به گزارش ایرنا، دکتر محمود نوری شادکام روزیکشنبه در نشست رییسان بیمارستانهای استان که با هدف بررسی آخرین وضعیت بستری و درمان افراد مبتلا به کووید ۱۹ برگزار شد، افزود: هماکنون ۳۸۴ فرد مبتلا به این بیماری در بیمارستانهای استان بستری هستند.
وی با قدردانی از تلاش کادر درمان و همراهی مردم با مسووولان در اجرای برنامهها افزود: اگر افزایش تعداد بستریها در روزهای آینده ادامه یابد، شرایط را برای بستری بیماران در مراکز درمانی و بهداشتی استان فراهم خواهیم کرد.
همچنین معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: داروی « فاویپراویر» یکی از داروهای مورد نیاز افراد مبتلا به کروناست که شهروندان میتوانند این دارو را با مراجعه به داروخانههای منتخب استان تهیه کنند.
دکتر محمد حسین مصدق ادامه داد: از موج قبلی تا به امروز داروهای مربوط به بیماران کووید ۱۹ تامین شد ، امید می رود در آینده هم برای تامین داروهای « رمدسیویر» و « فاویپراویر» در استان مشکلی نباشد.
همچنین معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد گفت: تاکنون ۹۲ هزار دوز واکسن کرونا در استان تزریق شد که ۶۵ هزار نفر دُوز اول و ۲۷ هزار نفر هم دُوز دوم را دریافت کردند.
مسعود شریفی افزود: با محموله واکسنی که امشب وارد استان میشود تمامی افرادی که نوبت دوم واکسیناسیون آنهاست میتوانند از فردا برای دریافت واکسن به مراکز خدمات جامع سلامت و مراکز تجمیعی مراجعه کنند.
وی اظهار کرد: تاکنون به ۳۵ هزار نفر( ۷۰درصد) افراد بالای ۷۰ سال واکسن در استان تزریق شد و ۳۰ درصد این گروه سنی برای تزریق واکسن مراجعه نکردند.
یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۰ شهرستان دارد، با توجه به اظهارات سخنگوی دانشگاه یادشده روند سرعت انتشار ویروس کرونا که عامل بیماری کووید ۱۹ است، در استان رو به افزایش است.
همچنین ستاد مقابله و پیشگیری از کرونای استان یزد در اطلاعیه شماره ۱۱۶ جمعه شب هفته گذشته خود با هشدار به مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی ،فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در دورهمی ها از آنها خواست ،مراقب شیوع مجدد این ویروس باشند .
به گزارش ایرنا در اطلاعیه نوشته شد: به دلیل شیوع مجدد ویروس کرونا در چند روز اخیر و افزایش نگرانی از ورود به پیک پنجم بیماری در صورت تداوم روند افزایش فعلی، با توجه به اعلام وضعیت قرمز شهرستان یزد، و هشدار نارنجی در بیشتر شهرستان ها و شکنندگی وضع موجود در صورت رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی موارد ابتلا و بستری رو به افزایش خواهد بود.
همچنین ضمن هشدار به آحاد مردم برای پرهیز از تجمع و سفرهای گروهی، به تمامی فرمانداران، بخشداران و رییسان شبکه های بهداشت و درمان و بیمارستان ها اعلام آماده باش و در مرکز استان شرایط وضعیت قرمز و هشدار جدی ویژه مناطق قرمز اعلام شد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید ۱۹ است و بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا و هند که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدی را در جهان به وجود آورده است.
نظر شما