دکتر سعید عامل جامهدار روز سهشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: آزمایشهای مربوط به شناسایی انواع بیماری زای ویروس کرونا از جمله انگلیسی، آفریقای جنوبی، برزیلی و هندی برای بیماران بستری در بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همچنین برخی بیماران سرپایی در این مرکز انجام میشود.
وی افزود: بررسیهای اولیه بر روی نمونههای آزمایشگاهی نشان میدهد حدود ۳۸ درصد نمونه ها از نوع هندی ویروس کرونا است که برای تایید نهایی انواع ویروسهای جهش یافته لازم است، آزمایشگاه مرجع تهران نیز با روشهایی به بررسی این موضوع بپردازد.
دانشیار ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ویروس کرونای دلتا، نوع بسیار مسری این ویروس است که برای نخستین بار در هند شناسایی شد و در حال انتشار در سراسر جهان است که در مقایسه با ویروس اصلی کرونا حدود ۱۵ جهش پیدا کرده است و سه نوع از آن، جهشهای بسیار مهمی است که در افزایش میزان انتقال ویروس موثر هستند.
وی با بیان اینکه گونه هندی ویروس کرونا میتواند مسریتر از سایر انواع این ویروس باشد گفت: رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و اجتناب از دورهمیها در کنترل این ویروس جهش یافته موثر است و در صورت رعایت دستورالعملها میتوان شیوع آن را خیلی سریع تحت کنترل درآورد.
دکتر عامل جامه دار با تاکید بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط افراد واکسینه شده افزود: هیچ واکسنی وجود ندارد که بطور ۱۰۰ درصد از ورود ویروس به بدن جلوگیری کند، بنابراین نه تنها افرادی که واکسینه شدهاند قابلیت آلودهشدن را دارند بلکه در صورت آلوده شدن همچنان میتوانند ویروس را به دیگران نیز انتقال دهند.
۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و بقیه جمعیت این استان در ۱۷ شهرستان آن زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی تربتجام و نیشابور قرار دارند.
براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون سه میلیون و ۱۸۰ هزار و ۹۲ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۱۴۰ تَن دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جانباختگان این بیماری در کشور به ۸۳ هزار و ۹۸۵ نفر رسیده است.
نظر شما