به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی، حسن گیاهی افزود: عمارت و باغ امین اسلامی یکی از آثار تاریخی و ارزشمند شهر نیشابور است که عرصه و حریم این باغ در ۱۹ اسفند ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۴۸۰۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به قوانین و مقررات حوزه میراثفرهنگی اظهار کرد: شهرداری برابر قوانین و مقررات قبل از هر اقدامی در عرصه و حریم اثر تاریخی عمارت و باغ امین اسلامی باید موافقت میراثفرهنگی را دریافت میکرد و جلسات کارشناسی برای هرس درختان انجام میشد، اما هیچگونه استعلامی از این بابت صورت نگرفته است.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیشابور بیان کرد: پس از اطلاع از اقدام شهرداری در این اثر تاریخی، به محل مراجعه و تقاضا کردیم برابر قوانین اقدامات را متوقف کنند، اما ترتیب اثر داده نشد که یگان حفاظت میراثفرهنگی نیز به آنها به صورت کتبی اخطار داد که نظر به عدم توجه به درخواستهای کتبی و شفاهی، با پیگیری از دادستانی عملیات متوقف شد.
وی با قدردانی از دادستان نیشابور برای همراهی در صدور دستور توقف عملیات در باغ امین اسلامی اظهار کرد: توجه ویژه دادستان نشان دهنده توجه بالای این مقام قضایی به مسئله مهم هویت نیشابور است.
گیاهی با بیان اینکه این اماکن خانه باغهایی هستند که در شرایط امروزی دیگر تکرار نخواهند شد، خاطرنشان کرد: وظیفه ما است که این میراث را به بهترین نحو به آیندگان تحویل دهیم.
وی از نیشابور به عنوان یکی از تاریخیترین و فرهنگیترین شهرهای کشور نام برد و گفت: باید همه ما حافظ خوبی برای میراث فرهنگی و تاریخی کشور باشیم.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیشابور با اشاره به اینکه از شهرداری تقاضا داریم پایبند به قانون باشد، تصریح کرد: قرار نیست مقابل هم بایستیم هدف ما حفاظت از این شهر تاریخی است.
گیاهی بیان کرد: بدون شک در قوانین میراثفرهنگی هم، منافع مدیریت شهری لحاظ شده و هیچ جدایی بین ما و شهرداری دیده نمیشود، نگهداری از درختان برای زیبایی شهر است.
عمارت و باغ امین اسلامی یکی از باغهای ایران است که بر پایه معماری بومی و عناصر تشکیل دهنده از جمله ساختار هندسی، آب، درختان و کوشک در وسط باغ ساخته شده است.
نظر شما