۸ تیر ۱۴۰۰، ۱۳:۲۲
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 84387175
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح پیاده راه تاریخی فرهنگی محله آغه زمان سنندج در حال اجرا است

سنندج - ایرنا - معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان گفت: در حال حاضر طرح پیاده راه تاریخی فرهنگی محله آغه زمان سنندج در راستای حفظ هویت محله و استفاده از ظرفیت بناهای تاریخی با تاکید بر نقش گردشگری در حال اجرا است.

به گزارش ایرنا، مصطفی رضایی روز سه شنبه در دیدار با رییس و کارکنان حوزه هنری کردستان و پیگیری نحوه تعامل فی مابین در بخش باز آفرینی شهری و کمک به توسعه هنر و فرهنگ در نواحی منفصل شهری نایسر و ننله، اظهار داشت: چارچوب پروژه بر اساس رویکرد حفظ هویت محله، استفاده از ظرفیت بناهای تاریخی با تاکید بر نقش گردشگری است که با پیشرفت بسیار خوبی در حال اجرا است.

وی با اشاره به اینکه این پروژه در چهار مرحله به اجرا گذاشته شده است، افزود: مرحله نخست ساماندهی سرا و میدان و بقعه پیر عزیزالله و مرحله دوم احداث ساختمان های فرهنگی، تجاری مجاور محور است.

معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان اضافه کرد: اجرای بدنه سازی ساختمان‌های موجود، مرمت ساختمان های تاریخی و کف‌سازی و اجرای پیاده راه از دیگر مراحل اجرای این پروژه است که در این مرحله استفاده از توان و ظرفیت بالای حوزه هنری استان کردستان را در دستور کار قرار داده ایم.

وی میزان بافت تاریخی شهر سنندج را ۱۶۵ هکتار اعلام کرد و افزود: وظیفه ما در بدنه اجرایی دولت توزیع عادلانه منابع و امکانات دولتی است که امید می رود با تعامل و همکاری بتوانیم در زمینه بالا بردن چهره بصری و هنری شهر سنندج و دیگر شهرهای استان گام برداریم.

رضایی یادآور شد: اجرای یک طرح خوب سبب پویایی و شکوفایی در تمام زمینه ها خواهد شد که نمونه آن در تحقق این موضوع را می توان با پیاده سازی طرح پیاده راه فردوسی مشاهده کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه حوزه هنری از ظرفیت های بسیار بالایی برخوردار است که استفاده از آن در زمنیه آفرینی شهری استان مورد تاکید است، گفت: بواسطه طرح ملی ساماندهی و توانمندسازی نواحی منفصل شهری نایسر و ننله  این اداره کل با حوزه هنری استان کردستان تعامل و همکاری خوبی را آغاز کرده است.

معاون مسکن و باز آفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان افزود: پتانسیل بالای حوزه هنری در ترغیب هنرمندان به فعالیت در این نواحی موجب شده که شاهد پویایی و ترغیب علاقه مندان این مناطق به فعالیت در بخش فراگیری رشته های هنری باشیم.

وی یادآور شد: طرح ساخت فرهنگسرای نایسر در مراحل نهایی خود قرار دارد و در این طرح مکان های مورد نیاز فعالیت های هنری پیش بینی شده و بر اساس تفاهم نامه منعقده در اختیار حوزه هنری استان کردستان قرار خواهد گرفت.

رضایی اظهار داشت: هم اکنون پروژه های متعددی در بخش باز آفرینی شهری در استان توسط این اداره در حال انجام است که با پایان یافتن آن شاهد اتفاقات بسیار خوبی در زمینه حفظ میراث فرهنگی و توسعه فضاهای هنری در سطح شهرهای استان خواهیم بود.
طرح پیاده راه تاریخی فرهنگی محله آغه زمان سنندج در حال اجرا است

نگاه فراسازمانی به توسعه فرهنگ وهنر، زمینه ساز توسعه استان است

رییس حوزه هنری کردستان نیز در این دیدار اظهار داشت: تأثیرگذاری و نقش بخش فرهنگ و هنر در زمینه توسعه همه جانبه در استان امری مهم و مشخص بوده و در برنامه های باز آفرینی شهری در دست اقدام این مقوله به خوبی درک و رعایت شده است.

امین مرای افزود: حاصل سرمایه گذاری در بخش فرهنگ تامین آینده ای بسیار روشن برای استان و مردمان فرهنگ دوست آن است و براساس پژوهش ها و تحقیق های انجام شده هر چه در بخش فرهنگ وهنر سرمایه گذاری شود، بازخورد آن کم شدن ناهنجاری ها و ایجاد فضایی مطمئن  برای سرمایه گذاری و حرکت در مسیر توسعه استان خواهد بود.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در نواحی منفصل شهری نایسر و ننله گفت: حوزه هنری این آمادگی‌ را دارد در صورت آماده شدن فرهنگسرای نایسر و در اختیار قرار گرفتن بخش فرهنگی وهنری آن در اولین اقدام در کنار برگزاری کلاس‌های آموزشی و برگزاری برنامه های هنری نسبت به تجهیز و آغاز به کار سالن سینمایی در این ناحیه اقدام کند.

رییس حوزه هنری کردستان اعلام کرد: هنرمندان سرمایه های عظیم استان هستند و حوزه هنری با بهره مندی از اعتماد این سرمایه‌ها تمام توان خود را در کمک به ایجاد فضاهای فرهنگی وهنری در محله آغه زمان و دیگر طرح های در دست اقدام استان در زمینه باز آفرینی شهری اعلام می کند.

وی تأثیر یک اثر هنری ارزشمند در قالب های مختلف بر رفع مشکلات و معضلات اجتماعی را بسیار مهم دانست و اظهار داشت: می‌توان با سرمایه گذاری در خلق یک  اثر هنری از بسیاری از هزینه‌های غیر اثرگذار جلوگیری کرد.

مرادی تاکید کرد: هنر و پتانسیل بالای فرهنگی استان،پشتوانه بسیار قوی و کارآمد توسعه استان خواهد بود و ما در حوزه هنری آمادگی کمک در طرح ها و پروژه های مد نظر را داریم.

در سال ۹۰ و بر اساس مصوبه دولت دهم چند روستای بزرگ کردستان به شهر تبدیل شد که کارشناسان حوزه عمران شهری معتقدند این موضوع بدون مطالعه و کار کارشناسی صورت گرفت و تبعات بدی داشته و به گسترش پدیده حاشیه‌نشینی و روی‌آوری مردم به سمت حاشیه شهرها کمک شایانی کرده است.

نایسر، ننله و حسن‌آباد، تقتقان، فرجه در سنندج، شهرک امام خمینی (ره) و محله در قلعه، محله تازه‌آباد در سقز و محله تفینی در مریوان از جمله مناطق استان است که در قالب طرح بازآفرینی شهری ساماندهی می‌شوند.

در استان کردستان می‌توان از سنندج و مریوان به عنوان ۲ شهری که بیشترین میزان حاشیه‌نشینی را دارند، نام برد اگرچه در دیگر شهرهای استان هم این پدیده در حال افزایش است.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha