به گزارش ایرنا هر دوشنبه شاهد آن هستیم که خیل گستردهای از بانوان به ویژه زنان و دختران خانه دار با حضور در یکی از میادین اصلی شهر همدان که مسیر گردشگری به شمار میرود، ساعاتی لذت پیاده روی در کنار هم را تجربه میکنند.
هدف طرح دوشنبههای پیاده روی، قرار گرفتن پیاده روی در برنامه روزانه اقشار و توسعه فعالیت بدنی است که توانسته جایگاه بسیار خوبی را در بانوان همدانی مهیا کند.
شرایط پایدار در جامعه به خصوص کشورمان، اهمیت اینکه پیاده روی جزیی از فعالیت بدنی مردم قرار بگیرد را دو چندان کرده است و حالا این طرح توانسته جزو ضرورتهای سبد زندگی خانوادهها به ویژه بانوان قرار بگیرد.
بر اساس شاخص سازمان بهداشت جهانی هر فرد در طول هفته باید ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشد و طرح دوشنبههای پیاده روی میتواند بخش قابل توجهی از این ۱۵۰ دقیقه را پر کند.
طرح دوشنبههای پیاده روی از ابتدای خرداد آغاز شده و تا اسفند ادامه دارد و براساس برنامه ریزی فدراسیون همگانی، هر ماه به یک قشر اختصاص خواهد یافت.
طرح دوشنبههای پیاده روی از ابتدای خرداد آغاز شده و تا اسفند ادامه دارد و براساس برنامه ریزی فدراسیون همگانی، هر ماه به یک قشر اختصاص خواهد یافت.
سرپرست هیات ورزشهای همگانی همدان در این باره میگوید: در بخش اطلاع رسانی از طریق صفحه اینستاگرام، اپلیکیشن، وبسایت انجمن و همچنین وبسایت فدراسیون اطلاع رسانی شده و در پایان هر ماه قرعه کشی از طریق هشتگ و اپلیکیشن انجام خواهد شد.
مریم روحی با اشاره به اینکه انجمن پیاده روی فدراسیون نسبت به فعالیت استانها ارزیابی لازم را دارد، اظهار داشت: همانطور که در تجربه موفق روز جهانی پیاده روی تعداد هشتگها ملاک بررسی عملکرد استانها بود، تعداد هشتگها میزان برتری استانها بر استان دیگر است.
وی اضافه کرد: مرحله نخست این طرح در سال ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد و مرحله دوم در سال ۱۴۰۱ ادامه خواهد یافت.
مشارکت چشمگیر همدانیها در دوشنبههای پیاده روی
سرپرست هیات ورزشهای همگانی همدان گفت: برای نخستین بار طرح ملی دوشنبههای پیاده روی در این استان آغاز شده و در طول هر هفته قریب به یک هزار ورزش دوست در این طرح شرکت میکنند.
روحی افزود: هدف از اجرای طرح دوشنبههای پیاده روی، قرار گرفتن پیاده روی در برنامه روزانه اقشار و توسعه فعالیت بدنی است.
وی خاطرنشان کرد: در این طرح که توسط کارشناسان ورزش همگانی طراحی شده، هر دوشنبه با شعار مخصوص یک قشر خاص جامعه اجرا میشود و شرکت کنندگان به مدت ۳۰ دقیقه با همراه داشتن تلفن همراه پیاده روی کرده و از ورزش خود با سردادن شعار تعیین شده فیلم و عکس تهیه میکنند که تصاویر برای فدراسیون ارسال میشود.
دوشنبههای پیادهروی با شعار مخصوص یک قشر خاص جامعه اجرا میشود و شرکت کنندگان به مدت ۳۰ دقیقه با همراه داشتن تلفن همراه پیاده روی کرده و از ورزش خود با سردادن شعار تعیین شده فیلم و عکس تهیه میکنند که تصاویر برای فدراسیون ارسال خواهد میشود.
وی با بیان اینکه هر هفته به بهترین فیلمهای تهیه شده جایزه اهدا میشود، گفت: مدت فیلمبرداری شخص باید بین ۲۰ تا ۵۰ ثانیه و با طی حداقل پنج کیلومتر (در مدت زمان ۳۰ دقیقه) تهیه و شعار هفتگی طرح نیز در آن بیان شده باشد.
به گفته روحی، براساس برنامه ریزی انجام شده، در پایان پیاده روی هر هفته به قید قرعه جوایزی نیز به نفرات شرکت کننده در طرح اهدا خواهد شد.
همدان در صدر برترینهای استانی
سرپرست هیات ورزشهای همگانی همدان اضافه کرد: این استان با فعالیت گسترده در طرح دوشنبههای پیاده روی، جزو برترینهای کشوری مطرح شده است.
روحی افزود: تیمی را برای اجرای منسجم و منظم دوشنبههای پیاده روی تشکیل دادهایم و تمامی مربیان ورزش صبحگاهی نیز مشارکت گسترده را در انجام آن دارند.
وی اضافه کرد: فعالیت گسترده همدان در اجرای طرح دوشنبههای پیاده روی قدردانی فدراسیون را نیز به دنبال داشته است و همین مساله باعث شده تا مربیان همگانی استان با جدیت و انگیزه بیشتری در جذب مخاطب و اجرای گسترده این برنامه فعالیت کنند.
روحی با بیان اینکه کمیته پیاده روی در همدان فعال شده عنوان کرد: در حال فعالسازی هر چه بیشتر این کمیته در تمام شهرستانهای استان هستیم تا بر این اساس در هفته۲ الی سه برنامه پیاده روی خانوادگی را بتوانیم اجرایی سازیم.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۲۵۰ مربی در ورزشهای روزانه همدان گفت: میدان قائم در شهر همدان آزمونه (پایلوت) طرح دوشنبههای پیاده روی تعیین شده و هر هفته به طور میانگین بیش از ۵۰۰ ورزشکار در طرح حضور دارند.
تزریق نشاط در عصر کرونا
دوشنبههای پیاده روی افزون بر ارتقا سطح تندرستی شهروندان، تزریق نشاط را در عصر کرونا به دنبال داشته است و اجرای این طرح اقدام اثرگذار متولیان توسعه ورزش همگانی در تندرستی و امید به شهروندان است.
اگرچه در ماههای اخیر به دلیل بیثباتی در فعالیت مستمر باشگاههای ورزشی به دلیل شیوع کرونا، اغلب شهروندان ورزش در خانه را جایگزین کردهاند اما اکنون به بهبودی نسبی شرایط، این امکان فراهم شد تا در فضای باز نسبت به انجام پیاده روی، فعالیت دوباره را در امر ورزش داشته باشند.
بهبودی شرایط کرونا باعث شده تا شهروندان از فضای عمومی شهر برای ورزش کردن نیز بهره ببرند و حالا به یکی از هدفهای روزمره مردم تبدیل شود.
این طرح امکان فعالیت تمامی ردههای سنی را مهیا ساخته به طوری که میتوانند با فاصله اجتماعی در حالت عادی با انجام پیاده روی و حرکات نرمشی در طول مسیری حداقل ۲ کیلومتری فعالیت لازم را داشته باشند.
طرحی برای همه فصول
پیاده راه ارم همدان که از طرحهای ماندگار مدیریت شهری بود، فرصتی را فراهم ساخت تا شهروندان با تردد در این پیاده راه، در مسیر سلامت و تندرستی قدم بردارند.
پیاده راه ارم همدان که از طرحهای ماندگار مدیریت شهری بود، فرصتی را فراهم ساخت تا شهروندان با تردد در این پیاده راه، در مسیر سلامت و تندرستی قدم بردارند.
این مسیر به واسطه نزدیکی به دامنه الوند و قرار گرفتن در منطقهای خوش آب و هوا، نه تنها مقصد اتراق و گردشگری شهروندان در پایان هفته و روزهای تعطیل است بلکه این روزها فعالیت گسترده ورزش صبحگاهی را در این مسیر شاهد هستیم.
ایجاد این پیاده راه با ۲ هزار و ۳۰ متر و رعایت استانداردها این امکان را فراهم کرد تا ورزش پیاده روی در تمامی فصول به شکل سازماندهی و منسجمتر از قبل نزد شهروندان توسعه یابد.
در واقع این پیاده راه امروزه مسیر اصلی ورزش دوستان به شمار میرود و پیر و جوان، زن و مرد در این مسیر اقدام به پیاده روی و انجام برنامههای هوازی و ورزش صبحگاهی میکنند.
حالا ارم تبدیل به مسیری دائمی برای شهروندان علاقه مند به ورزش صبحگاهی شده است و خیلیها از این حیث قدردان مدیریت شهری هستند که این امکان را فراهم کرد تا در منطقهای خوش آب و هوا، مسیر تندرستی ایجاد شود.
پیاده راه ارم، مسیر طلایی در ترویج دوشنبههای پیاده روی
مشاور عالی فدراسیون ورزشهای همگانی کشور در این باره میگوید: این طرح یکی از اقدامهای ماندگار فدراسیون همگانی در دوره کرونا است.
هادی سبزواری افزود: توسعه سلامت جسمانی افراد با ورزش، تقویت سیستم ایمنی در شرایط بیماری فراگیر، تقویت تاب آوری افراد در شرایط بحران، افزایش انسجام اجتماعی با محوریت تمرینات محلی، و کاهش خطر با فراهم کردن فضای ورزشی برای افرادی که تمایل به حضور در باشگاه یا فضای ورزشی دارند از اهداف مهم طرح دوشنبههای پیاده روی است.
وی اضافه کرد: این طرح در تمامی فصول سال میتواند اجرایی شود و همه ردههای سنی با رعایت پروتکلهای بهداشتی در آن شرکت کنند.
سبزواری خاطرنشان کرد: به دلیل اجرای طرح در محیط روباز با هدف دسترسی و امکان اجرا برای همه، سعی شده بدون ابزار لازم، فعالیت عموم طراحی و اجرا شود.
مشاور ورزشهای همگانی با اشاره به اینکه پیاده راه ارم همدان مسیر بسیار خوبی برای انجام ورزشهای سبک است، گفت: ورزشهای همگانی نظیر پیاده روی، نرم دویی، صبحگاهی و هوازی در این مسیر به خوبی قابل اجرا است.
پیشکسوت ورزش همدان افزود: امروزه پیاده روی در تمامی ردههای سنی انجام میشود و همدان یکی از استانهای پیشتاز در این ورزش است.
سبزواری بیان کرد: مسیر پیاده راه ارم این فرصت را ایجاد کرده که روزانه نزدیک به یک هزار همدانی در ساعات مختلف صبحگاهی، عصرگاهی و شامگاهی در این محور تردد کنند.
وی با بیان اینکه مسیر پیاده راه ارم میتواند با برنامه ریزی منسجم به مسیر سلامت و تندرستی شهروندان تبدیل شود، گفت: برگزاری جشنوارههای عمومی در قالب رشتههای همگانی در این منطقه امکان پذیر است.
سبزواری با تاکید بر لزوم مشارکت همه جانبه دستگاههای اجرایی در سازماندهی برنامه دوشنبههای پیاده روی گفت: همدان پیشینه طولانی در برگزاری همایشهای بزرگ در ورزش پیاده روی دارد و از نهادهای شهرداری، از فرمانداران، بخشداران و دهیاران میخواهیم که در اجرای باشکوه چنین طرح موثری در سطح استان مشارکت کنند.
نظر شما