۶ تیر ۱۴۰۰، ۱۰:۳۹
کد خبرنگار: 3090
کد خبر: 84383230
T T
۶ نفر

برچسب‌ها

زنانه شدن اعتیاد آسیب‌های اجتماعی را افزایش می‌دهد

همدان- ایرنا- کارشناس روانشناسی سازمان بهزیستی استان همدان با بیان اینکه زنانه شدن اعتیاد آسیب‌های اجتماعی را افزایش می‌دهد گفت: سلب شدن نقش مادری و تربیتی و به نمایش گذاشتن الگوی نامناسب رفتاری در دیگران از جمله آسیب های جدی زنان معتاد است.

«حجت الله حاتمی» روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: زنانه شدن اعتیاد سبب بروز افزایش شدید مشکلات جسمی، طرد شدن زنان از کانون خانواده و احتمال به دنیا آوردن فرزندان معتاد می شود.

کارشناس روانشناسی سازمان بهزیستی استان همدان گفت: خانواده به عنوان کانون زندگی نقش موثری در اعتیاد افراد دارد و معتاد بودن یک عضو خانواده می تواند زمینه ای برای گرایش دیگر اعضا حتی زن و دختران به سمت مصرف مواد افیونی شود.

وی خاطرنشان کرد: زنان دارای همسران معتاد بیش از دیگر افراد در معرض اعتیاد هستند و آمارها موید این است که شمار زنان متاهل معتاد بسیار بیشتر از دختران مجرد گرفتار در دام اعتیاد، است.

کارشناس روانشناسی سازمان بهزیستی همدان اظهار داشت: داده های آماری بیانگر این است که ضریب شیوع اعتیاد زنان پنج به ۹۵ است یعنی از هر ۱۰۰ معتاد پنج نفرشان زن هستند هر چند این آمار دقیق نیست.

وی بیان کرد: تابوی فرهنگی و جنسی، سبب شده نتوان آمار دقیقی از زنان معتاد در جامعه و استان به دست آورد چرا که الگوهای رفتاری قابل مشاهده در جامعه این را به ما می گوید که پدیده اعتیاد در زنان رو به افزایش است.

حاتمی تاکید کرد: مهمتر اینکه اعتیاد زنان به مواد صنعتی مشهود و ملموس تر از اعتیاد به مواد سنتی نظیر تریاک است چون زنان و دختران فریب تبلیغات دروغین این مواد مبنی بر تاثیر آن در روشنی پوست و لاغری بدن را خورده و به مصرف مواد جدید اقدام می کنند.

وی حرکت شتابان اعتیاد به سمت زنانه شدن را زنگ خطر جدی دانست و گفت: عوامل متعدد فردی و اجتماعی زمینه ساز اعتیاد زنان است که برای نمونه می توان فقدان شناخت، ضعف اراده، پایین بودن آستانه تحمل و تاب آوری زنان، تهدید های جسمی و جنسی و نارضایتی زنان از زندگی زناشویی را مثال زد.

کارشناس روانشناسی سازمان بهزیستی همدان ادامه داد: فقر و رفاه خانواده ۲ عنصر اجتماعی در بروز اعتیاد به شمار می روند یعنی فقر و نداری سبب بروز مشکلات خانوادگی شده و زنان برای فرار از مشکلات به دامن اعتیاد پناه می برند.

حاتمی اظهار داشت: از طرف دیگر رفاه بیش از حد نیز می تواند عاملی برای اعتیاد بانوان باشد، چراکه دسترسی راحت به یکسری محرک ها نگران کننده است.

وی تاکید کرد: باید پذیرفت که اعتیاد به سمت زنانه شدن شتابان در حال حرکت است بنابراین باید مباحث آموزشی با محوریت آشنایی با مضرات مصرف مواد مخدر و روش های مقابله ای به شیوه صحیح مدنظر قرار گیرد.

کارشناس روانشناسی سازمان بهزیستی همدان گفت: باید تابو را شکسته و مباحث را شفاف و متناسب با همه گروه های سنی و جنسی در معرض خطر در اختیار آنها قرار داد.

حاتمی از دختران خواست هنگام انتخاب همسر دقت کرده و والدین زوجین را به هر انتخاب و ازدواجی ترغیب نکنند چرا که اعتیاد همسر علاوه بر تباه کردن زندگی برای آنان می تواند زمینه ای برای گرفتار شدن آنها در دام اعتیاد شود.

وی درباره درمان زنان معتاد نیز اظهار داشت: سم زدایی و بازگشت مجدد زنان معتاد به دامن جامعه مورد توجه بوده بنابراین بانوان معتاد در چرخه درمان تا زمان بهبودی زیرنظر هستند.

این کارشناس مسوول تاکید کرد: با وجود انجام خدماتی برای درمان زنان معتاد، اما باید جامعه این آگاهی را داشته باشد که تداوم درمان نیازمند امن بودن بستر خانواده است تا بانوان کارکرد اجتماعی خود در خانواده و اجتماع را داشته باشند.

وی ادامه داد: همچنین جامعه باید زمینه پذیرش اجتماعی را برای بانوان آسیب دیده فراهم کند تا زمینه بازگشت مجدد آنها به مصرف موادمخدر و انحطاط آنها فراهم نشود.

حاتمی یادآور شد: بهزیستی در زمینه پیشگیری از اعتیاد فعال بوده و یکی از جوامع هدف این سازمان بانوان هستند؛ هم اینک چهار مرکز درمان میان مدت و کمپ اعتیاد در استان همدان برای زنان وجود دارد.

وی اضافه کرد: ورودی بانوان به این کمپ ها به ماهانه ۱۰ تا ۱۵ نفر می رسد که کم بودن آمار با توجه به واقعیت های موجود در جامعه برگرفته از مسائل فرهنگی است.

این کارشناس مسوول توضیح داد: امکان استفاده زنان معتاد از کمپ ها به علت مباحث فرهنگی مهیا نیست با این وجود باید به سمت پیشگیری حرکت کرده و هزینه های پیشگیرانه را افزایش داد چراکه پیشگیری بهترین سرمایه گذاری است.

تعداد معلولان زیر پوشش سازمان بهزیستی در استان همدان ۴۵ هزار و ۵۳۰ نفر که بیشترین تعداد مربوط به شهر همدان با ۱۷ هزار و ۶۳۶ و فامنین با هزار و ۳۳۲ نفر معلول است و ۶۰ درصد آنها را مرد و ۴۰ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده نزدیک به یک سوم جمعیت همدان به صورت مستقیم و غیرمستقیم از خدمات بهزیستی بهره می‌برند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha