به گزارش روز پنجشنبه اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای قم، سید حسن خلیلی نیا در گفت و گویی افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی بخش مرکزی قم که از مراکز عمده تولیدات زراعی – باغی و پرورش دام و طیور است ارتقای ایمنی راه های آن در دستور کار این اداره کل بوده است.
وی ادامه داد: گرچه دستور العملهای سازمانی اجرای سیستم روشنایی را مختص مقاطع خاص جاده ای و محورهای اصلی دانسته اما با توجه به موقعیت بخش و ترافیک حجیم و ترکیبی محور قنوات – مبارک آباد و همچنین مطالبات جدی اهالی نسبت به اجرای سیستم روشنایی دراین محور اقدام گردید.
خلیلی نیا با بیان اینکه طول این مسیر بهسازی شده یک کیلومتر است، عنوان کرد:با توجه به استانداردهای راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور نسبت به استقرار و نصب ۲۵پایه روشنایی در مسیر طرح اقدام شد.
رییس اداره ایمنی راه و حریم اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان قم با اشاره به مشخصات فنی این طرح، گفت: بخاطر ضرورت صرفه جویی در منابع انرژی، شعاع روشنایی مناسب متوسط عمر بالا وغیره جهت تامین روشنایی از لامپ های کم مصرف و پرشعاع ال ای دی استفاده شده است.
وی نصب ۴۸ عدد چراغ در طول این مسیر را مورد توجه قرار داد و اضافه کرد: عملیات اجرایی طرح مذکور از اول اردیبهشت ماه سالجاری آغاز و طی مدت دو ماه و در پایان خرداد ماه امسال تکمیل شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.
شهر قنوات در بخش مرکزی استان قم قرارگرفته و فاصله آن با شهر قم حدود ۱۰ کیلومتر است، این شهر در سال ۷۹ با ادغام روستاهای حاجیآباد لکها، مرادآباد، والیجرد و حسنآباد ایجاد شد و از سابقه تاریخی قابلتوجهی برخوردار است و گویش برخی از مردم ساکن در این شهر به زبان لکی است.
این شهر در مناطق خشک و کویری قم قرارگرفته است و درگذشته از طریق حفر قنات، آب موردنیاز مردم منطقه تامین میشد و به دلیل همین پیشینه تاریخی به نام شهر قنوات شناخته میشود؛ قنوات پس از شهر قم دومین شهر پرجمعیت استان است و جمعیت آن به حدود ۱۸ هزار تن میرسد.
استان قم در حال حاضر دارای سه شهرستان قم، جعفرآباد و کهک و سه شهر سلفچگان، دستجرد و قنوات میباشد.
نظر شما