مهدی رحیمی روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضاییه افزود: در قالب گزارشهای مردمی از ابتدای امسال تاکنون ۶۶ فقره گزارش فساد ابلاغ شده که بخش قابل توجهی رسیدگی و مقداری باقیمانده است.
وی گفت: طبق آمار در سال گذشته ۶۵۰ شکایت و ۳۸۰ فقره اعلامیه و گزارش فساد دریافت شد که بخش قابل توجه شکایات مربوط به دستگاههایی نظیر شهردایها، جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی، شرکت توزیع نیروی برق و راه و شهرسازی بوده است.
بازرس کل استان خراسان جنوبی اظهار داشت: بازرسی در این اداره کل براساس سه بازرسی برنامهای، موردی و فوقالعاده انجام میشود که سال ۱۳۹۹ در مجموعه بازرسی استان در راستای وظایف و تکالیف قانونی بازرسی برنامهای ۳۳ مورد بوده که ۱۰۰ درصد اجرایی شده است.
وی گفت: در ارتباط با بازرسی موردی ۴۸ بازرسی صورت گرفته که ۱۰۰ درصد اجرایی شده است.
رحیمی افزود: بازرسی فوقالعاده میتواند از ناحیه مقامات و شخصیت عالی نظام صورت بگیرد که در موارد خاص تکلیف درون سازمانی میشود و بازرسی فوقالعاده به صورت مستقیم از سوی رهبری نداشتیم اما در مواقع خاص و حاد تکلیف به بازرسی فوقالعاده در مباحثی همچون تامین نیاز، تولید و عرضه کالا و نظارت بر بازار مواردی از سوی سایر مقامات بوده که بخش قابل توجهی را از دفتر نماینده ولی فقیه در استان دریافت کردیم.
وی اظهار داشت: تعداد ۲۲ گزارش کیفری را به دستگاه قضایی ارسال کردیم و گزارشهای انتظامی و اداری هم تعداد قابل توجهی بوده که در کنار آن ۶۰ گزارش هشداری به دستگاهها ارسال شده است.
مدیرکل بازرسی خراسان جنوبی گفت: ۶۷ گزارش اصلاح امور در سال گذشته به ادارات ارسال شد و چهار مورد ابطال مصوبه در دیوان عدالت اداری تسری پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه بازرسی برنامهای تمامی دستگاههای اجرایی را در بر میگیرد افزود: سال گذشته ادارات راه و شهرسازی، راهداری، بنیاد مسکن، دانشگاه علوم پزشکی، ورزش و جوانان، شبکه بهداشت و درمان، شهرداریها، نوسازی مدارس، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صندوق بیمه محصولات کشاورزی، محیط زیست، جهاد کشاورزی، امور اراضی و منابع طبیعی، آبفا، بانک کشاورزی، امور مالیاتی، بانک ملی، ثبت اسناد و املاک، صنعت و معدن در این ردیف بازرسیها قرار گرفتند.
رحیمی گفت: در سال جاری تا الان ۱۸ بازرسی برنامهای صورت گرفته که این بازرسیها در ادارات کل بهزیستی، دانشگاه بیرجند، شبکه بهداشت و درمان، ثبت اسناد و املاک، شرکت گاز، غله، شرکت شهرکهای صنعتی، امور عشایر، امور مالیاتی، بانک ملت، منابع طبیعی، شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بوده است.
وی بیان کرد: یکی از مباحث اصلی بازرسی برنامهای این است که بر محور مالی متمرکز میشود و در حوزه بانکها چگونگی پرداخت تسهیلات در مواقع مختلف مورد توجه قرار میگیرد که در تسهیلات بانکی سال گذشته هفت مورد تخلف صورت گرفته است.
بازرس کل استان خراسان جنوبی گفت: در ارتباط با بانک کشاورزی ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات به افراد غیر واجد الشرایط واگذار شده بود که با بررسیهای انجام شده برخی تسهیلات به همراه جرایم برگشت و در مواردی که همراه با کار میدانی و تولیدی شده بود با نگاه ویژه گشایش معیشتی برگشت نشد.
وی اظهار داشت: اساس کار ما در نظارت و بازرسی رهنمون شدن دستگاهها در انجام وظایف قانونی است اما در صورت مشاهده نقض قانون برخورد لازم قانونی صورت میگیرد.
رحیمی افزود: شهروندان میتوانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف به سامانه شکایت و دورنگار ۳۲۴۰۰۹۰ مراجعه و طرح موضوع کنند همچنین سامانه تلفنی ۱۳۶ در ستاد خبری بازرسی آماده دریافت گزارشهای شهروندان است.
وی تصریح کرد: اساسیترین کار ما بازرسی و نظارت بر چگونگی اجرای صحیح قانون و تدبیر حسن امور در دستگاههای دولتی است که گستره فعالیت این سازمان بسیار زیاد است و ممکن است نتواند انتظار مردم را به شکل احسن برآورده کند اما بازرسی استان با همت و تلاش مضاعف و روحیه جهادی سعی دارد در انجام این وظیفه خطیر و مهم تلاش کند.
مدیرکل بازرسی خراسان جنوبی گفت: روحیه دینی و معنوی حاکم بر مجموعه استان و تسری این روحیه به مدیران سبب شده که برخی امور و حواشی سوء در نقض قانونی در اینجا کمتر مشاهده شود و از جمله شایستگیهای خاص استان، حمایت از مدیرانی است که ریسکپذیرند زیرا مدیری که به فکر میز باشد نخواهد توانست توفیقی حاصل کند.
وی خط قرمز نظارت و بازرسی را فساد دانست و افزود: فساد و تصاحب بیتالمال خط قرمزی است که به هیچ وجه از آن عدول نخواهیم کرد و مدیرانی که در این راستا دخیل باشند با آنان برخورد خواهیم کرد.
نظر شما