به گزارش روز جمعه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، دکتر سید ابراهیم سلمانی افزود: به دلیل بیتوجهی برخی شهروندان به رعایت شیوه نامه های بهداشتی ،رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی به میزان ۲ متر تعدادی از شهرهای کشور از جمله شهرستان یزد از رنگ بندی نارنجی به قرمز تغییر وضعیت پیدا کرد.
وی اظهار کرد: شهرستان یزد نیز با تغییر رنگ با شرایط شکننده ای روبروست.
هم اکنون حدود ۶۰درصد از جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری استان یزد در این شهرستان و ۴۰ درصد دیگر در ۹ شهرستان زندگی می کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد اظهار کرد: شهرستان های اردکان و بهاباد در وضعیت زرد کرونایی و هشت شهرستان دیگر در وضعیت نارنجی قرار دارد.
سلمانی تصریح کرد: با توجه به اینکه ستاد ملی کرونا قبلاً نسبت به رنگبندی شهرها محدودیت هایی را تعریف کرده،بود با تغییر رنگ شهرستان ها محدودیت های جدید هم اعمال می شود.
به گفته وی هماکنون ۳۲۷ فرد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد ۷۰ نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه به آنها خدمات درمانی ارایه می شود.
به گزارش پنجشنبه شب روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، سلمانی افزود: در شبانه روز گذشته از ۹۰۳ نمونه گرفته شده از افراد مشکوک به ویروس کرونا در مراجعه به مراکز درمانی و بهداشتی بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۴۹۴ نفر مبتلای قطعی به بیماری کووید ۱۹ در مناطق مختلف استان شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد، ۴۶ نفر در بیمارستانهای استان بستری شدند و ۴۴۸ نفر در منزل هم دوره نقاهت خود را طی میکنند و در شبانه روز گذشته، سه نفر هم بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در استان جان خود را از دست دادند.
همچنین محمدعلی طالبی استاندار یزد از مسوولان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی خواست در هماهنگی با استان های دیگر، محدودیت هایی را در ورود بیماران غیربومی به این استان اتخاد کنند.
وی دیروز( پنجشنبه )در نشست پیشگیری و مقابله با کرونای استان با اشاره به گزارش رییس دانشگاه علوم پزشکی مبنی با اینکه ۲۵ درصد افراد مبتلا به ویروس کرونا در یزد بیماران سایر مناطق کشور هستند، خواستار اتخاذ تدابیری در این مورد شد و افزود: لازم است در مطب پزشکان و مراکز درمانی هم محدودیت هایی اعمال شود.
وی تاکید کرد: اعمال محدودیت ها باید به اینگونه باشد که با هماهنگی از طریق مسوولان دانشگاه های علوم پزشکی استان های دیگر، از شروع حرکت آنها به سمت یزد جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه توجه به مسایل انسانی در پذیرش بیماران غیربومی، خوب است ،تاکید کرد: باید این دسته از بیماران، نکات بهداشتی را رعایت و حتما از ماسک استفاده و فاصله گذاری اجتماعی را نیز کنند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید ۱۹ است و بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا و هند که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدی را در جهان به وجود آورده است.
نظر شما