به گزارش ایرنا، قانونگذاران آمریکایی با انتقاد از بایدن به دلیل صدور دستور حمله بامداد دوشنبه به مواضع گروههای مقاومت در عراق و سوریه اعلام کرده بودند رئیس جمهوری از اختیارات خود سوء استفاده کرده و کنگره را از روند تصمیمگیری درباره اقدامات نظامی کنار گذاشته و خواستار توضیح در این باره شده بودند.
بایدن در نامهای به رئیس مجلس نمایندگان و نیز رئیس سنای آمریکا همچنانکه مقامات دولتش نیز مدعی شده بودند، هدف از حمله اخیر محافظت از امنیت نیروهای آمریکایی و متحدانش خوانده است.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین ادعا کرده است هدف از حملههای اخیر آمریکا در سوریه و عراق جلوگیری از حملات نیروهای مورد حمایت ایران علیه مواضع آمریکا و متحدانش بود.
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی اعلام کرد آمریکا در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل مدعی شده است پس از اثبات ناکافی بودن اقدامات غیرنظامی، تصمیم به حمله به گروههای مقاومت در مرز سوریه و عراق گرفته است.
بایدن در دیدار با رئیس رژیم صهیونیستی در کاخ سفید نیز گفته بود: شخصا دستور حملههای اخیر به مواضع شبهنظامیان در عراق و سوریه را صادر کردم و این اقدام را بر اساس اختیارات خود در قانون اساسی انجام دادهام.
سرتیپ یحیی رسول سخنگوی مصطفی الکاظمی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق و نخست وزیر این کشور در واکنش به این حمله در بیانیه ای اعلام کرد حمله جنگنده های آمریکا به مرزهای عراق و سوریه که منجر به جان باختن ۴ نیروی حشدالشعبی شد نقض آشکار حاکمیت عراق است.
نامه نگاری های دولت بایدن به روسای مجلس نمایندگان، سنا و شورای امنیت سازمان ملل در حالی است که مجلس نمایندگان آمریکا سهشنبه شب در راستای محدود کردن قدرتهای جنگی ریاست جمهوری ایالات متحده، دو مجوز جنگ را که هر دو مربوط به جنگهای خاورمیانه در طول ۱۰ ساله گذشته بود، لغو کرد.
به گزارش پایگاه خبری هیل، مجلس نمایندگان آمریکا با ۳۶۶ رای موافق در برابر ۴۶ رای مخالف بخشی از بسته هفت لایحهای بحث برانگیز مجوز ۱۹۹۱ اقدام نظامی و جنگ به عراق را لغو کرد.
بر اساس این گزارش، نمایندگان آمریگا همچنین مجوز ۱۹۵۷ را که به رییس جمهوری این کشور اجازه میداد برای محافظت در برابر تجاوزات مسلحانه از هر کشوری که تحت کنترل کمونیسم بینالمللی است دست به اقدامات نظامی در خاورمیانه بزند، لغو کرد.
مجلس نمایندگان آمریکا پیش از این نیز مجوز جنگ ۲۰۰۲ عراق را لغو کرده بود.
مجوزهای اقدام نظامی صادر شده در امریکا اجازه میدهد تا رییس جمهوری این کشور بدون هماهنگی و تایید کنگره دست به اقدام نظامی علیه هر کشور و یا گروهی بزند.
بر اساس گزارش پایگاه خبری پولیتیکو، بایدن در هر دو موردی که دستورحمله به مواضعی در عراق و سوریه را صادر کرده به اختیارات خود ذیل بند ۲ قانون اساسی آمریکا برای قانونی بودن تصمیمش استتناد کرده است.
بند ۲ قانون اساسی آمریکا به رئیسجمهوری ایالات متحده اختیار میدهد برای محافظت از نظامیان آمریکایی، تصمیمات لازم را با توجه به اصل ضرورت دفاع از خود بگیرد.
عدهای از قانونگذاران آمریکایی معتقدند رئیسان جمهوری هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات با ارائه تفسیرهایی از این بند، از اختیارات خود سوءاستفاده کرده اند و کنگره را از روند تصمیمگیری درباره اقدامات نظامی کنار گذاشتهاند.
نظر شما