به گزارش عصر جمعه روابط عمومی خانه صمت، سیدعلی اکبر کلانتر گفت: هدف از تشکیل این سازمان این است که دعاوی حوزههای مختلف اقتصادی به خصوص بخش صنعت و معدن، ابتدا به این مرکز ارجاع داده شود تا میانجی گری و در نهایت حکم داوری صادر شود.
وی اظهار امیدواری کرد که این مرکز با داوریهای که انجام میدهد علاوه بر کاهش هزینه و زمان دادرسی به نفع فعالان اقتصادی این بخش، بتواند قدمهای مثبتی در جهت کاهش تراکم پروندههای دادگستری نیز بردارد.
این مسوول با اشاره به اینکه بسیاری از فعالان اقتصادی به دلیل حفظ حرمت و آبرو از مراجعه به دادگاه برای حل مشکل حقوقی و قضایی خود پرهیز میکنند، گفت: از دیگر فواید مرکز یادشده این است که رسیدگی به اختلافات آنها در سازمان داوری و میانجیگری صنعت و معدن به صورت کاملا محرمانه است و اسرار خصوصی و اسناد تجاری در واحدهای تولیدی، حفظ و رسیدگیها مانند محاکم حقوقی به صورت علنی نخواهد بود.
کلانتر با بیان اینکه مرکز اصلی سازمان داوری از سه نفر شخص حقیقی شامل نماینده بخش صنعت و معدن، قاضی بازنشسته آگاه به مسایل حقوقی و قانونی و حقوقدان حاذق تشکیل شد، تصریح کرد: استفاده از نظر انجمنهای تخصصی صنایع همگن خانه صمت و سایر خبرگان و کارشناسان این بخش در همکاری با وکلای آشنا به بخش تولید نیز در دستور کار این مرکز است که موجب تسریع در ایجاد صلح و سازش و حل و فصل دعاوی اقتصادی حوزه صنعت و معدن می شود.
وی خاطرنشان کرد: در اجرای سند تحول قضایی و با تلاشهای خانه صمت ایران، مساعدتهای مرکز توسعه حل اختلاف کشور و حمایت ویژه معاون اول قوه قضاییه و با هماهنگی معاون قضایی و رییس شوراهای حل اختلاف دادگستری استان یزد، مجوز مربوطه صادر و سازمان داوری از امروز آماده بررسی و حل و فصل مشکلات و دعاوی فعالان بخشهای مختلف اقتصادی حوزه صنعت و معدن و صدور رای داوری است.
در استان یزد سه هزار واحد تولیدی و صنعتی وجود دارد که حدود ۹۷ هزار نفر در این واحدها مشغول کار هستند.
از حدود ۵۵۰ معدن استان، پنج مورد در مقیاس بزرگ ملی قرار دارد و بقیه در حد متوسط و کوچک است و از میان معادن ملی می توان به سنگ آهن چادرملو اردکان، زغال سنگ بافق( ۲ معدن)، سرب و روی مهدی آباد مهریز و اورانیوم ساغند اشاره کرد و ذخیره قطعی مجموع معادن استان حدود ۲ میلیارد تن تخمین زده می شود.
در یزد بیش از ۵۰ نوع اندیس معدنی وجود دارد و به همین دلیل چهارمین استان توسعه یافته صنعتی و از لحاظ تنوع معدنی دومین استان کشور است و این منطقه به دلیل واقع شدن در مرکز ایران و فرو افتادگی کویر مرکزی و وجود چند گسل فعال، بستر ذخایر معدنی متعددی است که وجود این معادن مزیتی برای استان هست.
هم اکنون بیش از ۱۲ هزار نفر در معادن یزد فعالیت دارند.
نظر شما