودتر آغاز شده است.

وی با اشاره به اینکه برداشت گندم تاکنون در ۲ شهرستان استان از ۲۷ خرداد ماه سال جاری آغاز شده است، اضافه کرد: در این مدت بیش از هفت هزار تن گندم مازاد برنیاز این کشاورزان به ارزش ۳۵۶ میلیارد و ۹۹۰ میلیون و ۲۴۲ هزار و ۶۳۵ ریال خریداری شده است.

نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان با اعلام اینکه ۸۵ مرکز خرید گندم در استان فعال شده است، افزود: این میزان گندم خریداری شده توسط ۴۴۹ کشاورز و در قالب ۸۴۰ محموله تحویل مراکز خرید داده شده است.

وی اظهار داشت: قیمت خرید تضمینی گندم با افت چهار درصد مفید و یک درصد افت غیر مفید ۵۰ هزار ریال بوده که به هر میزان این محصول پاک تر باشد تا ۵۱۱ هزار ریال قابل افزایش است.

صالحی به تغییرات انجام شده در خرید تضمینی گندم طی سال زراعی جاری اشاره کرد و گفت: انlدازه الک خرید گندم از ۲*۱.۷ به ۲*۲ تغییر کرده یعنی چشمه و سوراخ های الک مربعی شده که این به نفع کشاورزان است.

نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان یادآور شد: هیچ کدام از مراکز خرید حق دریافت هیچ گونه مبلغی از کشاورزان ندارند و فیش مربوطه هم باید چاپی باشد چراکه نمونه دستی آن ممنوع است.

صالحی از دیگر اقدامات را فعال کردن کمیته نظارت بر فرآیند خرید گندم در استان خواند و اظهار داشت: با توجه به اینکه مبنای تحویل گندم به مراکز خرید استفاده کشاورزان از سامانه پهنه بندی داده های کشاورزی است لذا به روزرسانی این سامانه می تواند نقش مهمی در تسهیل روند خرید داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه بانک عامل خرید این محصول استراتژیک بانک کشاورزی است، افزود: براساس دستورالعمل ابلاغی هم بانک حق بلوکه کردن بهای خرید گندم واریز شده به حساب کشاورزان بدهکار را ندارد.

نماینده شرکت خدمات بازرگانی دولتی به کشاورزان توصیه کرد در زمان مراجعه به مراکز خرید تضمینی گندم تصویری از کارت ملی ، شماره حساب فعال بانک کشاورزی و شماره تلفن همراه خود را همراه داشته باشند.

صالحی با اشاره به اینکه تعیین ساعت فعالیت مراکز خرید در اختیار فرمانداران شهرستان‌های استان است، افزود: در هر مرکز حدود ۱۰ نفر مستقر شده و به امر خرید گندم می پردازند.

کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.

کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی این استان گندم است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تُن است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha