فریاد حدادیان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این بررسی در پی یافتن پاسخی برای سوالاتی همچون "گذرگاه طبیعی دشت مریوان چه نقشی در انتقال گروههای انسانی و فرهنگ آنها به داخل فلات ایران داشته است؟ و وضعیت دادههای فرهنگی در ارتفاعات و مناطق دیگر به غیر از دشت مرکزی مریوان چگونه بوده است؟" صورت می گیرد.
وی افزود: شیوه کار در این بررسی با توجه به موقعیت ویژه و استعداد بالقوه منطقه برای زندگی در ادوار مختلف به صورت پیمایشی و بیشتر با پای پیاده انجام میشود.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مریوان گفت: این پروژه به سرپرستی دکتر نعمت حریری و دکتر محمد معصومیان از کارشناسان خبره در این زمینه، با هدف دریافت درک روشنی از دورههای مختلف تاریخی و پیش از تاریخی محوطههای باستانی شهرستان مریوان اجرا خواهد شد.
وی یادآور شد: با توجه به برنامهریزیهای انجام شده این طرح که از تاریخ ۲۷ خرداد آغاز شده است، تا ۱۵ مرداد ماه سالجاری ادامه مییابد.
مریوان با دارا بودن دریاچه زریبار به عنوان بزرگترین چشمه آب شیرین دنیا و همچنین به دلیل شرایط طبیعی و آب و هوایی، فرهنگ مردم و موقعیت جغرافیایی و پیشینه تاریخی از مناطق مورد پسند گردشگران است.
شهر مریوان با ۱۳۶ هزار نفر جمعیت در ۱۲۵ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۴ اثر تاریخی شناسایی شده و ۹۱۵ اثر تاریخی ثبت شده شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی بوده که ۹۱۵ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل ۷۷۸ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۵ مورد میراث طبیعی، ۹۳ مورد میراث معنوی و ۲۹ مورد میراث منقول است.
نظر شما