به گزارش ایرنا،در سایه این راهبرد تولید گلخانه ای، راه اندازی اقامتگاه های بومگردی، احداث کارخانه های میوه خشک کنی و کشت و کارهایی چون نوغانداری و زعفران رونق گرفته است.
از آنجا که بازارهای فروش از دغدغه های همیشگی تولیدکنندگان این استان است چنین راهبردی یک تیر و چند نشان برای رونق تولید، افزایش درآمد بهره برداران و زمینه ساز ایجاد فرصت های شغلی جدید محسوب می شود.
ایجاد صندوق های خرد محلی، برنامه ریزی برای اجرای طرح های روستاهای بدون بیکار و پیش بینی طرح های تکمیل کننده زنجیره تولید از طریق پرداخت تسهیلات ارزان قیمت بانکی از اقدام های دولت برای رونق کسب و کارهای کوچک در سال های اخیر بوده است.
تولید دست بافته های سنتی،دوخت لباس های محلی، کشت گیاهان دارویی، محصولات گلخانهای، غذاهای محلی، بسته بندی، خشکبار، تولید شیرینی، عروسک دوزی، نوغانداری، چرم دوزی، چیپس میوه از ظرفیت هایی است که در سال های اخیر شکوفا یا در مسیر رونق قرار گرفته است.
از آنجا که بانوان و روستاییان بیشترین بهره برداران کسب و کارهای کوچک در کهگیلویه و بویراحمد هستند رونق این طرح ها می تواند ضمن کمک به وضعیت معیشتی خانواده ها و استقلال اقتصادی زنان به رونق تولید نیز کمک می کند.
صندوق های خرد محلی
صندوقهای خرد محلی به عنوان یکی از اقدام های مهم صندوق کارآفرینی برای حمایت از کسب و کارهای کوچک در واقع نظامی است که منابع لازم برای فعالیت را در اختیار علاقه مندان قرار میدهد و چنانچه این متقاضیان فعالیت مناسبی داشته باشند خط اعتباری بعدی نیز به آنان تعلق میگیرد.
این اقدام یکی از ابزارهای کارآمد برای توسعه کسب و کار در مناطق روستایی از طریق ایجاد نظام تامین مالی مبتنی بر ویژگیهای بومی منطقه است.
ارتقای مهارت های فردی و اجتماعی اعضا با استفاده از برنامه های آموزشی، تجهیز پس انداز خانوارهای عضو، افزایش درآمد خانوارهای کمدرآمد با پرداخت وام های کوچک برای انجام فعالیت های اقتصادی، دسترسی آسان به منابع مالی ایجاد ارزش آفرینی در محصولات تولیدی زنان روستایی و اعضای صندوق ها، کاهش فقر در مناطق روستایی و بین زنان روستایی از مزایای صندوق های خرد محلی است.
در این صندوقها، زنان با استفاده از سهم اندک خود و کمک صندوق کارآفرینی امید اقدام به ایجاد واحدهای تولیدی کوچک میکنند.
راه اندازی ۶۸ صندوق خرد محلی
مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد می گوید: ۶۸ صندوق خرد محلی در روستاهای این استان در چند سال اخیر راه اندازی شده که این صندوق ها سه هزار و۲۴۳ نفر عضو دارند.
ارسلان حسن پور اضافه کرد که این طرح ها در زمینه زنبورداری،بسته بندی،پرورش مرغ های محلی،خشک و بسته بندی سبزی، گل دوزی و گلیم بافی ایجاد شده و شرایط اشتغال پایدار برای۱۸۰ نفر را فراهم کرده است.
وی بیان کرد:به هر یک صندوق های خرد محلی روستاییان در کهگیلویه و بویراحمد یک میلیارد و۱۸۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت پرداخته شده است.
حسن پور تاکید کرد:افزایش خودباوری، توجه به تصمیم گیریهای خرد، رونق اقتصاد محلی و منطقهای و ایجاد روحیه مشارکتی از مزایای راه اندازی این صندوقهاست.
وی ابراز داشت: توانمند سازی زنان روستایی در راستای بالا بردن توان اقتصادی روستائیان به منظور تسریع در فرایند توسعه پایدار، ارتقای دانش و بینش زنان روستایی در جهت افزایش بهره وری و بهبود کیفی تولیدات بخش کشاورزی به منظور تامین امنیت غذایی، ایجاد و تقویت ساختار نهادی تشکل های غیردولتی زنان روستایی و تقویت زمینه های مشارکت اجتماعی اقتصادی در قالب اجرای طرح های اشتغال زا پیگیری می شود.
روستاهای بدون بیکار
طرح روستاهای بدون بیکار، چراغ سبز آغاز ریشهکنی بیکاری از مناطق روستایی به عنوان مراکز اصلی تولید و قلب تپنده توسعه اقتصادی کشور از سوی دولت است.
این طرح که با پرداخت تسهیلات اشتغال،حمایت از متقاضیان در زمینه مشاوره، بازاریابی و به طور خلاصه برنامههای متنوعی از تولید محصول تا فروش همراه را پیش بینی کرده باعث شناسایی ظرفیت های منحصر به فرد روستاها، افراد جویای کار، آموزش و چگونگی اجرای طرح های اقتصادی و پیدا کردن بازارهای هدف شده است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد می گوید: تاکنون طرح روستاهای بدون بیکار در مناطقی مانند باغچه جلیل،بن زرد و سربیشه در شهرستان های مختلف استان عملیاتی شده است.
ارسلان حسن پور اضافه کرد:امسال نیز قرار است طرح های روستاهای بدون بیکار در مناطقی مانند دیل، اسلام آباد غورک،عزیزی، گندی خوری وتراب علیا اجرا شود.
وی تاکید کرد: ۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای تحقق این طرح ها پیش بینی شده و همچنین ۱۱۷نفر جوانان مدرک تحصیلی برای حمایت در این روستاها شناسایی شده اند.
حسن پور ابراز داشت: در صورت تعامل دستگاه های اجرایی به ویژه فرمانداری برای شناسایی روستاهای دارای ظرفیت امکان پیاده کردن چنین طرح هایی در مناطق و شهرستان های مختلف وجود دارد.
پیش بینی طرح های تکمیل زنجیره تولید
وی عنوان کرد: امسال۲۷ طرح اقتصادی تکمیل کننده زنجیره تولید در قالب برنامه هر شهرستان سه طرح، مجوز دریافت تسهیلات بانکی ارزان قیمت دریافت کرده اند.
وی بیان کرد: طرح های اقتصادی مذکور در بخش های مختلف مانند صنایع تبدیلی، گردشگری، صنایع دستی و تولیدی برنامه ریزی شده که افزون بر ایجاد اشتغال برای تعدادی از کارجویان محرک تولید در حوزه های مستعد استان نیز خواهد بود.
حسن پور تصریح کرد: صندوق کارآفرینی امید برای متقاضیان این طرح ها پس از انجام مراحل مقدماتی جهت دریافت تسهیلات تشکیل پرونده می دهد.
انعقاد تفاهم نامه
مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد گفت:این صندوق امسال پنج تفاهم نامه با دستگاه های اجرایی و مسئولان متولی برای توسعه اشتغال و رونق تولید منعقد کرده است.
حسن پور اظهار داشت:براساس این تفاهم نامه ها تسهیلات بانکی با کارمزد چهار تا ۶ درصد و با دوره های بازپرداخت پنج تا هفت ساله پرداخت می شود.
وی بیان کرد:براساس تفاهم نامه ای که صندوق کارآفرینی امید با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه وبویراحمد منعقد کرده است از هنرمندان برای تولیدات فرهنگی مختلف از جمله سینمایی حمایت می شود.
مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این صندوق همچنین چهار تفاهم نامه با اداره کل ورزش و جوانان، بنیاد برکت، اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و میراث فرهنگی برای حمایت از خدمات ورزشی، تعاونی ها،کسب و کارهای خرد روستایی و کارگاه های صنایع دستی بسته است.
حسن پور ابراز داشت: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته قرار است امسال یکهزار و۵۰۰ شغل با پرداخت تسهیلات بانکی ارزان قیمت در استان با مشارکت صندوق کارآفرینی ایجاد شود که این امر می تواند گامی برای تحقق شعار امسال با عنوان تولید، پشتیبانی و مانع زدایی ها باشد.
افزایش پرداخت تسهیلات بانکی به روایت آمار
مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد گفت: پرداخت تسهیلات صندوق کارآفرینی امید در دولت تدبیر و امید در این استان از نظر تعداد بیش از ۴.۵ و از نظر میزان تسهیلات پرداخت شده افزون بر ۱۰ برابر رشد داشته است.
حسن پور ابراز داشت:از ابتدای سال ۱۳۹۲ تاکنون ۱۸ هزار و ۳۰۰فقره تسهیلات از سوی صندوق کارآفرینی امید در کهگیلویه و بویراحمد به ارزش۲هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال بوده است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه در هشت سال گذشته تعداد ۱۵ هزار طرح اشتغالزا در استان از حمایت صندوق کارآفرینی استان بهره مند شده اند اظهار داشت:میزان اشتغال این طرح ها بیش از ۱۷هزار نفر برآورد شده است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد تعداد تسهیلاتی را که در دولت دهم از سوی این صندوق در کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شد را چهار هزار و ۱۰۶ فقره و به میزان ۲۶۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال ذکر کرد.
کهگیلویه و بویراحمد ۷۲۶ هزار نفر جمعیت دارد که حدود ۴۶ درصد آنان در روستاها زندگی میکنند.
نظر شما