تعیین عرصه و حریم بقعه شیخ شهاب‌الدین اهری تسریع می شود

تبریز-ایرنا- رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری کشور بر لزوم تسهیل و تسریع در روند تعیین عرصه و حریم بقعه شیخ شهاب‌الدین اهری با همکاری پژوهشگاه میراث‌فرهنگی کشور تاکید کرد.

مصیب امیری روز سه شنبه در جریان بازدید از  مجموعه تاریخی شیخ شهاب‌الدین اهری، گفت: با توجه به حضور باستان‌ شناسان و تیم‌های کاوش متخصص در مراکز استان‌ها، پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی کشور با بهره‌مندی از تجارب کارشناسان متخصص استان‌ ها در حال تداوم عملیات کاوش، باستان‌ شناسی و تعیین عرصه و حریم آثار است.

وی ادامه داد: مراحل گمانه‌زنی با هدف تعیین عرصه و حریم در مجموعه شیخ شهاب‌الدین اهری آغاز شده است و پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی و گردشگری کشور به عنوان ناظر عالی بر روند این عملیات نظارت دارد.

امیری اظهار داشت: با توجه به اهمیت و ارزش مجموعه تاریخی شیخ شهاب‌الدین اهری، پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی کشور برای تسهیل و تامین هرگونه نیازمندی‌های این پروژه آماده همکاری و تسریع روند اجرای آن است.

به گزارش ایرنا، بقعه تاریخی شیخ شهاب‌ الدین اهری در شهر اهر، محل خانقاه و مقبره شیخ شهاب‌الدین اهری و مجموعه ای مشتمل بر خانقاه، مسجد، ایوانی بلند، مناره‌ها و تعدادی غرفه است که از سال ۱۳۷۴ به موزه ادب و عرفان تبدیل شده است که تنها موزهٔ عرفان در ایران به شمار می رود.

این بقعه در دوره صفویه و به احتمال زیاد در روزگار شاه عباس اول بر مزار شیخ شهاب‌الدین اهری در شهر اهر ساخته شده است، اما آثاری از دوره ایلخانی نیز در آن وجود دارد.

مسجد شیخ شهاب‌ الدین اهری در ضلع شرقی صحن بقعه قرار دارد و دارای گچ بری‌ ها و تزئینات نقاشی بسیار زیبایی است و دور تا دور دیوار مسجد دستخط‌ هایی وجود دارد که بین آنها دست نوشته‌ هایی را از شیخ بهایی، شاه عباس سوم و ابوالقاسم نباتی به چشم می خورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha