حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش بنیان در ۱۴۰ نمایشگاه دائمی خارجی

تهران- ایرنا-  مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: بیش از ۱۴۰ نمایشگاه خارجی در سال ۱۴۰۰ در حوزه‌های مختلف فناوری از جمله فناوری اطلاعات، ساختمان، صنایع غذایی و معدنی تحت حمایت صندوق قرار گرفته است.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی ‌صندوق نوآوری و شکوفایی، مرضیه شاوردی در یازدهمین یکشنبه‌های صادراتی صندوق نوآوری با موضوع «پذیرش هیات تجاری از افغانستان» افزود: در پاویون شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه‌ها، ۹۰ درصد هزینه‌ها تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان به شرکت‌ها پرداخت می‌شود.

وی بیان کرد: دلیل حمایت صندوق نوآوری از حضور شرکت‌ها در نمایشگاه‌های دائمی‌خارجی، توسعه صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان است تا آنها بتوانند در بازارهای هدف صادراتی به مدت یک سال محصول خود را به نمایش بگذارند که با کمک کارگزاران این کار انجام می‌شود. در حال حاضر چهار نمایشگاه در چین، آذربایجان،  عراق و ارمنستان داریم که نمایشگاه افغانستان به زودی افتتاح خواهد شد.

شاوردی درباره اهداف برگزاری یکشنبه‌های صادراتی صندوق نوآوری اظهار داشت: اعزام و پذیرش هیات تجاری را در نظر گرفته‌ایم تا شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانند جلسات B۲B  را با شرکای خارجی خود دنبال کنند و کارگزاران، برنامه‌ریزی جلسات را برای شرکت‌ها انجام ‌دهند. 

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: در صندوق می‌توانیم میزبان هیات تجاری باشیم و صندوق کمک می‌کند تا شرکت‌های دانش بنیان استانداردهای لازم را برای حضور در نمایشگاه‌ها دریافت کنند تا الزامات مشتریان و کارگزاران تامین شود. 

وی درباره خدمات آزمایشگاهی نیز گفت: صندوق نوآوری در راستای خدمات آزمایشگاهی، ۷۰ درصد هزینه‌ها تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان به شرکت‌های دانش بنیان کمک می‌کند تا بتوانند آزمون‌های تخصصی را بر روی محصولات دانش بنیان خود انجام دهند.

شاوردی با بیان اینکه مهمترین دارایی‌های شرکت‌های دانش بنیان، دارایی‌های فکری است، افزود: با توجه به اینکه شناسایی این دارایی‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است، ۱۴ خدمت در صندوق نوآوری وجود دارد تا  از دارایی‌های فکری شرکت‌های دانش بنیان محافظت کند.

 
۲/۵ میلیارد دلار حجم صادرات ایران به افغانستان است
محمدمهدی جوانمرد قصاب، مدیر کل حوزه ریاست سازمان توسعه تجارت نیز در این رویداد گفت: ۹۰ درصد کالاهای مصرفی در افغانستان، وارداتی است؛ چرا که به دلیل تخریب‌ها و نبود زیرساخت‌ها، تولید در این کشور هزینه زیادی دارد.

وی افزود: اگر امنیت اقتصادی در افغانستان بهتر شود، حوزه‌های IT، گردشگری و سلامت پیشرفت خواهد کرد؛ چرا این کشور در دوران تحریم با صدمه زیاد مواجه شد.

مدیرکل حوزه ریاست سازمان توسعه تجارت ادامه داد: در حال حاضر صادرات مواد صنعتی، ساختمانی، فرش ماشینی، موکت و شیرینی‌جات به افغانستان وجود دارد. ضمن اینکه صادرات به افغانستان به ریال نیست و به صورت دلاری انجام می‌شود.
 
 

افغانستان بیشترین واردات را از ایران دارد
احمد سعید سادات، رایزن بازرگانی سفارت افغانستان در ایران در این رویداد گفت: بازار افغانستان بکر است و این کشور از نظر صنعتی پیشرفت‌های چشمگیری داشته است.

وی افزود: تجارت افغانستان با ایران بیشتر از سایر کشورها است و بیشترین واردات را از ایران داریم؛ چرا که فرهنگ افغانستان و ایران به هم نزدیک است.

سعید سادات با بیان اینکه در افغانستان ۲۴ شهرک صنعتی ایجاد شده است، بیان کرد: افغانستان هیچ محدودیتی در برگزاری نمایشگاه با حضور شرکت‌های دانش بنیان ایرانی ندارد و از حضور آن‌ها در کشورمان استقبال می‌کنیم. 

تجارت افغانستان با ایران بیشتر از سایر کشورها است
در ادامه این نشست عباسعلی خاکسار، مدیرعامل شرکت مدیریت بین‌المللی تجارت و رویداد آرسا در مورد فعالیت این شرکت گفت: شرکت آرسا در ۱۰ سال در نمایشگاه های داخلی عمدتا در تهران و مشهد و در خارج از کشور در اروپا، ژاپن و هنگ‌کنگ و همچنین در افغانستان به شکل ویژه‌ای حضور داشته است.
 

وی درباره برگزاری نمایشگاه در افغانستان بیان‌ کرد: افغانستان محدودیتی در برگزاری نمایشگاه ندارد، اما هنوز سالن‌های نمایشگاه مجهزی در این کشور راه‌اندازی نشده و عمده نمایشگاه‌ها در کابل برگزار می‌شود. 

مدیرعامل شرکت مدیریت بین‌المللی تجارت و رویداد آرسا اظهار داشت: مهمترین راه ورود به بازار افغانستان از سوی شرکت‌های ایرانی، حضور در نمایشگاه‌های این کشور است. عمده فعالیت‌های نمایشگاهی در افغانستان نیز در حوزه خدمات شهری، پلاستیک و پلیمر بوده است.

خاکسار در خصوص برگزاری مطلوب تر نمایشگاه در افغانستان گفت: در افغانستان برنامه‌های متنوعی برای غرفه‌داران به همراه پخش تیزرهای تبلیغاتی از کانال‌های سراسری افغانستان و دعوت از خبرنگاران را پیش‌بینی شده است.

وی افزود: ۴۵ شرکت به همراه طیف زیادی از محصولات در نمایشگاه افغانستان حضور پیدا می‌کنند، به طوری که از دستگاه‌های پوشش صنعتی تا تجهیزات پزشکی و دستگاه‌های بسته بندی در آن حضور دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha