۱۰ تیر ۱۴۰۰، ۱۴:۰۳
کد خبرنگار: 2521
کد خبر: 84389676
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

بایسته‌های سیاست داخلی و خارجی دولت سیزدهم

۱۰ تیر ۱۴۰۰، ۱۴:۰۳
کد خبر: 84389676
بایسته‌های سیاست داخلی و خارجی دولت سیزدهم

تهران- ایرنا- همزمان با پیروزی ابراهیم رییسی در انتخابات ریاست جمهوری ایران و مستقر شدنِ دولت وی در مرداد سال جاری، بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که ریاست جمهوری وی، حامل فرصت‌ها و پیامدهای مختلفی در عرصه سیاست داخلی و خارجی ایران است.

دولت سیزدهم در حالی سکان هدایت کشور را در دست خواهد گرفت که متوجه چالش‌های بزرگ و بی‌شماری است. از این رو تلفیق اعضای کابینه از نیروهای جوان و باتجربه، کارآمد و با کارنامه درخشان می‌تواند دولت آینده را در فائق آمدن بر بخش عمده‌ای از مشکلاتی که مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، یاری کند. در این میان بررسی تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی به بررسی جنبه های مختلف این اتفاق مهم پرداخته اند.

مهمترین محورهای انتخاباتی از نگاه رسانه‌های اعتدالی، اصلاح‌طلب و اصولگرا

تشکیل کابینه‌ دولت سیزدهم باید تلفیقی از نیروهای جوان و باتجربه باشد و همانطور که رهبر انقلاب فرمودند، فرصت آزمون و خطا نیست. در صدر هر وزارتخانه‌ای باید فردی با کارنامه و برنامه خوب حضور داشته باشد و آن فرد هم بتواند در مجموعه مدیریتی خود، در لایه‌های مختلف از جوانان استفاده کند. در این میان بررسی رسانه های مختلف پس از گذشت چند روز از انتخابات نشان از اهمیت موضوع دارد، به طوری که رسانه های اصلاح طلب به موضوع سیاست خارجی و اعتماد اجتماعی پرداختند. رسانه های اعتدالی غرامت خواهی برخی احزاب را از دولت جدید بررسی کردند و رسانه های اصولگرا نیز وضعیت بهداشت و درمان و تشکیل کابینه اصلح و نخبه را از مهمترین مباحث دانستند.

رسانه های اصلاح طلب

برجام و کابینه تکنوکرات

داریوش قنبری استاد دانشگاه با درج یادداشتی در روزنامه آرمان ملی نوشت:

*نگرانی از بابت به‌هم خوردن توافق یا اینکه توافق حاصل نشود، وجود ندارد.

*در نهایت اگر توافق حاصل شود- که قطعا خوشبین هستم و اگر آقای رئیسی یک کابینه تکنوکرات تشکیل دهند و دنبال مسایل جناحی نباشند و یک نگاه فراجناحی نسبت به مسایل و مشکلات کشور داشته باشند، این خوشبینی که در نیمه دوم سال بسیاری از مشکلات حل شود، وجود دارد.

*هدف از توافق برای ایران این است که تحریم‌ها برداشته شود و این هدف صرفا زمانی برآورده می‌شد که ما FATF را بپذیریم و در غیر اینصورت عملا توافق هم خیلی کاری از پیش نخواهد برد و روابط پولی ما همچنان برقرار نخواهد شد، مگر اینکه از لیست سیاه خارج شویم.

آقای رئیسی! اعتماد را به جامعه برگردانید

همچنین این روزنامه در مطلبی در گفت وگو با امیر رضا واعظی آشتیانی فعال سیاسی اصولگرا، آورده است:

*من معتقدم بزرگترین اولویت برای دولت آقای رئیسی که بسیار حائز اهمیت است و بدون این مقدمه نمی‌تواند به موفقیت‌های بعد برسد این است که اعتماد از دست رفته بخشی از جامعه را باید با پیش زمینه‌ای تحت عنوان پاسخگویی و شفاف سازی فراهم کند.

*دولت اگر می‌خواهد شروع به یک فعالیت منصفانه و منطقی داشته باشد اولین کاری که باید انجام دهد انتخاب کارگزارانی است که در درجه اول پاسخگو و شفاف ساز باشند.

* دولت آقای رئیسی باید دولتی توانمند و هوشمند باشد و در عین -حال سعه صدر دولت و کارگزاران دولت در مقابل انتقادات کارشناسان بسیار حائز اهمیت است.

* آقای رئیسی باید به این سمت برود که نیروهایی که اثرگذار هستند و توانایی خدمت به کشور دارند را انتخاب کند.

فراجناحی یا مستقل

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت:

*آقای رییسی حین ثبت‌نام در وزارت کشور اعلام کرد که به صورت مستقل به عرصه رقابت‌ها ورود کرده است.

*واقعیت این است که آقای رییسی نماینده گفتمان خاصی است که در ادبیات سیاسی کشور از آن با عنوان گفتمان انقلاب اسلامی یا گفتمان مقاومت یاد می‌شود.

*اعلام آقای رییسی مبنی بر اینکه مستقل است را نباید به معنای فراجناحی عمل کردن در چینش کابینه دانست. باید توجه داشت که در جریان اصولگرا شخصیت‌ها و طیف‌های گوناگونی قرار دارند که میان آنها برای اعمال نفوذ در دولت آقای رییسی رقابت وجود دارد و از دولت ایشان می‌خواهند سهمی داشته باشند.

دولت جدید دچار خطای دولت احمدی‌نژاد نشود

مهدی ذاکریان استاد دانشگاه و کارشناس روابط بین‌الملل، در گفت وگو با روزنامه همدلی می گوید:

*البته از شخص آقای رئیسی به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب و رئیس‌جمهور فعال از یک‌ونیم ماه آینده، فکر می‌کنم آن چیزی که در قوه قضائیه دیدم این بود که روحیه آرامی دارند و این آرامش و صبوری در سیاست خارجی می‌تواند خیلی مؤثر باشد، در مقابل بحران‌ها و تهدیدها و مشکلات اگر بخواهد ایران واکنش‌های فوری غیرمحاسبه‌گرانه نشان دهد، هزینه زیادی می‌تواند برای ملت ایران داشته باشد.

*نکته دیگری هم که باید عنوان کنم این است که برخی افراد هیچ پاشنه ‌آشیلی هم به‌لحاظ اخلاقی ندارند. اینها آدم‌های خیلی پاک و درستکاری هستند و زدن برخی نسبت‌ها و اتهام‌ها به این افراد درست نیست.

*کسانی که انتخاب می‌شوند، لازمه انتخابشان چنان‌که گفتم، دانش است به‌علاوه مهارت. تقوا خیلی مهم است، تجربه خیلی مهم است؛ ولی مهم‌تر همان دو موضوع است که توضیح دادم.

ابراهیم رئیسی روزهای سختی پیش رو دارد

محمد حسین شیخ محمدی معاون سیاسی حزب ندای ایرانیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره انتخابات ریاست جمهوری اخیر و ضرورت توجه به تشکیل کابینه‌ای فراجناحی اظهار کرد:

*رئیس‌جمهور منتخب و دولت بعدی را در جهت رفع مشکلات معیشتی مردم و حل بحران‌های اساسی کشور یاری کنند.

*ابراهیم رئیسی به دلیل شرایط اقتصادی کشور، بحران کرونا و تحریم‌های غیرانسانی و ناعادلانه بین‌المللی، روزها و ماه‌های دشواری را تجربه خواهد کرد.

*شایسته است تمامی نخبگان دانشگاهی، جریان‌های سیاسی-اجتماعی و گروه‌های مختلف مردم برای عبور از این بحران‌ها، پیشرفت، توسعه و رشد کشور به دولت ابراهیم رئیسی کمک کنند.

*دولت سیزدهم برای موفقیت در مهار بحران‌ها و چالش‌هایی که پیش رو دارد، به همراهی تمامی ایرانیان احتیاج دارد.

زمزمه‌هایی از کابینه رئیسی؛ رئیسی کابینه را به تندروها نمی‌دهد

روزنامه شرق در گزارشی آورده است:

*زمزمه‌هایی که این روزها از کابینه رئیسی به گوش می‌رسد نیز گویای همین است که او تمایل چندانی به سپردن امور به چهره‌های تندرو ندارد.

*یکدست‌شدن حاکمیت و قوا بسیار مثبت است. اگر قوا با یکدیگر درگیر باشند، کار پیش نخواهد رفت.

*اینکه قوا هماهنگ و همراه باشند و در مسائل کلی با یکدیگر هم‌نظر باشند، نقطه قوت است.

رسانه های اعتدالی

غرامت‌ خواهی پایداری ها از رئیسی

خبرگزاری خبرآنلاین در مطلبی آورده است:

*رئیسی که به ادعای خودش کابینه‌اش با ستادش متفاوت خواهد بود، دو راه پیش‌رو دارد؛ یا باید بپذیرد که پایداری‌چی‌ها و منسوبانشان در کابینه نقش کلیدی داشته باشند یا باید به قولش وفادار باشد که راه سختی را پیش‌رو خواهد داشت.

*یکی از این گروه‌ها که فعالیت زیادی برای رئیسی داشت و از او حمایت کرد، جبهه پایداری بود.

رسانه های اصولگرا

آزمون سخت ابراهیم رئیسی

خبرگزاری فارس در گزارشی آورده است:

*بعد از برگزاری انتخابات، نور امیدی برای گره گشایی از مشکلات کشور در دل مردم زنده شد، برای همین لازم است وزرا و مسئولانی برای دولت سیزدهم انتخاب شوند که بتوانند شبانه روزی برای سامان دادن به وضعیت معیشتی مردم بکوشند.

*باید وزرا و مسئولانی برای دولت سیزدهم انتخاب شوند که بتوانند شبانه روزی برای خدمت به مردم و سامان دادن به وضعیت معیشتی و اقتصادی تلاش کنند.

*سخنان و رویکرد آیت الله رئیسی نشان می دهد ایشان برای ادامه مسیر مذاکرات و استفاده از ظرفیت های همسایگان برنامه هایی دارد که اگر به درستی اجرا شود، در این حوزه هم می توان شاهد گشایش هایی به نفع ملت بود.

*دولت سیزدهم امروز قرار است در شرایطی اداره کشور را تحویل بگیرد که اقتصاد کشور با مشکلات زیادی مواجه است، نابسامانی در بازار و اقتصاد مردم را با مشکل مواجه کرده و رکود و تورم بی سابقه ای در کشور حاکم است.

* رئیس جمهور منتخب با به کار گیری نیروهای جوان، با تجربه، کارآمد و انقلابی می تواند اوضاع را سامان دهد.

امیدواریم دولت سیزدهم فارغ از سهم خواهی‌ها کابینه تشکیل دهد

الهام امین زاده مشاور حقوقی دولت یازدهم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اولویت‌های اقتصادی دولت سیزدهم گفت:

* رفع موانع کسب و کار و تولید و صادرات باید در دستور کار سریع دولت قرار بگیرد؛ این موانع می‌تواند اعم از موانع حقوقی و قانونی باشد و راه‌حل مشکلاتی که فعالان اقتصادی رو در روی خود دارند.

*ما می‌توانیم از میان افراد متخصص و متعهد که تجربه لازم را در زمینه اداره یک وزارتخانه دارند بدون توجه به حزب و گرایش سیاسی آنها انتخاب کنیم.

* آقای رئیسی از همان روز اول اعلام کرد که به صورت مستقل وارد عرصه رقابت شده است و در حوزه انتخاب همکاران‌شان در دولت سیزدهم به صورت مستقل و با محور قرار دادن شایسته سالاری عمل خواهد کرد و ما امیدواریم که فارغ از سهم خواهی‌ها کابینه را تشکیل دهد.

تمرکز دولت آینده در بخش سلامت بر پیشگیری باشد

به گزارش خبرگزاری دانشجو، محمدعلی محسنی بندپی درباره اولویت‌های دولت آینده گفت:

* اولویت دولت در بخش بهداشت و درمان باید تمرکز بر نظام سلامت محور در ساختار وزارت بهداشت باشد تا درمان محور.

*وقتی تمرکز دولت‌ها روی درمان باشد، حتی اگر تمام منابع دولت را هم به درمان اختصاص دهند باز هم مشکل نظام سلامت حل نخواهد شد چراکه علل بروز بیماری همچنان سر جای خود است.

* در اصل نظام درمان محور، مبارزه با معلول را در مقایسه با نظام سلامت محور یا پیشگیری محور یا بهداشت محور که مبارزه با علت است را در دستور کار دارد.

* به اعتقاد من کابینه‌ای که توسط دولت آینده تشکیل می‌شود باید تلفیقی از نیروهای جوان و باتجربه باشد. همانطور که رهبر انقلاب فرمودند ما فرصت آزمون و خطا نداریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha