پویش «هر هفته الف-ب-ایران» برای بهرهبرداری هفتگی طرحهای مهم و زیربنایی صنعت آب و برق کشور راهاندازی شده است و "رضا اردکانیان" وزیر نیرو امروز در سیزدهمین هفته این پویش در سال ۱۴۰۰ پنج طرح آماده افتتاح را شامل سه طرح برقی و آبی در استان همدان و در دو استان زنجان و گلستان هر کدام یک طرح آبی به بهرهبرداری رساند؛ در آیین امروز همچنین عملیات اجرایی دو پروژه توسعه طرحهای انتقال برق با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان در استان همدان آغاز شد.
افتتاح پروژه های صنعت برق در استان همدان
«رضا سپهروند» مدیر روابط عمومی شرکت برق منطقه ای باختر در حاشیه این آیین گفت: چهار پروژه صنعت برق، همزمان با هفته سیزدهم پویش هر هفته الف-ب-ایران در آیینی از طریق برقراری ارتباط زنده تصویری با وزیر نیرو در استان همدان به بهره برداری رسید.
وی افزود: عملیات اجرایی احداث پست ۲۳۰ کیلوولت سردار شهید همدانی و پست۶۳ کیلوولت جی.آی.اس شهید حسینی همدان در هفته سیزدهم پویش هرهفته_الف_ب_ایران بهره برداری شدو افزایش ظرفیت پست فوق توزیع همدان چهار به میزان ۸۰ مگاولت آمپر نیز از دیگر طرح های این هفته بود.
سپهروند با بیان این که بهینه سازی مرحله نخست پست فوق توزیع ملایر یک نیز به میزان ۶۰ مگا ولت آمپر به بهره برداری رسید، ادامه داد: افزایش قابلیت اطمینان شبکه برق استان همدان ایجاد زیر ساخت مناسب برای توسعه صنعتی و اقتصادی استان، بهبود کیفیت برق، تأمین نیاز مصرف مشترکان و ایجاد ظرفیت سازی برای توسعه صنعت در شهرهای همدان از ویژگی های مهم این پروژه ها محسوب می شود.
وی تصریح کرد: در مجموع نزدیک به ۳۳۷ میلیارد تومان اعتبار برای بهره برداری از این پروژه ها در استان همدان هزینه شده است.
تصفیهخانه فاضلاب شهری در همدان
امروز همچنین تصفیه خانه فاضلاب شهری همدان با اعتبار حدود یک هزار میلیارد تومان به بهره برداری رسید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان در حاشیه این آیین به خبرنگار ایرنا گفت: این تصفیه خانه در چهار مُدول ساخته شده و که ظرفیت تصفیه هر مُدول آن ۶۴۰ لیتر در ثانیه است.
"سید هادی حسینی بیدار" اظهار داشت: این تصفیه خانه سالانه ۱۵ میلیون متر مکعب پساب فاضلاب شهری همدان را تصفیه و کمک زیادی به تامین آب بخشهای مختلف استان میکند.
وی خاطرنشان کرد: پساب تصفیه شده خروجی این تصفیه خانه، در بخشهای مختلفی همچون تامین آب نیروگاه برق شهید مفتح، پتروشیمی هگمتانه، پتروشیمی ابن سینا، منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد و همچنین حق آبه های کشاورزی را تامین می کند.
وی تصریح کرد: در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب برای اجرای شعار «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها»، چرخه تامین منابع آبی تنها محدود به نیروگاه شهید مفتح نیست و صنایع دیگر نقاط استان نیز برحسب درخواست از این فرصت برخوردار می شوند.
مدیرعامل آبفای استان همدان با اشاره به اینکه براساس بررسی های به عمل آمده توسط کارشناسان، پساب خروجی تصفیه خانه فاضلاب همدان از کیفیت بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: طرح تامین آب مصرفی نیروگاه شهید مفتح از پساب این تصفیه خانه یکی از پروژه های شاخص آب و فاضلاب استان در راستای توجه به سیاست های اقتصاد مقاومتی محسوب می شود.
حسینی بیدار همچنین به افزایش جمعیت زیر پوشش فاضلاب استان از ۵۴ درصد به ۷۵ درصد اشاره کرد و گفت: متوسط جمعیت زیر پوشش فاضلاب در کشور برابر با ۴۵ درصد و این میزان در شهر همدان ۹۶ درصد است.
افتتاح پروژه آبرسانی به ۱۰ روستا در استان گلستان
۱۰ پروژه شرکت آب و فاضلاب استان گلستان برای آبرسانی به روستاها پروژه افتتاحی دیگری بود که دربرنامه ویدیوکنفرانسی وزیر نیرو امروز به صورت متمرکز در روستای سلطانعلی از توابع بخش مرکزی گنبدکاووس به بهرهبرداری رسید.
این طرح ها شامل احداث مخزن ذخیره ۵۰ متر مکعبی، اجرای عملیات خط انتقال به طول هفت کیلومتر، اجرای عملیات توسعه شبکه توزیع به طول ۷۴ کیلومتر و نصب ۲ هزار و ۳۱۲ فقره انشعاب برای ۱۰ روستا با اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال است.
با بهره برداری از این پروژهها هشت هزار و ۶۶۶ نفر در قالب ۲هزار و ۴۳۸ خانوار از آب شرب پایدار، سالم و بهداشتی برخوردار شدند.
این پروژه ها در هفت شهرستان گنبدکاووس، گرگان، آزادشهر، کلاله، مراوه تپه، علی آباد کتول، آق قلا افتتاح شده و بیشتر آنها در حوزه اصلاح شبکه و خط انتقال و احداث مخزن اجرا گردیده است.
افتتاح نخستین تصفیهخانه روستایی در استان زنجان
امروز همچنین در برنامه پویش هفتگی وزارت نیرو، نخستین تصفیهخانه روستایی در استان زنجان افتتاح شد.
علیرضا جزءقاسمی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان در آیین بهره برداری از پروژه های وزارت نیرو در این استان افزود: پروژه تصفیهخانه فاضلاب روستایی در نصیرآباد شهرستان خرم دره قرار دارد.
وی با بیان این که اجرای این پروژه در سال ۱۳۹۷ آغاز و در سالجاری نیز بهره برداری شد، ادامه داد: طول شبکه جمع آوری فاضلاب و خط انتقال ۹ هزار و ۷۰۰ کیلومتر است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان ظرفیت تصفیه فاضلاب در این مجموعه را ۳۴۷ مترمکعب در روز با روش لجن فعال اعلام کرد و افزود: ۱۰۰ میلیارد ریال برای اجرای پروژه تصفیهخانه هزینه شده است.
به گفته جزءقاسمی، جمعیت تحت پوشش روستای نصیرآباد شهرستان خرم دره ۲ هزار و ۲۰۰ نفر است و ۲ باب تصفیه خانه فاضلاب دیگر نیز در روستاهای پری و تهم نیز در دست اجرا است.
نظر شما