به گزارش ایرنا مردم خراسان جنوبی بار دیگر با حضور گسترده در انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، بالاترین نرخ مشارکت را در بین استانهای کشور کسب کردند و این در حالی است که در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز دومین استان از نظر مشارکت جمعیت واجد شرایط رای دادن در سال ۱۳۹۸ شد.
در حالی که میزان مشارکت مردم در انتخابات ۲۸ خرداد در سطح کشور ۴۸،۸ درصد اعلام شد، ۷۴.۲۲ درصد واجدین شرایط خراسان جنوبی در این انتخابات شرکت کردند.
آمارها نشان میدهد در ۱۶ سال گذشته پس از تاسیس استان خراسان جنوبی، میانگین حضور مردم استان در انتخابات بالای ۷۲ درصد بوده و همیشه جزو استانهای اول یا دوم در نرخ مشارکت قرار گرفته است.
نکته مهم دیگر مشارکت جوانان استان در انتخابات است به طوری که رده سنی ۲۵ تا ۴۵ سال بیشترین مشارکت را در انتخابات ۲۸ خرداد داشتند و حدود ۴۶ درصد افراد کل رایدهنده در این رده سنی قرار گرفتند.
اولین بار زنان این استان بیشتر از مردان در انتخابات شرکت کردند و میزان مشارکت زنان در انتخابات اخیر ۵۱ درصد و مردان ۴۹ درصد است.
سه شهرستان خراسان جنوبی بیشترین مشارکت انتخاباتی را ثبت کردند و شهرستان سربیشه با ۱۰۰.۷ درصد، شهرستان طبس با ۱۰۰.۲ درصد و شهرستان خوسف با ۹۴.۸۱ درصد بالاترین میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ را داشتند که ۲ شهرستان با مشارکت بیش از ۱۰۰ درصد اگر نگوییم بینظیر در کشور کمنظیر است.
درباره علل و عوامل مشارکت بالای مردم خراسان جنوبی از جمله در انتخابات ۲۸ خرداد و واکاوی این موضوع با دکتر "احمد بخشی" استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه بیرجند، دکتر "احمد حاجیزاده" استاد دانشگاه و دبیر انجمن اسلامی مدرسان دانشگاههای خراسان جنوبی، "ابوالقاسم روحبخش" دبیر خانه احزاب خراسان جنوبی و "مهدی قهرمانی" دبیر ستاد انتخابات استان خراسان جنوبی به گفت و گو پرداختیم.
وفاداری به نظام با مشارکت در انتخابات
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: مردم خراسان جنوبی همواره وفاداری خود به نظام را نشان دادهاند و یکی از عرصههای ظهور و بروز این وفاداری حضور گسترده در انتخابات است.
احمد بخشی، نفوذ علما و روحانیون را از عوامل موثر در این زمینه دانست و افزود: معمولا مردم خراسان جنوبی به نحوی خودشان را وفادار میدانند که مشارکت داشته باشند چه حالتی که اعتراضی یا غیراعتراضی باشد، پس خیلی از رای دادنها و آرای باطله دلیلی بر اعتراض به وضع موجود بود.
وی گفت: جغرافیای منطقه نیز در میزان مشارکت اثرگذار است لذا از آنجایی که شرق کشور خاستگاه رییس جمهوری منتخب بوده با نامزد شدن ایشان حضور مردم برای رای دادن هم افزایش یافت زیرا مردم امید دارند که با انتخاب آقای رییسی گشایشی در منطقه ایجاد شود.
استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه بیرجند اضافه کرد: باید این واقعیت را در نظر بگیریم که اگر شورای نگهبان افرادی مثل آقای جهانگیری را تایید صلاحیت میکرد میتوانست میزان مشارکت را افزایش دهد.
وی افزود: تبلیغات ستاد انتخاباتی حجت الاسلام رییسی در خراسان جنوبی بیشتر از بقیه نامزدها بود و ایشان علاوه بر اینکه نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری است ارتباطاتی با بزرگان استان دارند که میتواند در بسیج منابع و نیروها و هیجانآفرینی برای رای دادن و مشارکت حداکثری اثرگذار باشد.
بخشی به روحیه مطالبهگری مردم خراسان جنوبی در کنار مشارکت حداکثری در انتخابات اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مطالبهگری مردم استان پایین است و همواره نمایندگان مردم در مجلس هم در زمینه جذب بودجه نفوذ زیادی نداشتهاند، شاهد این هستیم که علیرغم مشارکت بالای مردم در انتخابات درخصوص تخصیص بودجهها سهم خراسان جنوبی پایین است.
وی با تاکید بر لزوم شناسایی ظرفیتهای استان و معرفی آن در سطح ملی ادامه داد: برای معرفی بیشتر استان و برقراری عدالت جغرافیایی حتما باید به مساله ترانزیت، اشتغال و معیشت مردم توجه شود.
مدرس دانشگاه گفت: مطالبهگری فقط رای دادن نیست بلکه انتظار داریم مردم متناسب با رای و مشارکت بالا در ادامه مسیر از مسوولان مطالبه هم داشته باشند پس لازم است نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی خیلی فعالتر شوند و در ساختارها ورود پیدا کنند.
مشارکت در انتخابات ناشی از امید به آینده
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند نیز درباره عوامل موثر در مشارکت بالای مردم خراسان جنوبی گفت: این حضور گسترده پای صندوقهای رای قطعا ناشی از امید مردم به آینده است که بیشتر به منطقه رسیدگی شود.
احمد حاجیزاده با اشاره به اینکه خراسان جنوبی همواره در ردههای آخر بودجه قرار داشته است افزود: وضعیت فعلی اقتصاد و معیشت در استان نیز موجب میشود که مردم به امید تغییر وضعیت و توجه بیشتر بالاترین مشارکت را در انتخابات داشته باشند.
وی اظهار داشت: همچنین از آنجایی که درصد بالایی از مردم این استان زیر پوشش نهادهای حمایتی هستند و به نوعی وابسته میشوند دورههای گذشته به نامزدهایی رای دادند که احساس میکردند کمک حمایتی بیشتری داشته باشد.
دبیر انجمن اسلامی مدرسان دانشگاههای خراسان جنوبی تعلقات اعتقادی و دینی را از دیگر دلایل مشارکت بالای مردم استان در انتخابات برشمرد و گفت: مردم نسبت به مسایل دینی اعتقاد خاصی دارند لذا وقتی تاکید میشود حضور در انتخابات یک تکلیف است آن را وظیفه شرعی میدانند پس به دلیل اعتقادی و مذهبی تعداد آرایی که داده میشود از متوسط کشوری بیشتر است.
وی افزود: در انتخابات اخیر یکی از دلایل حضور گسترده مردم نامزد شدن آقای رییسی بود زیرا از آنجایی که نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری است، مردم امید داشتند که با انتخاب ایشان توجه بیشتری به خراسان جنوبی میشود.
حاجیزاده اظهار داشت: رسانهها باید توجه نهادهای بالادستی را به این مشارکت بالای مردمی جلب کنند و اینکه چرا در کنار مشارکت سیاسی اما در توزیع منابع و امکانات برخی کمتوجهیها صورت میگیرد.
وی بیثباتی مدیریتی و نبود صنایع شاخص در خراسان جنوبی را از نمونههای کمتوجهی دانست و گفت: در سالهای اخیر چند بار استاندار تغییر کرد که به استان ضربه میزند بخصوص استانداران غیربومی تا وقتی که از استان شناخت کافی را پیدا کنند زمان زیادی میگذرد و برخی برنامهها ناتمام میماند.
معاون پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با اشاره به مشکل اشتغال در استان گفت: در حوزه اشتغال از زمان دولت سازندگی به این سمت سرمایهگذاری صنعتی کلان بعد از احداث کارخانه کویر تایر در منطقه اتفاق نیفتاد در حالی که خراسان جنوبی ظرفیتهای صنعتی و معدنی فراوانی دارد.
وی افزود: با راهاندازی کویر تایر در آن دوره تقریبا کسی بیکار نماند و اگر مشابه این صنعت یک واحد صنعتی دیگر راهاندازی میشد شاید میتوانستند مشکل اشتغال را حل کنند.
حاجیزاده بر نقش رسانهها برای مطالبهگری بیشتر تاکید کرد و گفت: اینکه ۳۰ درصد مردم استان زیر پوشش کمیته امداد هستند، یک مشکل است پس باید تلاش کرد که توجهها در سطح ملی به سوی استان بیشتر شود.
وی توجه ملی به موضوعات زیرساختی مثل راهآهن و آب را مورد تاکید قرار داد و افزود: دولت آینده این نکات را مد نظر قرار دهد و اینکه نیروی انسانی بزرگترین سرمایه خراسان جنوبی بوده و نیازمند توجه ویژه است.
این استاد دانشگاه پایین بودن مطالبهگری مردم را یک ایراد دانست و گفت: نجابت بیش از حد مردم خراسان جنوبی باعث میشود که از این نجابت بیش از حد سوءاستفاده شود.
وی افزود: خراسان جنوبی یک درصد جمعیت کشور را دارد و اگر یک درصد بودجه را هم به آن اختصاص دهند، به سهم خود خواهد رسید.
حاجیزاده گفت: باید سهم خود را از محرومیت تاریخی بگیریم تا ما هم به بقیه برسیم ولی براساس اطلاعات موجود همان یک درصد را هم نمیگیریم و این یک اشکال بزرگ است که نیاز به مطالبه زیاد دارد تا سهم خود را از درآمد نفت و بودجهها بگیریم.
وی افزود: برخی هم حاضر نشدند در این دوره رای بدهند که از سر سیری نبوده بلکه آنها ناراحت هستند زیرا احساس میکنند در دورههای مختلف رای دادند ولی تاثیری به حالشان ندارد.
فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: وقتی امام راحل به مردم تکیه و برای حفظ جمهوریت نظام و صندوقهای رای سفارش میکند دلیلاش این بوده که مملکت را از خودمان بدانیم ولی وقتی مردم پاسخ مثبتی نمیبینند میزان مشارکت تقریبا با شیبی کم میشود لذا این مهم بر میگردد به اینکه نتوانستهایم همه خواستههای مردم را عملی کنیم.
وی اظهار داشت: در انتخابات اخیر اجازه ندادند رقابت سالم و معناداری در انتخابات شکل بگیرد و مردم هم تحت فشار اقتصادی زیادی هستند لذا اگر به مردم برنگردیم این برای مسوولان خوب نیست.
حاجیزاده با ابراز امیدواری به اینکه در دورههای بعد شاهد رقابت و مشارکت بیشتری در انتخابات باشیم افزود: مسایل زیرساختی اگر در این منطقه مرزی حل نشود، مهاجرت افزایش مییابد و نرخ جمعیت منفی میشود که در نهایت ضرر بزرگی برای کشور خواهد بود.
مردم خراسان جنوبی شرکت در انتخابات را واجب میدانند
دبیر خانه احزاب خراسان جنوبی وجه دیانت و دینمداری مردم را عاملی برای مشارکت بالا در انتخابات عنوان کرد و گفت: مردم خراسان جنوبی حضور در پای صندوقهای رای را مثل نماز خواندن و روزه گرفتن جزو عبادات محسوب میکنند و بافت دینی این منطقه زیاد به هم نخورده لذا مشکلاتی که در کلانشهرها وجود دارد هنوز به اینجا نرسیده است.
ابوالقاسم روحبخش امید به رفع محرومیت را از دیگر عوامل اثرگذار در میزان مشارکت دانست و افزود: مردم به وعدههای نامزدها امید دارند که به وضع بهتر برسند و از محرومیت منطقه کم شود.
وی اظهار داشت: شبهافکنی و تردیدسازی از سوی جریانهای سیاسی در خراسان جنوبی کمتر دیده میشود و وجود افراد تحصیلکرده در جامعه و زنان که بیشترین تاثیر را در خانواده دارند نیز در افزایش میزان مشارکت اثرگذار است.
فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اینکه مطالبهگری در کنار مشارکت بالا باید شکل بگیرد گفت: البته روحانیونی که در بین مردم نفوذ بیشتری دارند کار مطالبهگری را شروع کردهاند اما این مهم در رسانههای محلی زیاد دیده نمیشود که باید بیشتر مورد توجه باشد.
وی یکی از اهداف مهم ایجاد شورای وحدت در خراسان جنوبی را مطالبهگری عنوان کرد و گفت: این شورا در کنار احزاب برای مردم از مسوولان و مدیران ارشد استان مطالبهگری خواهد کرد.
رتبه اول کشور با مشارکت ۷۴ درصدی
۷۴.۲۲ درصد واجدین شرایط استان خراسان جنوبی در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا شرکت کردند و این استان رتبه اول را از نظر میزان مشارکت در کشور به دست آورد.
دبیر ستاد انتخابات استان خراسان جنوبی گفت: رده سنی ۱۸ تا ۴۵ سال در این استان که سن اشتغال مولد است، ۶۲ درصد افراد شرکتکننده در انتخابات ۲۸ خرداد را تشکیل دادند و نشان از مشارکت جوانان است.
مهدی قهرمانی اظهار داشت: در این دوره از انتخابات گروه سنی ۱۸ تا ۲۵ سال با ۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر معادل ۱۵.۷ درصد، ۲۵ تا ۳۵ سال با ۹۹ هزار و ۱۱۸ نفر معادل ۲۲.۹ درصد، ۳۵ تا ۴۵ سال با ۹۶ هزار و ۵۲۶ نفر معادل ۲۲.۸ درصد در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا شرکت کردند.
مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان جنوبی گفت: گروه سنی ۴۵ تا ۵۵ سال ۶۶ هزار و ۲۲۸ نفر معادل ۱۵.۶ درصد، ۵۵ تا ۶۵ سال ۴۷ هزار و ۲۱۷ نفر معادل ۱۱.۱ درصد، ۶۵ تا ۷۵ سال معادل ۲۷ هزار و ۲۰۳ نفر معادل ۶.۴ درصد، ۷۵ تا ۸۵ سال ۱۴ هزار و ۶۹۹ نفر معادل ۳.۴ درصد و گروه سنی ۸۵ سال به بالا پنج هزار و ۳۰۷ نفر معادل ۱.۲ درصد پای صندوقهای رای حاضر شدند.
وی افزود: درخصوص ترکیب سنی مشارکتکنندگان افراد رده سنی ۲۵ تا ۴۵ سال بیشترین مشارکت را داشتهاند و حدود ۴۶ درصد افراد کل رایدهنده در این رده سنی قرار داشتهاند.
قهرمانی گفت: کمترین درصد مشارکت را در افراد ۸۵ تا ۹۵ سال با ۱.۲ درصد داشتهایم و در این استان تعدادی از افراد بالای ۹۵ سال هم در انتخابات ۲۸ خرداد شرکت کردند.
زنان بیشتر از مردان در انتخابات شرکت کردند
وی بیان کرد: اولین بار زنان این استان بیشتر از مردان در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت کردند و میزان مشارکت زنان ۵۱ درصد و مردان ۴۹ درصد است.
دبیر ستاد انتخابات استان خراسان جنوبی گفت: شهرستان سربیشه با ۱۰۰.۷ درصد، شهرستان طبس با ۱۰۰.۲ درصد و شهرستان خوسف با ۹۴.۸۱ درصد بالاترین میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ را داشتند که شاید در کشور نظیر آن را نداشته باشیم.
وی اظهار داشت: میزان مشارکت مردم در شهرستانهای استان از ۶۰ تا بیش از ۱۰۰ درصد بوده است.
قهرمانی افزود: رییس جمهوری منتخب حدود ۸۵ درصد آرای مردم خراسان جنوبی را به خود اختصاص داد و مشارکت گسترده مردم این نتیجه را رقم زد و خراسان جنوبی در جایگاه اول مشارکت سیاسی قرار گرفت.
وی گفت: این موضوع تصادفی نبود بلکه در پس آن یک برنامهریزی مسنجم و همدلانه و هدفگذاری بسیار خوب از ابتدای تشکیل ستاد انتخابات استان صورت گرفت تا جایگاه استان در مشارکت سیاسی همچنان بالا باشد.
دبیر ستاد انتخابات استان خراسان جنوبی ادامه داد: انتخابات در هر کشوری مظهر اراده سیاسی مردم برای تعیین راهبران و تعیین خط مشی چهار ساله و حق تعیین سرنوشت است، در کشور ما نیز از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی بحث حضور مردم در برای تعیین سرنوشت یکی الزامات سیاسی بوده که در قانون اساسی و در تاکیدات امام راحل و مقام معظم رهبری بارها به این موضوع اشاره شده است.
وی گفت: انتخابات در جمهوری اسلامی ایران فقط یک حضور نیست بلکه یک نقش تعیینکننده و سرنوشتساز برای آینده سیاسی کشور در همه حوزهها دارد و به خصوص در انتخابات ریاست جمهوری که مردم از نزدیک برنامههای یک دولت را درک و لمس میکنند.
مشارکت مردم خراسان جنوبی از میانگین کشوری بالاتر است
قهرمانی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی همیشه مشارکت سیاسی و انتخاباتی مردم در سطح بالاتر از سایر استانها قرار داشته است افزود: یکی از مهمترین دلایل حضور گسترده مردم خراسان جنوبی در همه ادوار انتخابات، ولایتمداری و اعتقادی رای دادن آنان است، مردم در این استان همیشه سعی کردند پای نظام، انقلاب و آرمانهای خود بایستند.
وی گفت: در خراسان جنوبی هم شیعه هم سنی و اقوام مختلف سالها با برادری و وحدت در کنار یکدیگر زندگی میکنند و همدلی و همزبانی بین همه اقوام و مذاهب در این استان شکل گرفته است که هیچ عامل تاثیرگذار و مستقیم که بخواهد این همدلی و اتحاد را تبدیل به افتراق کند، وجود ندارد.
مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: مردم در خراسان جنوبی همیشه سعی کردند با مسوولانی کار کنند که این مسوولان دلسوزانه توانستهاند اعتماد آنان را جلب کنند و فکر میکنم این موضوع هم یکی از عوامل تاثیرگذار بر مشارکت مردم باشد.
وی امید به آینده را از عوامل مشارکت بالای مردم خراسان جنوبی در انتخابات دانست و گفت: با توجه به فاصله زیادی که از مرکز وجود دارد مدیران در خراسان جنوبی دلسوزانه تلاش میکنند و همیشه اعتماد عمومی و این سرمایه اجتماعی در استان وزن بالایی دارد.
وی اظهار داشت: در تاریخ ۴۲ ساله انقلاب اسلامی به صورت مطلق و در بالاترین سطح مشارکت هم همیشه ۱۰ تا ۱۵ درصد به دلایل مختلف در انتخابات شرکت نکردند و در مجموع درصد کمی در کشور داریم که به هیچ عنوان در انتخابات شرکت نکرده باشند.
قهرمانی افزود: در همه نظامهای سیاسی دنیا نرخ مشارکت همین ۶۰ و ۷۰ درصد و خیلی از کشورهای پیشرفته هم ۷۰ تا ۷۵ درصد بوده است.
شرکت نکردن برخی افراد دلایل مختلفی دارد
وی گفت: ما نمیتوانیم به ۱۰ یا ۱۵ درصدی که شرکت نمیکنند عنوان این را بدهیم که این افراد ولایت فقیه و نظام را قبول ندارند همچنین این موضوع میتواند دلایل مختلفی داشته باشد و هم میتواند اعتراض به وضع موجود باشد و شاید عملکردها باعث شود که شهروند تصمیم بگیرد در انتخابات شرکت نکند ضمن اینکه شرایط کرونا را هم باید در نظر گرفت.
دبیر ستاد انتخابات استان خراسان جنوبی اظهار داشت: اما قدر مطلقی نیست که این افرادی که در انتخابات شرکت نمیکنند همیشه در یک چارچوب و یک هدف مشترک هستند و این افراد گروهها و اقشار مختلف هستند و گروههای همگن نیست.
وی گفت: برخی افراد که در انتخابات شرکت نمیکنند شاید تصور میکنند که رای آنان تاثیر خاصی نداشته باشد که باید برای این افراد روشنگری انجام شود.
قهرمانی افزود: در دورههایی مردم خراسان جنوبی ۸۵ تا ۸۶ درصد در انتخابات شرکت کردند و در دورهای مشارکت ۸۹ درصدی را هم داشتهایم و مشارکت مردم در انتخابات مختلف به یک نسبت سینوسی بالا و پایین شده و نوسان داشته بنابراین فکر نمیکنیم افرادی که در انتخابات شرکت نکردند معترض به ساختار کل حاکمیت باشند.
وی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی دولتهای مختلفی حاکم شدند و خدمات مختلفی هم ارائه کردند، حوزهای که روی آن کار نشده، حوزه اطلاعرسانی است و اینکه چه اقداماتی دولتهای مختلف در این استان و سایر استانها داشتهاند باید به خوبی اطلاعرسانی شود.
فضای القای ناکارآمدی نظام و ناامیدی
مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان جنوبی افزود: فضایی در کشور وجود دارد و آن هم القای ناکارآمدی نظام جمهوری اسلامی توسط معاندین و توسط کسانی است که اپوزیسیون نظام هستند و اینها همه چیز را سیاه و سفید میبینند و همیشه تلاش آنان القای ناامیدی و ناکارآمدی است و اینکه ما نمیتوانیم.
وی عنوان کرد: البته قبول دارم که سیما و وضعیت کلی خراسان جنوبی با توجه به ظرفیتهای بالایی که دارد از جمله در حوزه معدن، کشاورزی و زیرساختهای صنعتی در جایگاه واقعی نیست و یکی از دلایل آن هم شاید این باشد که ثبات مدیریتی در استان نداشتهایم.
قهرمانی گفت: به عنوان مثال در چند سال گذشته نماینده عالی دولت در استان بارها تغییر کرده و این موضوع که باید برنامهریزی لازم توسط بالاترین مقام استان صورت میگرفت به خوبی محقق نشده است.
وی افزود: مدیریت فعلی خراسان جنوبی با تشکل ستاد توسعه خاوران، خدمات بسیار خوبی در این مدت کوتاه در زمینه جذب سرمایهگذاران کشوری انجام داده و امید است که در آینده نه چندان دور اقدامات خوبی در استان رقم بخورد.
مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان جنوبی گفت: از طرفی مردم خراسان جنوبی باید دامنه ریسک و خطرپذیری اقتصادی خودشان را بالاتر ببرند، اینکه سپردهها را در بانکها بگذاریم و از آن بهرهبرداری نکنیم، باعث میشود در حوزه سرمایهگذاری استان اتفاقی نیفتد.
وی اظهار داشت: براساس برآوردهای انجام شده مردم استان سپردههای بسیار زیادی را در بانکها دارند از طرفی استاندار خراسان جنوبی چند نوبت پیشنهاد داده که مردم میتوانند در طرحهای سرمایهگذاری و اقتصادی استان مشارکت کنند و ظرفیتهای غنی برای سرمایهگذاری وجود دارد.
قهرمانی با تاکید بر اینکه مردم خودشان باید نسبت به ظرفیتهایی که در استان وجود دارد، ورود پیدا کنند گفت: ظرفیتهایی خوبی در خراسان جنوبی داریم که در صورت سرمایهگذاری روی این موضوع میتواند بعد جهانی داشته باشد.
خراسان جنوبی باید در سطح ملی مطالبهگری کند
وی اضافه کرد: مردم استان براساس ظرفیتهایی که دارند باید در سطح ملی مطالبهگری داشته باشند تا بتوانند جایگاه استان را بهبود ببخشند.
دبیر ستاد انتخابات استان خراسان جنوبی گفت: مطالبهگری نسبت به این جایگاه هم در ادامه باید پیگیری شود و با توجه به حجم مشارکت و اعتماد مردم به نظام سیاسی، انتخابات و منتخب خود بتواند خودش را در توسعه استان، سرمایهگذاری و بودجهریزی نشان بدهد.
وی با تاکید بر اینکه مشارکت بالای مردم در انتخابات باید منجر به یک خروجی شود افزود: طی سالیان گذشته برنامههای بسیار خوبی در این استان در جهت محرومیتزدایی انجام شده ولی باید این احساس در اذهان مردم به وجود آید که به آنها توجه میشود و حجم بالای مشارکت سیاسی آنان دیده بشود که باید برای آن برنامهریزی صورت بگیرد.
قهرمانی با اشاره به اینکه مشارکت همه اقشار از رای اولیها تا افراد سالمند ۹۵ ساله را در انتخابات شاهد بودیم گفت: درخصوص نسبت جنسی برای اولین بار زنان بیشتر از مردان در انتخابات شرکت کردند، ۵۱ درصد زنان و ۴۹ درصد مردان واجد شرایط خراسان جنوبی در انتخابات شرکت کردند.
وی افزود: هزار و ۲۴ شعبه اخذ رای در استان فعال بود که نسبت به دوره قبل ۱۵ درصد افزایش یافت و با ایجاد زیرساخت ارتباطی، مشکلی در شعب به لحاظ اینکه صندوقی نتواند رای فردی را نگیرد، نداشتیم و نشان از تلاش شبانهروزی ستاد انتخابات و عوامل اجرایی دارد.
دبیر ستاد انتخابات استان خراسان جنوبی گفت: امسال ۵۶۹ هزار و ۶۲۷ نفر در خراسان جنوبی واجد شرایط رای دادن بودهاند که ۴۲۲ هزار و ۵۹۹ آرای اخذ شده داشتیم و آرای صحیح ماخوذه ۳۹۵ هزار و ۹۳۵ رای بوده است.
وی افزود: از مجموع آرای صحیح که معادل ۳۹۵ هزار و ۹۳۵ رای است، سید ابراهیم رییسی ۳۴۳ هزار و ۱۰۶ رای معادل ۸۱.۲ درصد، عبدالناصر همتی ۲۳ هزار و ۲۲۰ رای معادل ۵.۵ درصد آرا، محسن رضایی میرقائد ۱۷ هزار و ۲۶۰ رای معادل ۴.۳۳ درصد و سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی ۱۲ هزار و ۳۴۹ رای معادل ۲.۹۰ درصد آرا را به خود اختصاص دادند.
وی اظهار امیدواری کرد که دولت جدید بتواند جواب حضور گسترده مردم خراسان جنوبی را با خدمات خوب و شایسته بدهد تا این استان به جایگاه مطلوب برسد.
نظر شما